Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Slottsstaden Östra stallmästaregatan 10
2 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 276 kr
inkl. värme, vatten, tv och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 300 kr/månad.
Boarea: 70 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Väldisponerad trerummare i Slottsstaden!

Nu har vi nöjet att presentera denna charmiga trerummare i hjärtat av Slottsstaden. Här erbjuds ett smakfullt kök, ett rymligt och luftigt vardagsrum, två mysiga sovrum för en avkopplande atmosfär och ett helkaklat badrum för daglig bekvämlighet. Boendet är generöst med förvaringsmöjligheter och njuter av härligt naturligt ljus samt vackra detaljer såsom fiskbensparkett och brädgolv som förhöjer dess elegans. Med ett fantastiskt läge nära havet, stadens parker och ett brett utbud av caféer och restauranger, erbjuder detta hem en perfekt balans mellan stadsliv och avkoppling. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till tredje våningen och möts av en välkomnande hall, där schackmönstrat golv leder oss framåt med ljusgrå väggar. Ett praktiskt utrymme för avhängning av ytterkläder och skor välkomnar oss direkt vid entrén. För den som behöver extra förvaring finns en rymlig garderob längre in i hallen.

Badrum

Från hallen når vi badrummet, helkaklat med grått klinkers och ljust kakel med en kaklad dekorationsbård i grått. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, förvaringsskåp, spegel, handdukstork samt duschhörna med vikbara duschdörrar.

Kök

Vidare till vänster ligger det nyrenoverade köket, där en smakfull blå nyans samspelar vackert med träbänkskivan och det vita kaklet ovanför. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt och en integrerad diskmaskin. Ett mindre matbord för 2-3 personer är välkomnande placerat här, perfekt för gemensamma måltider och samtal. På golvet ligger brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum 1

Genom serveringsgången når vi det första sovrummet i bostaden. Här finns gott om plats för en säng, skrivbord och andra möbler. Det generösa fönsterpartiet låter det naturliga ljuset flöda in i rummet, vilket skapar en ljus och behaglig atmosfär. På golvet ligger brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

När vi fortsätter in når vi det ljusa och rymliga vardagsrummet. Här finns gott om plats för en bekväm soffgrupp, matbord och annan möblering för att skapa en trivsam atmosfär. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med naturligt ljus och ger rummet en luftig känsla. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i ljusbeige.

Sovrum 2

På andra sidan hallen når vi det rymliga master bedroom. Här finns gott om plats för en bekväm dubbelsäng, förvaringsmöbler och annan inredning. De stora fönsterpartierna ger rummet ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i en mörk kulör.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

70 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

7.0167 %

Andel av årsavgift:

7.0167 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej specificerats av ekonomisk förvaltare. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

265 079 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 265 079 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Lägenhetsnummer förening:

34

Lägenhetsnummer register:

1201

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Oscarstorp 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1930

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 115kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 97kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 21 okt. 2020

Förening

Namn:

Brf Stallmästaren i Slottstaden

Organisationsnummer:

769615-5279

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen bildades 2006 och köpte fastigheten 2007 (äger marken).

Bredablick sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

E-post:

stallmastaren10@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 5 parkeringsplatser. Dessa kostar ca 500 kr i månaden, kösystem tillämpas. Boendeparkering finns att tillgå på gatan, via Malmöstad. Kontrollerat med ordförande 2024-04-02.

Delade utrymmen:

Föreningen har en gemensam gård med grill och trädäck samt en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare.

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-TV och bredband 100 Mbit/s via Telenor. Basutbud för TV ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 300 kr/mån för bredband debiteras separat.

Renoveringar:

2007 - Vattenstammar utbytta.
2007 - Avloppstammar relinades.
2009 - Taket renoverades.
2009 - Nya fönster.
2010 - Nya maskiner till tvättstugan samt nymålat.
2015 - Gårdsplanen är vidgjord med plattsättning.
Ny elcentral och ledningar är dragna fram till varje lägenhet, ny elcentral i varje lägenhet installerades
2016 - gjordes gården iordning.
2017 - Ny uteplats med grill.
2019 - Nya tvättmaskiner och torktumlare.
2020 - Omfattade renovering av trapphus och byte av glas i balkongdörrarna.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Minsta andel 20% för att bo.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10% den 1 januari 2024. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Kontrollerat med ordförande 2024-04-02.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr.

Antal lägenheter:

16

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 7,01670000 %
Andel årsavgift: 7,01670000 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Handdukstork fungerar ej.

Köket renoverat 2024.
Väggar målade, nytt golv i hall samt alla trägolv är nyslipade och behandlade under 2023.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Östra stallmästaregatan 10, 21749 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt