Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Röda Höja Sergeantgatan 28

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 596 kr
Tillkommer obligatoriska tillägg på 1298 kr/mån vilket inkluderar värmeavgift, kabeltv/bredbandsavgift, årsavgift bostad-kapital dvs den totala månadsavgiften är 5894 kr/månad. Kostnad för elförbrukning tillkommer.
Boarea: 85.5 m2
Rum: 4
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Ljus och välrenoverad gavellägenhet högst upp i huset!

I hjärtat av Röda Höja finner vi denna ljusa gavellägenhet med underbar utsikt över villakvarteren, grönskan och föreningens välskötta innergårdar! Ursprungligen är detta den stora trean på 85,5 kvm men med lätt modifierad planlösning har man här skapat ett extra sovrum som byggts intill köket. Väldigt yteffektivt för tvåbarnsfamiljen och samtidigt enkelt att återställa om man nöjer sig med två sovrum. Badrummet är helkaklat och fräscht i jordfärgade nyanser på kakel och klinkers. Givetvis finns här även en gästwc. Balkongen är inglasad och ligger i soliga väster med fri utsikt över den välskötta innergården. Två rejält stora sovrum med parkettgolv och goda förvaringsmöjligheter samt ett nytt extra rum med måtten 2,4 X 2,1 m ca. Välkommen till denna riktigt trevliga lägenhet där härligt ljusflöde och fri utsikt blir det bestående minnet!

Visningar

söndag 26 maj 13:30 - 14:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaringsmöbler. Klinkersmönstrat laminatgolv i mörk kulör ger ett fräscht och stilrent intryck. Badrum direkt till höger, gästwc till vänster. Sovrum 1 & 2 in till vänster, vardagsrum rakt fram samt köket till höger.

Badrum

Helkaklat badrum i jordnära kulörer på kakel & klinkers. Dusch med duschvägg, vask med kommod, nyare wc samt spegel.

Gästwc

Rymlig gästwc med klinkers och målade väggar. Vask med stor kommod och wc.

Kök

Vackert kök från Ikea med bänkskiva i grå laminat, matta vita köksluckor, vit mosaik som stänkskydd samt full maskinell utrustning såsom glaskeramikhäll med varmluftsugen, inbyggd mikro, inbyggd diskmaskin, rostfri spisfläkt med kolfilter. Allt från -16. Nyare kyl/frys från Samsung, årtal 2022.

Balkong

Stor inglasad balkong i västerläge med underbar fri utsikt över innergården.

Vardagsrum

Stort och trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier i både söder och väster som ger ett härligt ljusflöde. Från fönstret i söderläget har du en underbar fri vy över grönska och villakvarteren. Snyggt högkvalitativt laminatgolv och vitmålade väggar. Ingång från både hall och från köket.

Sovrum 1

Stora och rymligt sovrum med inbyggda garderober, parkettgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Stort sovrum med parkettgolv, vacker och stilren akustikpanel längs med ena kortsidan samt släta vitmålade väggar i övrigt.

Sovrum 3

Mindre sovrum intill köket med plats för bäddsoffa eller dubbelsäng med bredden 1,60. Måtten på rummet är 2,1 X 2,4 ca.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

85 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

0.27221 %

Andel av årsavgift:

0.27221 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal kapital 0,29141% Andelstal insats 0,27012% (enligt Riksbyggen är "andelstal" enligt mäklarbild likvärdigt med andel av årsavgift)

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

290 268 kr

Lägenhetsnummer förening:

162

Lägenhetsnummer register:

1201

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1967

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 132kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 1 juni 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Uppvärmningskostnad:

11 148 kr/år

Elkostnad:

3 600 kr/år

Övrigt:

4 428 kr/år

Total driftkostnad:

19 176 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Fast värmeavgift på 929 kr / månad. Övrigt avser kabeltv/bredband 165 kr samt årsavgift bostad kapital 204 kr/månad. Elkostnaden beror på det enskilda hushållets faktiska förbrukning och kan variera.

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Röda Höja

Organisationsnummer:

746000-8159

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Röda Höja består av 366 st bostadsrätter samt 7 st lokaler. Fastigheterna bebyggdes 1967. Föreningen äger fastigheterna Musketören 1-3, Gardisten 1-2, Grenadjären 1-2 i Malmö, fördelat på 26 byggnader på adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. På varje gård finns en pergola med sittplatser och grillar. Det finns också lekplatser på alla gårdarna. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen äger marken. Föreningen tillåter inte juridisk person som ägare.

