Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Segevång Kronetorpsgatan 94C
1 450 000 kr utgångspris
Avgift: 5 652 kr
inkl. kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 500 kr/månad som avser värme och om 293 kr/månad som avser kabel-TV och bredband. Total månadsavgift blir 6445kr. Gemensam el där man debiteras för faktisk förbrukning.
Boarea: 74 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Stilsäker och hemtrevlig trerummare med inglasad balkong.

På andra våningen väntar här ett synnerligen smakfullt hem med ett strålande ljusinsläpp och generösa allrumskvadrat med vackert parkettgolv i original samt två inbjudande sovrum av vida kvadrat, varav det ena med utmärkta förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober och utgång till njutbar, inglasad balkong i bästa västerläge. Genomgående snygga golv samspelar med vita ytskikt och effektfulla fondväggar i skön grön kulör samt stilsäker köksinteriör i valnöt med tillhörande kvalitativ maskinpark. Addera där till ett stilrent helkaklat badrum med dusch och ett närområde som förser oss med välskötta grönområden och närservice. Från bostaden tar du dig även med enkelhet vidare till Malmö city med antigen en skön promenad eller en snabb cykeltur. Varmt välkomna på visning.

Visningar

tisdag 21 maj 19:00 - 19:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med rymliga och inbjudande kvadrat där ett laminatgolv i träimitation samspelar med vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även förvaring i smarta hyllplan.

Vardagsrum

Här näst inviterar vida allrumskvadrat med vackert parkettgolv i original, som möter målade väggar i vitt. Strålande ljus ifrån stora fönsterpartier förstärker det luftiga intrycket, och här inryms med lätthet såväl soffa som matrumsmöblemang.

Kök

Vidare åtnjuts en smakfull köksinteriör från IKEA med fin förvaring bakom släta luckor i valnöt. Bra arbetsytor i trä med spotlights ovanför samt maskinell utrustning bestående av kombinerad kyl och frys i vitt från Bosch, delvis integrerad diskmaskin från IKEA, inbyggd ugn i rostfritt från IKEA, spishäll från IKEA, inbyggd mikrovågsugn från IKEA och fläkt från Thermex. På golvet ligger ett praktiskt vinylgolv som möter väggar i vitt. Intill det ljusbringande fönsterpartiet inryms ett matbord med plats för upp fyra personer.

Sovrum

Näst på tur kommer ett av de två sovrummen som är härligt ljust med stort fönsterparti som dessutom erbjuder utgång till njutbar, inglasad balkong i bästa västerläge. På golvet ligger enhetligt laminatgolv i träimitation som möter väggar i vitt. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring finns i platsbyggda garderober.

Sovrum

Det andra sovrummet är även detta av bra storlek med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger stilsäkert laminatgolv i träimitation som ackompanjeras av väggar i vitt. samt ljusbringande fönsterparti.

Badrum

Badrummet är beläget i anslutning till hall och är helkaklat utförande med grå klinker på golv och ljusgrått kakel på väggar. Här finner vi wc, handfat med vit kommod, spegel och dusch med glasvägg.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

74 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har en inglasad balkong i västerläge.

Andel av årsavgift:

0.41985 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

323 838 kr

Lägenhetsnummer förening:

187

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ögonlocket 15

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1964

Uppvärmning:

Fjärrvärme, vattenburet radiatorsystem

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 101kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 11 feb. 2019

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 15

Organisationsnummer:

746000-8175

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Riksbyggen Malmöhus nr 15 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1964. Föreningen innefattar 9 hus med sammanlagt 226 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 23 lokaler.
Föreningen innehar fastigheten Ögonlocket 15 med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller fram t.o.m 2024-12-31. Riksbyggen står för både den tekniska och ekonomiska förvaltningen.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang och står för nätavgiften. Lägenhetsinnehavaren betalar sin beräknade elförbrukning direkt till föreningen via sin avgiftsavi efter en Individuell avläsning. Betalningen sker månadsvis i efterskott.

Gemensamhetslokaler: I föreningen finns en övernattningslägenhet som kan nyttjas till en kostnad om 300 kr/natt, gym, bastu och solarium. Gym och bastu kostar 150 kr/ kvartal, + en depositionskostnad på 100 kr. Festlokal som kan nyttjas till en kostnad om 400 kr/tillfälle, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen tillhandahåller även biljardbord och bordtennis. Det finns även ett hobbyrum som kan nyttjas till en kostnad om 75 kr/tillfälle. Festlokal, övernattningslägenhet och hobbyrum kräver samtliga en depositionsavgift om 1000 kr. Detta får man tillbaka så länge allt är återställt efter nyttjande.

Tvättstuga: Det finns tvättstugor i källaren på föreningens alla hus, alla har tvättmaskiner och torktumlare, antingen torkrum eller torkskåp. Bokas med taggsystemet eller via föreningens hemsida.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 230 p-platser som kan hyras till en kostnad om 144 kr/månad, varav 87 är platser med eluttag för motorvärmare som kan hyras till en kostnad om 192 kr/månad. En extra p-plats kostar 360 kr/månad. Det finns även MC/mopedgarage med ca 13 platser som kan hyras till en kostnad om 120 kr/månad för MC och 84 kr/månad för moped. I dagsläget finns inga lediga platser och separat kö tillämpas till samtliga platser. Det finns även 6 gästparkeringsplatser som kan nyttjas mot avgift. I området finns gott om parkering på gatan.

