Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Slottsstaden Östra Kristinelundsvägen 16A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 403 kr
Ink. Värme, vatten och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 163 kr för bredband tillkommer på avgiften.
Boarea: 55 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Charmig tvårummare intill Rönneholmsparken med genomtänkt och ljus planlösning

Stig in i denna charmiga 2:a på 55 kvadratmeter, belägen på andra våningen. Här möts du av en genomtänkt planlösning, elegant design och generösa rum. Det välbevarade badrummet och det charmiga köket är både funktionella och stilfulla. Hallen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter medan det rymliga vardagsrummet bjuder in till avkoppling med sina släta, vita väggar. Golvet har nyligen slipats och ger en fräsch och ljus atmosfär. Sovrummet är tapetserat i en lugnande grön nyans, perfekt för avkoppling. Avsluta dagen med en stunds avkoppling på den mysiga balkongen i österläge med härlig morgonsol.

Bo på ett av Malmös mest eftertraktade områden, i en välskött förening med närhet till stadsliv, grönområden och havet. Ribersborgsstranden ligger inom promenadavstånd, medan stadens puls nås på bara en kort cykeltur. I närområdet finner du matbutik samt Slottsstadens utbud av trevliga caféer, restauranger och butiker. Och för den som söker lugn och grönska finns flera vackra parker i närheten, inklusive Rönneholmsparken, Slottsparken och Pildammsparken. Vi ses på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Stig in i denna charmiga 2:a på 55 kvadratmeter, belägen på andra våningen. Hallen välkomnar dig med samma vackra golv som både i vardagsrummet och sovrummet vilket ger en enhetlig känsla och harmoni genom hela hemmet. Som en central knutpunkt leder hallen till alla andra rum i lägenheten, vilket gör den till en smidig och naturlig del av boendet. Med generöst ljusinsläpp och en enhetlig känsla skapar hallen en välkomnande atmosfär och underlättar din vardag.

Badrum

Det funktionella badrummet är helkaklat och utrustat med handfat, wc och ett bekvämt badkar. Praktiska spegelskåp ger extra förvaringsutrymme.

Vardagsrum

Vardagsrummet välkomnar dig med sina rymliga och ljusa ytor, tack vare fönster i två väderstreck som fyller rummet med naturligt ljus och ger en luftig känsla. Här möts du av utsikten mot gården, vilket ger en lugn och avskild atmosfär samtidigt som det tillåter ljuset att strömma in. De släta, vita väggarna skapar en neutral bakgrund som låter dig sätta din personliga prägel på rummet. Med det nyligen slipade golvet strålar rummet av fräschör och ljus. Det generösa utrymmet erbjuder många möjligheter till möblering och inredning, och ger dig friheten att skapa din egen vardagsrumsmiljö. Oavsett om du vill möblera med soffgrupp, matbord eller både och.

Kök

Det funktionella köket har en charmig atmosfär tack vare det vackra brädgolvet som ger en rustik touch till rummet. Köket är utrustat med kyl och frys från Cylinda samt en spis från Husqvarna. Kaklet i vitt ovanför bänkskivan i trä och rostfritt kompletterar det rustika golvet och skapar en stilren och tidlös atmosfär i köket. Med gott om arbetsyta och förvaringsutrymme är köket både praktiskt och estetiskt tilltalande. För extra förvaring finns två skåp på motsatt sida.

Sovrum

Sovrummet är en fridfull och avslappnande oas där gröna väggar skapar en lugnande atmosfär. Med gott om plats för en kontorshörna blir det också en mångsidig del av hemmet, perfekt för både vila och arbete. En utgång till balkongen i öster ger möjlighet till frisk luft och en härlig utsikt, vilket gör det till en underbar plats att börja dagen med en lugn stund.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

55 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

2

Beskrivning uteplats:

Balkong om ca 3,6 kvm

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

341 834 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 341834 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

121

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bara 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 147kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 16 okt. 2018

Förening

Namn:

Brf Bara 6

Organisationsnummer:

769621-3086

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen förvärvade fastigheten i juni 2010 och fördelar sig på adresserna Östra Kristinelundsvägen 16 A-B samt Fågelbacksgatan 35. Fastigheten är uppförd 1944 och omfattar totalt 29 lägenheter varav 3 stycken är hyresrätter och 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns två tvättstugor. Den större är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt tillgång till torkrum. Den mindre är utrustad med en tvättmaskin samt en torktumlare.

I källaren finns även ett barnvagnsrum och dubbla låsbara cykelskjul. Miljöhus delas med grannfastigheten.

Föreningen tillåter delat ägande. Föreningen tillåter ej juridisk person som medlem.

Äger föreningen marken:

Äger

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 8 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. 4 personer i kö (2024-04-16) I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2 där basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har ett gemensamt bredbandsavtal via Tele2, kostnad 163 kr/mån vilket är obligatoriskt.

Renoveringar:

1998 lades taket om. I samband med detta renoverades även balkonger och fasad fogades om.
Ca 2012 genomfördes elstamsbyte i hela fastigheten och i samtliga lägenheter.
2013 byttes fönster.
2017 spolades och filmades avloppsstammar i badrum. Filmning av avloppsstammarna utförs ca vart 5:e år.
2018 uppfördes ett nytt cykelskjul.
2019 utbyte av portsystemet, man kommer att kunna ringa det fasta telefonnumret eller mobilnumret för att öppna port.

Föreningen har inte gjort några större renoveringar senaste åren och har inte några planerade kommande åren.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Avgiften höjdes senast den 1/1 2024 med 10%. Vidare beslut om avgiften beslutas i höst.

Antal lägenheter:

29

Varav hyresrätter:

3

Antal lokaler:

5

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-04-16. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetens fullständiga lägenhetsnummer är 116-1-0121

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vinds- och källarförråd.

Föreningen anger följande andelstal:
% andel årsavgift: 2.98000000
% andel förening: 2.98000000

Andelstalen är hämtade från Bredablick förvaltning som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Avgiften för lägenheten är 3403 kr/månaden inkl värme, vatten och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 163 kr för bredband tillkommer på avgiften. Total avgift till föreningen blir 3565 kr/månaden.

Föreningen har inte svarat på om balkongen och förråd är upplåtet med bostadsrätt eller nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Östra Kristinelundsvägen 16A, 21748 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt