Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Rosengård Von Lingens Väg 74

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 6 231 kr
inkl värme, VA. Obligatoriskt tillägg om 28 kr/mån för kabel-TV samt 50 kr/mån för bredband (1000/1000 mbit).
Boarea: 95 m2
Rum: 4
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Gavelvåning Gavellägenhet högst upp med inglasad balkong

Välkommen högst upp i huset till denna trevliga gavellägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härlig inglasad balkong i soligt läge och tre stora sovrum. Här har du dessutom stort badrum renoverat av föreningen i samband med stambyte och även en gästtoalett. Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hjärtligt välkommen upp på tredje våningen, högst upp i detta välskötta hus. Här bjuds du på välplanerad planlösning, helkaklat badrum och gästtoalett samt tre sovrum i bra storlek. Välkommen att boka in dig på visning!

Hall

Vi tar oss upp på tredje våningen till denna välskötta våning och landar i hallen. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder i en garderob som göms bakom dragdörrar. Här finns också separat del för krokar och skohylla.

Gäst-toalett

I hallen finns dessutom den praktiska gästtoaletten som är helkaklad i svart och vitt. Här finns gott om förvaring i form av fristående skåp samt spegelskåp. Denna är renoverad av föreningen i samband med stambyte.

Vardagsrum

Vidare in vänster hittar vi våningens vardagsrum som är ljust tack vare stort fönsterparti. Här finns även en öppning ut mot köket som pryds av vitt tegel och som gör att lägenheten får en social och trevlig utformning. Här finns en mindre, mörkare fondvägg i marmorino som pryder väggen där TV:n hänger och öppningen mot hallen pryds av samma dekorativa tegel. Väggarna i vardagsrummet är målade i vitt och på golvet finns ett tidlöst parkettgolv.

Kök

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och är i fint skick. Luckorna är vita och passar fint ihop med stänkskydd i ljust stenutförande och beslag i mässing. Här finns all utrustning du kan tänkas behöva såsom diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket finns en naturlig matplats för sex personer. Härifrån finns också utgången till den inglasade balkongen.

Inglasad balkong

Den inglasade balkongen är väl tilltagen och ligger härligt ostört tack vare sitt hörnplacering på huset. På golvet ligger grå filtmatta som gör balkongen till en härlig, ombonad plats där du kan förlänga sommaren och njuta av solen hela dagen!

Badrum

Badrummet är helkaklat med vita väggar, mörkt golv och är inrett med dusch. Här finns en praktisk tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare. Här finns ett fönster som släpper in dagsljus och förvaring i både spegelskåp och kommod med förvaring undertill. Badrummet är renoverat av föreningen i samband med stambyte,

Sovrum 1

De tre sovrummen ligger samlade i samma del av lägenheten. Det första sovrummet är rymligt och har dekorativt tegel på nedre halvan av väggen och övre halvan är målat i en beige nyans. På golvet ligger ljust laminatgolv inlagt.

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger i mitten av de tre sovrummen. Här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger ekparkett. I detta sovrum finns också en garderobsvägg med inbyggda garderober som förvarar säsongens alla kläder.

Sovrum 3

Det sista sovrummet är det största och används idag som master bedroom. Här finns en behaglig fondtapet i gråbeige nyans med blommönster och fönster som vetter ut mot den välskötta innergården. Rummet rymmer gott och väl en dubbelsäng samt en garderobslösning med dragdörrar.

Hjärtligt välkommen på visning!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

95 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Andel av årsavgift:

0.15657 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats: 0,15657%. De angivna andelstalen är hämtade från HSB som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

21-2181-10-673-5

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1969

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 105kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 21 nov. 2018

Förening

Namn:

HSB Brf Hilda

Organisationsnummer:

746001-0163

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Hilda i Malmö grundades och byggdes år 1969. Föreningen består av totalt 767 st. lägenheter fördelade på 16 st. hus. Föreningen är certifierad och förvaltas av HSB, vilket innebär att de bl.a. följer en underhållsplan. Certifieringen garanterar en professionell och kunnig styrelse som kontinuerligt arbetar för att ta tillvara delägarnas ekonomiska intresse på bästa sätt. Nytt tomträttsavtal från 2021 och nästa omförhandling sker 2030.

Gemensamhetsutrymmen:
Källarförråd, Två tvättstugor med vardera två maskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättstuga kan bokas via hemsidan.
Föreningen har även både cykelrum och barnvagnsrum. Stor och grönskande gård med grillplats, tillgång till gemensamma utemöbler och planteringar.

Innan en ny medlem flyttar in i föreningen gör bostadsrättsföreningens förvaltare tillsyn i lägenheten för att kontrollera den utrustning som tillhör föreningen. I samband med tillsynen får den nya medlemmen även en kort introduktion om regler och praktiska förhållanden inom föreningen.

Föreningen har gemensam el (IMD). Elen debiteras som en separat post på månadsavin och det är den faktiska förbrukning man betalar för. Detta sker med en kvartals fördröjning.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträtt.

E-post:

brfhilda@gmail.com

Parkering:

462 st garageplatser finns att hyra, 400 kr/mån (kösystem). 234 st parkeringsplatser finns att hyra, 300 sek/mån (kösystem).

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sappa. Grundutbudet av digitala TV kanaler blir kostnadsfritt och önskas uppgradering med fler kanaler erbjuder SAPPA Hildas boende ett förmånligt pris för tjänsterna. Fiberbredband via Bredband2 (100/100 mbit). Detta ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

2010-2012: stambyte, badrumsrenovering, ny ventilation FTX, nya element & nytt brandvarningssystem.
2013: Solceller monterades på 8 av föreningens hustak.
2014-2016: Installerades nya hissar i alla byggnaderna. Renovering och utbyte av garageportar, fasadrenovering och hydrofobering. Föreningen såg också över entréerna.
2015: Justerades ventilationen i samtliga höghus.
2016: Förnyades föreningens alla lekplatser, samt påbörjades renovering av föreningens utemiljö.
2017: Gårdsrenovering.
2017: Upprustning och förnyelse av samtliga lekplatser.
2017: Alla trapphus och källargångar är ommålade samt ommålning av entrédörrar har påbörjats.
2017: Upprustning och förnyelse av gårdar.
2017: Dörrar till undercentralerna har blivit utbytta mot robusta säkerhetsdörrar.
2017: Yttre och inre målning av miljöhus.
2017-18: Föreningens fyra garage totalrenoverades.
2019: Nytt passagesystem (Aptus) installerades.
2019: Alla tvättstugor i låghusen renoverades.
2019: Installation av gemensam el.
2020-2021: Föreningen har utvecklat föreningens utemiljö så som ny lekplats och utegym.
2021: Installation av nya entré partier i låghusen
2021: Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon.
2022: Invändig renovering av trapphus i låghusen, spolning, slamsugning och rotskärning av markbrunnar.
2022: Gamla tvättstugor i höghusen renoverats.
2022: Nya tvättstugor inreds i höghusen i gamla matförråden.
2023: Invändig renovering av trapphus i låghusen.
2023: Ombyggnad av tre mellangårdar.
2023: Installation av staket runt föreningen.
2023: Underhållsspolning av avloppsstammar.
2023: Renovering av tak på höghusen
2023: Installation av avgasare i värmecentraler

Pågående renoveringar:
I nuläget finns inga planerade renoveringar.

Mer av byggnaden skick framgår i den aktuella men även föregående årsredovisning, se bilagd länk samt föreningens hemsida. Föreningen följer och uppdaterar årligen en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, 50-50%

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Avgiften höjs från och med 2024-07-01 med 2%.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/hilda

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten finns ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Rosengård är den östra stadsdelen i Malmö som är känd som den mångkulturella delen av Malmö i betydelsen att olika invandrarkulturer och olika svenska kulturer lever tillsammans i samma område. Här får du bo i ett landskap av många småbutiker med utbud från olika länder och få en känsla av att du är på en långresa genom världens olika kontinenter. Här har du privilegiet av att få berikas av maten som genomsyrar stadsdelen, historier och bakgrunder. Rosengård har även en av Malmös största matbutiker där du kan handla mat för hela året.

Bo högt upp, eller nära markplan, valet är ditt! Här finns byggda bostäder som vidrör molnen. Utsikt, frisk luft med en härlig frihetskänsla.

Stadsdelen har många föreningar som syftar till att upprätthålla och bevara traditioner och kulturarv, och vars verksamhet omfattar poesi, konst, teater, musik och dans. Det finns vidare flera mångkulturella mötespunkter såsom Apelgårds fritidsgård, Tegelhusets fritidsgård och Kamelia, organiserad mötesplats för kvinnor. Många som flyttat till Rosengård känner snabbt sig hemma och flyttar sällan därifrån. Familjekänsla och den varma gemytlighet som lagt sig över stadsdelen, vänskap och trivsel är något som vi alla bör sträva efter.

I området finns en vacker park som utgörs av ett kulligt landskap med gräsmattor och ängar. Stora delar av parken fylls ut av sandlådor, gungor, lekplatser, grillplatser, bollplaner, boulebana med mera där barn tillsammans med vuxna kan umgås och leka. De som tränar har ett stort utbud av idrottsföreningar såsom fotbollsklubben FC Rosengård, Malmö Boxningsklubb och brottarklubben Malmö Tigers. Bland kända idrottsmän från Rosengård som Zlatan Ibrahimovic, Yksel Osmanovski, EM-mästaren i brottning Kim Holk samt fritidsledaren och boxningstränaren känd som "Dallas".

Rosengård har mycket av allt men vill man ta sig utanför den östra stadsdelen så är kommunikationsmöjligheterna goda. Buss tar dig på nolltid in till City, havet eller till de skånska vida ängar och fält som ligger med snö eller raps beroende på årstid. Har du bil så finns det parkering åt de boende samt även gäster som vill besöka.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Von Lingens Väg 74, 21371 Malmö

Alla lediga objekt