Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Rosengård Vougts väg 9

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 7 221 kr
Inkl. värme, vatten, sophantering och kabel-tv (Tele2). El- och internetavtal tecknas av bostadsrättsinnehavaren på egen hand.
Boarea: 84 m2
Rum: 3
Våning: 9 av 9
Hiss: Ja
Från markplan.
Balkong: Ja
Fin trea högst upp med balkong i väst!

Vi är glada att få presentera den här fina lägenheten med sina generösa 84 kvadrat högst upp på nionde våningen. Här erbjuds ett praktiskt boende i en genomgående lägenhet med stort ljusinsläpp och smart disponerade rum. Lägenheten har en stor balkong i västerläge vilket med lägenhetens våning gör att du ser kvällssolen som allra bäst! Området är perfekt för dig som pendlar med närhet till inre ringvägen och för dig som åker kommunalt finns goda möjligheter med frekventa avgångar. Här har du även många butiker, skolor, förskolor, idrottsklubbar och lekplatser.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Upp på nionde våningen in i lägenheten möts du av en praktisk hall med goda avsägningsmöjligheter med hatthylla och klädkammare till vänster. Hallen har fint parkettgolv och vita fräscha väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet ger goda möjligheter för de sociala sammankomsterna och har ett fantastiskt ljusinsläpp! Golvet är i parkett och väggarna är vitmålade med kontrast från fondväggen i mörk tapet. Från vardagsrummet kan man ta sig ut på den fantastiska inglasade balkongen i västerläge där man kan avnjuta fina solnedgångar efter långa dagar!

Sovrum

Sovrum 1: Detta är den större av de två sovrummen och har gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande möbler. Rummet har fönster i öster, vilket ger en härlig morgonsol. Här finns även tre garderober, golv i parkett och vita väggar.

Sovrum 2: Även detta rum har riktning i öst. Rummet har parkettgolv samt vita väggar och har plats för en enkelsäng och annan möblering.

Kök

Köket är placerat i lägenhetens centrum och har fina skåpsluckor i trä. Väggarna är hälften vitt kakel och hälften vitmålade medan golvet är i parkett. Köket är utrustat med ugn, spishäll, spisfläkt och kyl/frys från Constructa samt integrerad diskmaskin från Bosch (2022).

Badrum

Från hallen kommer man in i detta stora badrum med kakelväggar i vitt och delvis grått samt mörkgrått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med torktumlare, tvättmaskin, WC, handfat, badkar och dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

84 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med nyttjanderätt

Andel i föreningen:

1.28816 %

Andel av årsavgift:

1.08202 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser bostadsrättens andel av föreningen totala insatser. Andel av årsavgift avser bostadsrättens andel av föreningens totala årsavgifter.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

584 043 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Föreningens ekonomiska förvaltares information.

Lägenhetsnummer förening:

1092

Lägenhetsnummer register:

1802

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

enligt överrenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Taxeringsrevisorn 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1971

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX system

Ventilation datum:

Godkänd 2021-10-03

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 137kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 118kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 okt. 2021

Förening

Namn:

Brf RTB

Organisationsnummer:

769607-5709

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf RTB (Rosengårds Trivsamma Bostäder) är en äkta förening som byggdes 1971 och ombildades 2006 och består av 103 lägenheter varav 95 är upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt med en totalt 8394 kvm. Föreningen upplåter ytterligare 7 lokaler med hyresrätt med en total area om 307 kvm.

Tvättstugor finns i trapporna 1, 3, 5 och 9 på källarplan. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Marken innehas med tomträtt, tomrättsavtalet löper till år 2026.

Försäkrade hos Länsförsäkringar Skåne.

Nabo är föreningens ekonomiska förvaltare.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträtt

E-post:

info@brf-rtb.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 43 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 120 kr/månad. Kösystem tillämpas. Fri parkering finns längs med Thomsons väg.

Delade utrymmen:

Cykelrum och barnvagnsrum finns i föreningens byggnader. Föreningen har bastu som de boende kan nyttja. Bastun finns i trappa 1.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2, ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele2.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2006 - Elen i fastigheten är delvis omdragen. Ommålning av fönster och trapphus, hiss totalrenoverades.
2009 - Avloppsstammarna spolades. Nya elmätare installerades.
2014 - Taket är lagat. Ny värmeväxlare installerades. Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp installerades i samtliga tvättrum.
2019 - Hissarna ses över. Spolning av avloppsstammar.
2020 - Staket runt fastigheten.
2021 - OVK.
2022 - Föreningen asfalterade vändzonen och gjorde fler parkeringar.

Planerade renoveringar:
Föreningen har upptäckt sprickor i fasaden och ska utreda om det finns risk med att använda balkongerna och därefter besluta om en eventuell fasadrenovering.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Senaste avgiftshöjningen var 2023-01-01 om 11 % .
Ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Antal lägenheter:

95

Varav hyresrätter:

8

Antal lokaler:

7

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Se vidare information på föreningens hemsida: http://www.brf-rtb.se/

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar även över ett källarförråd (mått: 190x248x190).

Säljaren upplyser:
Föreningen har upptäckt sprickor i fasaden och är i en rådande undersökning gällande om eventuell risk att använda balkongerna.

Ingår i köpet:
- Hatthylla
- Garderob
- Tvätt- och torktumlare
- Taklampor

Kan köpas av säljaren vid överenskommelse:
- Matbord
- Soffgrupp i balkongen
- TV - bänk
- Glasskåp i vardagsrummet
- Vit byrå i sovrum 1 (se planritning)

Omgivning

Allmänt om området:

Rosengård är den östra stadsdelen i Malmö som är känd som den mångkulturella delen av Malmö i betydelsen att olika invandrarkulturer och olika svenska kulturer lever tillsammans i samma område. Här får du bo i ett landskap av många småbutiker med utbud från olika länder och få en känsla av att du är på en långresa genom världens olika kontinenter. Här har du privilegiet av att få berikas av maten som genomsyrar stadsdelen, historier och bakgrunder. Rosengård har även en av Malmös största matbutiker där du kan handla mat för hela året.

Bo högt upp, eller nära markplan, valet är ditt! Här finns byggda bostäder som vidrör molnen. Utsikt, frisk luft med en härlig frihetskänsla.

Stadsdelen har många föreningar som syftar till att upprätthålla och bevara traditioner och kulturarv, och vars verksamhet omfattar poesi, konst, teater, musik och dans. Det finns vidare flera mångkulturella mötespunkter såsom Apelgårds fritidsgård, Tegelhusets fritidsgård och Kamelia, organiserad mötesplats för kvinnor. Många som flyttat till Rosengård känner snabbt sig hemma och flyttar sällan därifrån. Familjekänsla och den varma gemytlighet som lagt sig över stadsdelen, vänskap och trivsel är något som vi alla bör sträva efter.

I området finns en vacker park som utgörs av ett kulligt landskap med gräsmattor och ängar. Stora delar av parken fylls ut av sandlådor, gungor, lekplatser, grillplatser, bollplaner, boulebana med mera där barn tillsammans med vuxna kan umgås och leka. De som tränar har ett stort utbud av idrottsföreningar såsom fotbollsklubben FC Rosengård, Malmö Boxningsklubb och brottarklubben Malmö Tigers. Bland kända idrottsmän från Rosengård som Zlatan Ibrahimovic, Yksel Osmanovski, EM-mästaren i brottning Kim Holk samt fritidsledaren och boxningstränaren känd som "Dallas".

Rosengård har mycket av allt men vill man ta sig utanför den östra stadsdelen så är kommunikationsmöjligheterna goda. Buss tar dig på nolltid in till City, havet eller till de skånska vida ängar och fält som ligger med snö eller raps beroende på årstid. Har du bil så finns det parkering åt de boende samt även gäster som vill besöka.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Vougts väg 9, 21372 MALMÖ

Alla lediga objekt