Föreningen har totalt 9 tvättstugor i källarplan och nås via gavlarna i vissa huskroppar. De är utrustade med vardera 1 eller 2 st. tvättmaskiner, 1 st. torktumlare, 1 st. torkrum och en mangel. Föreningen erbjuder tvättstugor med elektroniskt bokningssystem.

I källarplan finns även cykelförråd och extra förråd att hyra. Separata cykelboxar går att hyra, kösystem tillämpas. Föreningen har miljörum med källsorteringskärl.
Föreningen har även boulebana.

Föreningen har gemensamt upphandlad el med individuell mätning och debitering som sker månadsvis.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@rodahoja.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har p-platser utomhus i gatuplan och garageplatser i källarplan för uthyrning. Det finns 282 p-platser (varav 24 med laddstolpar) ,125 garageplatser och 12 mc-garageplatser. Hyran för en garageplats är f n 3478 kr per år, motsvarande ca 290 kr/mån, mc-garageplats 837 kr/år motsvarande 70 kr/mån och för p-platser är det f n 770 kr per år, motsvarande ca 64 kr/mån. En årlig prisjustering om 3% finns inskriven i avtalen. Kötiden varierar och köhanteringen sköts av Riksbyggen. Ansökan om p-plats med laddstolpe görs via föreningens hemsida, inloggning krävs.

Försäkring:

Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i månadsavgiften.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2 (basutbud+danska kanaler) och bredband via Telenor (hastighet 1000/1000 Mbit/s) för 165 kr/mån för både kabeltv och bredband.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar och underhåll:
2005 Miljöhus.
2008 Balkonger.
2009 Fönster.
2011 Garage och p-platser.
2011-2013 Fasader.
2013 Införande av nytt passersystem.
2014 Spolning av stammar.
2016 IMD el (gemensamhetsel). Föreningen har gemensamt upphandlad el med individuell mätning och debitering som läggs på månadsavin. Förbrukningen debiteras med kvartalsvis eftersläpning.
2017 Renovering av tvättstugeutrustning, cirkulationspump och uteplatser.
2019 Översyn och förprojektering för renoveringar av tak, fasader och stammar (byte av tappvattenledningar och relining av avloppsledningar). Finansieringen blir en kombination av lån och avgiftshöjningar.
2020-2021 Byte av utrustning i värmecentralerna, värmeinjustering enligt EB-metoden och renovering av dagvattennätet.
2022 Reling av avloppsstammar avslutades 2022.
2021-2023 Byte av tappvattenstammar, avslutades andra kvartalet 2023). Utanpåliggande kromade ledningar i badrum/gäst-wc.
Kommande renoveringar
Renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, IMD varmvatten, översyn av utemiljön och bygge av gemensamhetsanläggning. Inga definitiva beslut är ännu fattade kring dessa.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner ej delat ägande som t ex att föräldrar köper en lägenhet och barnet bor där.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Det finns en plan för årliga avgiftshöjningar vid varje årsskifte. Den exakta procentsatsen beslutas vid budgetsammanträdet, som vanligen ligger i augusti. Senaste höjning skedde 2024-01-01 med 20 %.

Överlåtelseavgift tas ut av köparen om 1433:- samt pantsättningsavgift om 573:-/pant tas ut av pantsättaren vid en överlåtelse.

Antal lägenheter:

366

Antal lokaler:

7

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Allmänt om lägenheten

Säkerhetsdörr finns.
Stort förråd medföljer som fungerar som familjens extra rum. Förrådet finns på samma våningsplan, dörren intill.
Lägenheten är enligt mäklarbild 3 rok.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta är ett område i stadsdelen Husie, med både småhus och flerfamiljshus. Det ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen, norr om Amiralsgatan. Höja är Malmös högsta naturliga punkt.

Området ligger på mark med anrik historia. Redan på 1890-talet fick Ellenborg sitt namn då bonden Anders Svensson döpte området efter sin dotter, Ellen. Den 20 mars 1967 bildades föreningen Gula Höja. Kort därefter påbörjades byggandet av lägenhetshusen och under hösten 1968 flyttade de första medlemmarna in i området.

Området består till största delen av Riksbyggen-bostadsrättsföreningarna Gula Höja, Röda Höja och Vita Höja.

På området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium.

Runstyckets förskola och Västra Skrävlinge fritidshem finns också i området.

Höja är ett välskött område med idrottsplats och närhet till det mesta såsom affärer, vårdcentral och busstationer. Härlig grönska med mycket fina innergårdar med lekplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritningar

Kolla restider

Sergeantgatan 28, 21233 MALMÖ

Alla lediga objekt