Försäkring:

Brf-tillägg ingår i månadsavgiften.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband 250 Mbit/s via Telenor. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 128 kr/månad respektive 165 kr/månad.

Renoveringar:

Gjorda renoveringar:
- 1991 renoverades balkongerna.
- 2000 renoverades taket.
- 2003 renoverades fasaderna.
- 2004-2005 byttes en del fönster ut.
- 2005 byttes jordfelsbrytare i samtliga lägenheter.
- 2006 spolades vatten- och avloppsstammar i kök och badrum.
- 2008 byttes vattenstammar
- 2012 Spolades och filmades avloppsstammar.
- 2013 Renoverades trapphus, nya säkerhetsdörrar installerades, ny porttelefonanläggning installerades, nytt passagesystem med taggsystem installerades, tvättstugorna renoverades och miljöhus byggdes
- 2014 Underhåll av markytor, garage- och p-plater, tvättstugeutrustning, värme, VVS, målning av fönster och dörrar i källaren
- 2015 Garagen revs och ersattes med parkeringsplatser, uppfräschning av några tvättstugor
- 2016 spolades och filmades vatten- och avloppsstammarna för att se skick, beslut togs att inga åtgärder ska ske. Samma år utfördes även renovering av två tvättstugor
- 2017 byttes de sista fönsterna ut, fasaderna renoverades, balkongdörrar byttes ut och gårdsytorna fräschades upp.
- 2018 Statuskontroll av el, fukt mm. i samtliga lägenheter.
- 2019-2021 Installation av frånluftsvärmepumpar, avloppsstammar relining.
-2022-2024 El renovering, byte av elinstallation till 3-fas i gemensamma utrymmen och lägenheter att genomföras. Dessutom kommer laddstolpar att sättas upp bakom hus 104 under detta år.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Ägarfördelning 50/50.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen räknar med en höjning av grundavgiften med ca 5 % de närmaste fyra åren på grund av nyligen utförda och kommande renoveringar/uppdateringar. Senaste höjning gjordes 2022-01-01.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Antal lägenheter:

226

Antal lokaler:

23

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningens hemsida: http://www.riks15.org
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-08-19. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 1 011 kr/månad som avser värme och 165 kr/månad som avser kabel-TV och bredband. Total månadsavgift blir 5017 kr.

Föreningen har tecknat ett gemensamt el-abonnemang och står för nätavgiften. Lägenhetsinnehavaren betalar sin beräknade elförbrukning direkt till föreningen via sin avgiftsavi efter en Individuell avläsning. Betalningen sker månadsvis i efterskott.

Säljare informerar om att samtliga vitvaror i kök ingår i köpet.

Säljare informerar om att möbler ej ingår i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd och en matkällare.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Ospecificerad andel i förening: 0,4198%. Andelsprocent kapital: 0,4198%. Andel av årsavgift: 0,41985%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Segevång och Rostorp är delområdena i stadsdelen Kirseberg. Det geografiska läget sträcker sig söder om Lundavägen mellan Inre Ringvägen, Bulltofta och Kirseberg.

Lugnt och vänligt område som är eftertraktat av både yngre och äldre målgrupper samt barnfamiljer. På Rostorp bor man huvudsakligen i villa som byggdes i mitten på 1920-talet. Segevång består mestadels av flerbostadshus i form av bostadsrätter samt ett antal hyresrätter som är byggda på 1960-talet. Det finns även relativt nybyggda hyreslägenheter som förvaltas av MKB.

Stadsdelen erbjuder förskolor. Beijers park, utomhusbadet Segevångsbadet och Malmö-Burlöv golfklubb ligger i området. I närområdet finns även Kirsebergs grundskola, vårdcentral och Bulltofta motionsanläggning. Fitness24Seven finns placerat i området och erbjuder alla träningsentusiaster möjlighet till gymaktiviteter.

Området är beläget nära Inre ringvägen och ansluter därmed med bara några minuters bilfärd till E6 och andra viktiga motorvägar i södra Skåne. Det finns goda bussförbindelser samt cykelvägar till centrala Malmö. Här bor man dessutom inte långt ifrån Värnhemstorget med fenomenala bussförbindelser både för city- och regionaltrafik.

Mindre matbutiker, några pizzarestauranger och kiosker finns i området. Närhet till Värnhemstorget bidrar inte bara med goda kommunikationsmöjligheter utan erbjuder även ett stort utbud av närservice i form av bland annat stora matbutiker, caféer, restauranger med mera. Även Burlöv shoppingcenter ligger inom nära räckhåll till området.

På Segevång består bilparkeringen mestadels av förhyrda parkerings- och garageplatser. Det finns även ett antal parkeringsmöjligheter på gatan som är tidsbegränsade under dagtid.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Kronetorpsgatan 94C, 21227 Malmö

Alla lediga objekt