Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Ribersborg Sergels väg 14B
6 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 9 231 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för Internetuppkoppling tillkommer om 70 kr/månad samt ett obligatoriskt tillägg för TV om 85 kr/månad.
Boarea: 135 m2
Rum: 5
Våning: 6 av 9
Hiss: Ja
Hiss en halv trappa upp.
Balkong: Ja
Unik i sitt slag, ett fullkomligt drömboende på toppenläge!

På Ribersborgs fantastiska havssida finns nu möjlighet till en otroligt elegant och genomtänkt våning i sann perfektion! Dubbla balkonger, sagolikt genomgående ljusflöde från stora fönsterpartier, fin havsutsikt och upp till fyra bra sovrum är bara några av attributen som kan nämnas. Varmt välkomna att uppleva Sergels väg 14B!

Visningar

söndag 26 maj 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss, en halv trappa upp tar vi oss bekvämt upp till våning sex, där den trevliga känslan infinner sig redan i hallen med de för våningen genomgående enhetliga ytskikten mot klassiskt släta ljusa väggar. Flertalet garderober förenklar förvaringen och självklart finns också plats för avhängning av ytterkläderna. På golvet ligger grå klinker som sedan går över till parkett i ek. Praktiskt med gästtoalett alldeles invid.

Gäst-WC

Trevlig gäst-wc med klinker på golvet och väggar i vitt som bryter av med mönstrad tapet i blått. Här finner vi wc, tvättställ och spegel.

Kök

Stilsäkert kök med ljusgrå luckor och arbetsbänk i grå laminat med vitt kakel ovan som stänkskydd. Detta kök erbjuder gott om förvaring via flertalet överskåp, induktionshäll, fläkt, ugn, micro och diskmaskin. I smidig anslutning finns dessutom en serveringsgång med köksluckor i vitt utförande, här finner vi dubbel kyl samt frys och ytterligare skåp till förvaring, praktiskt och bekvämt. Även från detta sovrum finner vi utgång till våningens andra balkong.

Vardagsrum

Här erbjuds du fantastiska sällskapsytor med dubbla vardagsrum om så önskas där du har fin kontakt med ett utav rummen som idag nyttjas som matsal, Mycket välplanerat med plats för det större middagsbordet i närmast anslutning och i förlängning njuter man gärna efter maten i loungen med plats för större soffgrupp. Stora fönsterpartier i båda ändar av rummet bidrar ytterligare till den fina känslan, och i motsatt del av rummet finns ett halvt avskilt rum som idag används som matsal, där man enkelt kan välja om man vill stänga till de vackra specialdesignade dörrarna eller behålla kontakten och låta ljuset flöda fritt.

Sovrum

På höger hand är två fina sovrum placerade, båda med utgång till den stora balkongen i härligt solläge och med plats för säng och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Vidare erbjuder våningen ytterligare ett fint sovrum med utgång till bostadens balkong nummer två, en underbar balkong där man kan avnjuta frukost i solen. Det 4:e sovrummet nyttjas som matsal idag.

Badrum

Ett helkaklat badrum med klinker på golvet och kaklade väggar i blått. Här finns wc, tvättställ med förvaring, spegel, handdukstork och dusch bakom duschdörrar i glas.

Balkong

Denna våning erbjuder två balkonger. En balkong i sydväst med havsutsikt och en i öst med förmiddagssol.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

135 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

5

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.65324 %

Andel av årsavgift:

1.65324 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 321 102 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Lägenhetsnummer förening:

2054-1

Lägenhetsnummer register:

1502

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FT + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 191kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 4 dec. 2013

Förening

Namn:

Brf Örehus 4

Organisationsnummer:

769608-7092

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Örehus 4 är en äkta förening bildad 2014 då föreningen köpte fastigheten med äganderätt från tidigare ägare, DB efter Ulla Åberg. Föreningen består av ett hus, byggt 1956, med nio våningar och sammanlagt 92 lägenheter. Det finns 7 hyresrätter kvar, samtliga 2 rok. Fastigheten är situerad precis vid havet och Ribersborgsstranden, med bra kommunikationer mot citykärnan. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns tre tvättstugor, vardera tvättstuga är utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt mangel. I föreningen finns tillgång till rum med pingisbord. I föreningen finns även en stor gemensam, nyanlagd gård med grill, utebord, miljöhus, boulebana, odlingslotter, lekplats med mera.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@orehus4.se

Hemsida:

http://www.orehus4.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 16 P-platser utomhus och 68 platser i underjordiskt garage. Kostnad för att hyra P-plats utomhus är 400 kr/månad och garageplats inomhus är 650 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

TV finns via Tele2 och tillkommer som en obligatorisk kostnad om 85 kr/månad. Gemensamt bredband via Ownit, tillkommer som en obligatorisk kostnad om 70 kr/månad.

Renoveringar:

1994 byttes fönster till 3-glas med isolerrutor.
2000 renoverades hissarna.
2005 lades nytt papptak samt nytt takavvattningssystem.
2012 fogades fasaden om och balkongfronterna byttes.
2016 spolning och filmning av avloppsstammar samt översyn av fönster och balkongdörrar.
Nya tappvattenledningar och fräsning av avlopp, IMD el, energioptimering samt allmänt underhåll såsom målning är utfört.
2020 OVK har genomförts samt kontroll av samtliga brandvarnare.
2022 renovering av gård samt garagetak och även garaget invändigt har blivit ommålat.

Planerat underhåll för 2023/2024:
Förbättra energiprestandan med 2% jämfört 2022 - fjärrvärme, varmvatten, fastighetsel.
Uppdatera underhållsplanen och besluta om prioriterade åtgärder för 2024.
Taggsystem - ta fram och utvärdera inkomna förslag och fatta beslut i Styrelsen.
Laddstolpar - ta fram och utvärdera inkomna förslag och fatta beslut i Styrelsen.
Fasa ut samtlig belysning till LED.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, föreningen accepterar delat ägare mellan sambo/makar, släktskap mellan exempelvis förälder eller i fall där styrelsen har gett sitt godkännande. För medlemskap krävs även godkänd kreditupplysning och/eller betalningsförmåga.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2023-04-01, då höjdes årsavgiften med 8%. I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Kostnad för individuell mätning och debitering av el tillkommer till avgiften. Debiteras via avgiftsavin, justering sker i efterhand vid förändringar.

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

För vidare info, se www.orehus4.se

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Sergels väg 14B, 21757 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt