Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Slottsstaden Ingelstadsgatan 4
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 502 kr
Obligatoriskt tillägg om 230kr/mån för bredband 100 Mbit/s och Kollektiv-TV Bas. Total månadskostnad 4732kr/mån.
Boarea: 60.9 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Fantastisk genomgående 3:a med balkong i söderläge!

I härliga Slottsstaden finns nu chansen att förvärva denna välplanerade och genomgående trerummare på andra våningen med smakfull och interiör. Här erbjuds en trevlig bostad med en bra planlösning med rikligt ljusinsläpp. Stort vardagsrum med en riktigt trevlig balkong söderläge, två sovrum med bra förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum och ett fint kök. Njut av denna bostaden på eftertraktat läge i Slottsstaden med närhet till havet, stadens parker samt flertalet caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Visningar

onsdag 22 maj 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!
söndag 26 maj 12:00 - 12:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in till en trevlig hallmiljö som möter oss med ett fint trägolv som samspelar fint med de vita väggarna, vilket är en genomgående interiör för nästintill hela bostaden. Bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor och för den som önskar finns det även plats att möblera ytterligare förvaring- eller hallmöbel. I hallen finner vi också två inbygga klädkammare.

Vardagsrum

Det härliga och välplanerade vardagsrummet får man direkt en harmonisk känsla. Här skapas optimala förutsättningar för möblering av soffa, ett par sköna fåtöljer samt matplats för 6-8 personer. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är vita. Det härliga ljusinsläppet från det stora fönsterpartiet tillsammans med den tilltagna takhöjden gör att rummet känns öppet och luftigt. Härifrån når vi också bostadens fantastiska balkong i härligt söderläge som bjuder på fin förmiddags- och eftermiddagssol samt lummig utsikt över de trevliga villorna i området.

Kök


Till höger från hallen möts vi av det stilfulla köket från Noblessa, med vit skåpsinredning som kombineras fint med den mörka stenbänkskivan. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn- samt mikrovågsugn, diskmaskin och kombinerad kyl och frys från Simens. Köket erbjuder fina förvaringsmöjligheter och utmärkt arbetsyta. På golvet har vi ett ljusgrått klinkergolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Harmoniskt sovrum med god plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Bra förvaringsmöjligheter tack vara den stora skjutdörrsgarderoben med spegelglasdörrar. Under fötterna vilar parkettgolv och väggarna är vita. Fina fönsterbrädor i sten som också är genomgående alla bostadens rum.

Sovrum

De mindre sovrummet passar perfekt för hemmakontor eller ett barnrum/gästrum. Till detta har vi ett mycket trevligt originalgolv och väggarna är målade i vitt med fönster mot innergården.

Badrum

Modernt och fint helkaklat badrum med mörkgrått klinker på golv och vittkakel på väggarna. Badrummet är inrett med wc, handfat med vitkommod, spegel, handdukstork samt duschhörna med takdusch och vikbara dörrar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

60 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

Bredband 100 Mbit/s och Kollektiv-TV Bas

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med bostadsrätt

Andel av årsavgift:

8.68362 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats är ej specificerat av ekonomisk förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

363 709 kr

Lägenhetsnummer förening:

1201

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 138kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 27 okt. 2019

Förening

Namn:

Brf Ingelstad

Organisationsnummer:

746000-2723

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Allmänt om föreningen:
Brf Ingelstad är en äkta förening som bildades i samband med byggnationen 1944. I föreningen finns totalt 12 bostadsrätter.

Gemensamhetsutrymmen:
Tvättstuga finns i källaren och innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mattvätt. Nya tvättmaskiner och torktumlare som köptes in 2015. Det finns även ett rum för upphängning av tvätt.
Stenlagd uteplats med grill och utemöbler som är inbäddad innanför vacker avenbokshäck, i anslutning till lummig bakgård som erbjuder härliga grönytor och äppelträd.


Övrigt:
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening samt årsredovisningar. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Parkering:

I området råder Boendeparkering från Malmö stad.

Försäkring:

Fastigheten är försäkrad hos S&P Insurance Consulting AB. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till bredband och kabel TV via Telia. Obligatoriskt tillägg om 230kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

Byggnadernas skick:
2000 byttes varmvattenstammarna ut. Övriga stammar är i gott skick.
2003 blev alla fönster vidgjorda. Man spolade och kontrollerade även avloppsstammarna och kontrollerade kallvattenstammarna.
2006 renoverades fasaden, taket och balkongerna.
2006/2007 byttes den stora el-centralen i källaren ut. Ny el även på vinden och på källarplan.
2010 Anläggning av uteplats o reparation av gång
2012 kontrollerades vattenstammarna som visade på gott skick.
2013 byttes elstammarna.
2014 Torktumlare + två tvättmaskiner
2015 Källarväggar, toalett m duschkabin
2015 Relining
2016/2017 Nya tappvattenstammar - Nya tappvattenstammar samt installation av stoppventiler för varje lägenhet
2018 Byte av entréport och målning av trapphus
2019 Tvätt av fasad
2020 Byte till automatisk belysning i trapphuset samt byte till säkrare lås i alla portar
2021 Installation av Fiber i huset - Avtal 5 år med Telia byte av fjärrvärmecentralen - E-On

Planerat underhåll:
2024 Reparation av trappan mot gården

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med ytterligare 15% i januari 2024 för att möta de stigande räntorna och inflationen.
Avgifterna höjdes med 20% i januari 2023 för att möta de stigande räntorna och inflationen.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen svarar för denna.
Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Antal lägenheter:

12

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Allmänt om lägenheten

Bostadsrätten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.
Saknas en lucka i kök till underskåp.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ingelstadsgatan 4, 21773 Malmö

hitta.se
Alla lediga objekt