Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Rostorp Lundavägen 79B
875 000 kr utgångspris
Avgift: 1 739 kr
inkl. vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstilläggsförsäkring. Obligatoriskt tillägg värme 587 kr.
Boarea: 39.5 m2
Rum: 1
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Trivsam och väldisponerad enrummare!

På första parkett, en halv trappa upp lockar ypperligt väldisponerade och trivsamma kvadrat, krönt av ett härligt läge intill parker, grönområden och utmärkta kommunikationer. Elegant fiskbensmönstrad ekparkett ackompanjeras av vit och grå väggkulör i hemmets hall och allrum. Allrummet förser oss med bra utrymme för både säng, soffa, soffbord och mediamöbel. I harmoni med detta bjuder det generösa köket in med interiör i vitt och svart och plats för matbord intill stort ljusbringande fönsterparti. I badrummet väntar en tidlös inredning och dusch. Denna bostad får ni inte missa. Välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 12:15 - 12:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med gott om plats för både avhängning av ytterkläderna och utmärkt förvaring i en garderob på höger hand. På golvet ligger ett fiskbensmönstrat ekparkettgolv som möter vitmålade och gråmålade väggar.

Kök

Näst på tur är en köksinteriör med förvaring bakom vita och svarta skåpsluckor med spegel och stänkskydd av gråa stora betonginspirerade kakelplattor ovanför köksbänk av valnöt. Den rostfria maskinella utrustningen består av inbyggd ugn Electrolux, inbyggd mikrovågsugn Whirlpool, keramisk häll Electrolux, fläktkåpa och kyl/frys Samsung 2020, dessutom finns en toppmatad tvättmaskin från Whirlpool. På golvet ligger trätiljor i kombination med vita väggar med inslag av grått och en fondvägg i tegel. Matplats för minst fyra personer ryms intill det ljusbringande generösa fönsterpartiet.

Allrum

Bostadens generösa allrumskvadrat signeras strålande ljus genom underbara stora fönster, som ackompanjeras av vackert parkettgolv i fiskbensmönster i samspel med väggar i vit och grå kulör samt en framtagen tegelvägg. Ytan är lättmöblerad och erbjuder plats för såväl soffgrupp som säng. En praktisk förvaringslösning och utfällbar sängram är inbyggd i ena väggen.

Badrum

Trivsamt badrum i klassiska färger. Vitmålade väggar, kakel i duschen och klinker på golvet. Handdukstork, WC, förvaringsskåp och handfat med spegel ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

39 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

Kök

Andel av årsavgift:

1.05743 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats 0,98399 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

123 719 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 123 719 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Lägenhetsnummer förening:

4

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Smedjekullen 19

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 164kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 146kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 4 apr. 2024

Förening

Namn:

Brf Fäladsgården

Organisationsnummer:

746000-2137

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Fäladsgården består av 67 lägenheter och en lokal. Byggnaderna på Lundavägen 77-79 samt Smedjekullsgatan 26-28 uppfördes 1945 på fastigheten Smedjekullen 19 som innehas med äganderätt.
Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.
Kontaktuppgift för frågor till föreningen: styrelsen@faladsgarden.se

Det finns i föreningen två tvättstugor med tillhörande torkrum och de boende har tillgång till en av dem (tag och elektronisk bokning). Respektive tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt ett torkrum. Utrustningen i tvättstugorna är nyligen utbytt till nya moderna tvättmaskiner och torktumlare. Tvättstugorna finns belägna i källarplanet på Lundavägen 79C och Smedjekullsgatan 26B på långsidan av byggnaden.

På gården finns ett hus för förvaring av cyklar samt sortering av avfall.

Barnvagnsrum och styrelserum finns.
Gemensam grill och utemöbler på gården.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Bostadsrättsinnehavaren måste endast teckna hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

styrelsen@faladsgarden.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

16 parkeringsplatser (200 kr/månad) finns att tillgå, separat kösystem tillämpas och det är i dagsläget lång kö. Boendeparkering finns i området.

Bredband/TV:

Internet (Halebop) 1000 Mbit/1000 Mbit och kabel-TV (Tele2) ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda:
1960-talet
Gårdsplanen asfalterades.
Fastighetens elektriska stigarledningar byttes ut mot grövre på grund av elspisinstallation.
Fasaden beklätts med fasadtegel.

1970-talet
Ansluts till fjärrvärme.
Plåttak har monterats.

1990-talet
Säkerhetsdörrar är installerade.
Varmvattenstammar är bytta, men ej kallvattenstammar.
Miljöhuset med källsortering byggs.
Kabel–tv installerades.

2000-talet
Elsanering i lägenheter och trapphus.
Tvättstugorna har renoverats och fått nya maskiner.
Vädringsbalkongerna är renoverade.
Trapphus och portar målats om samt installerat säkerhetsdörrar.
Samtliga radiatorer är bytta.
Fönsterna är bytta.
Bredband installerades.
Markytor, gemensamma utrymmen och lokal har renoverats.
Relining av avloppsstammarna slutfördes 2019.

2024 Styrelsen undersöker gemensam el.
2024-2025 Byte av föreningens elcentraler.

Planerade: Med start ca 2025 vattenledningar. Denna renovering gäller tappvatten- och eventuellt radiatorledningarna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen kan godkänna delat ägande om det är föräldrar/barn, kontakta föreningen vid frågor.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde årsavgiften med 7 % samt värmeavgiften med 7 % 2024-05-01.

Föreningen tar ut en medlemskapsavgift om 500 kr i samband med tillsyn.

Överlåtelseavgift betalas av köparen om 1433 kr och pantsättningsavgift av pantsättaren om 573 kr/pant, enligt gällande stadgar.

Antal lägenheter:

67

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2024-05-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett vinds- och ett källarförråd.
Porttelefon.
Portkod.

Väggar i badrum målades 2024.
Porttelefon är trasig, föreningen har beställt en ny och ska byta ut den.
Följande ingår i köpet; loftsäng, tv-bänk, monterat träningsredskap i vägg i allrummet.
Lös egendom ingår ej i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

Segevång och Rostorp är delområdena i stadsdelen Kirseberg. Det geografiska läget sträcker sig söder om Lundavägen mellan Inre Ringvägen, Bulltofta och Kirseberg.

Lugnt och vänligt område som är eftertraktat av både yngre och äldre målgrupper samt barnfamiljer. På Rostorp bor man huvudsakligen i villa som byggdes i mitten på 1920-talet. Segevång består mestadels av flerbostadshus i form av bostadsrätter samt ett antal hyresrätter som är byggda på 1960-talet. Det finns även relativt nybyggda hyreslägenheter som förvaltas av MKB.

Stadsdelen erbjuder förskolor. Beijers park, utomhusbadet Segevångsbadet och Malmö-Burlöv golfklubb ligger i området. I närområdet finns även Kirsebergs grundskola, vårdcentral och Bulltofta motionsanläggning. Fitness24Seven finns placerat i området och erbjuder alla träningsentusiaster möjlighet till gymaktiviteter.

Området är beläget nära Inre ringvägen och ansluter därmed med bara några minuters bilfärd till E6 och andra viktiga motorvägar i södra Skåne. Det finns goda bussförbindelser samt cykelvägar till centrala Malmö. Här bor man dessutom inte långt ifrån Värnhemstorget med fenomenala bussförbindelser både för city- och regionaltrafik.

Mindre matbutiker, några pizzarestauranger och kiosker finns i området. Närhet till Värnhemstorget bidrar inte bara med goda kommunikationsmöjligheter utan erbjuder även ett stort utbud av närservice i form av bland annat stora matbutiker, caféer, restauranger med mera. Även Burlöv shoppingcenter ligger inom nära räckhåll till området.

På Segevång består bilparkeringen mestadels av förhyrda parkerings- och garageplatser. Det finns även ett antal parkeringsmöjligheter på gatan som är tidsbegränsade under dagtid.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Lundavägen 79B, 21224 MALMÖ

Se hitta.se
Alla lediga objekt