Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Slussen Slussgatan 11
3 195 000 kr
Avgift: 5 794 kr
Ingår: uppvärmning, vatten, kabel-TV, bredband (1000/1000 Mbit/s) och bostadsrättstillägg.
Boarea: 85 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Topprenoverad trerummare med söderbalkong!

Låt oss presentera denna topprenoverade trerummare om 85 kvm i en stark förening på populära Slussgatan. Här bor ni i ett modernt hem med två snyggt renoverade badrum, ett platsbyggt kök med integrerade vitvaror, nya golv i hall vardagsrum och kök, två sovrum i olika storlekar samt en härlig balkong i solsäkert söderläge. I samband med att de omfattande renoveringarna så drogs även all el om i hela lägenheten med moderna lösningar. Detta är ett perfekt boende för dig som bara vill kunna flyta rakt in!
Föreningen har en grön och trevlig sluten innergård med grill och sittgrupper,
Varmt välkomna på visning.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och rymlig hall med förvaringsmöjligheter i form av hatthylla och garderober. Här möts vi av ett fint klinkergolv kombinerat med ett skyddsimpregnerat Limhamnsparkett. Här finns gott om plats för extra förvaring i form av garderober. Från hallen nås bostadens alla rum.

Vardagsrum


I det stora vardagsrummet hittar vi samma genomgående Limhamnsparkett och vita väggar. Här ryms det både en soffgrupp samt matbord.

Sovrum

Sovrum 1:
Bostadens första sovrum vetter ut mot föreningen lugna innergård och erbjuder en stilren heltäckningsmatta och vita väggar. Rummet kan användas som ett gästrum, barnrum eller kontor.

Sovrum 2:
Vägg i vägg hittar vi bostadens stora sovrum. Även här finner vi samma stilrena heltäckningsmatta och väggarna är målade i grått. God förvaring i form av en inbyggd garderob med tillhörande inredning. Från sovrummet når vi även bostadens balkong som vetter in mot förenings innergård i solsäkert söderläge.

Badrum

Nyrenoverat badrum i snygg och modern stil med klinker på golvet och halvkaklade väggar med en sobert grön våtrumsfärg på resterade vägg. Badrummet är utrustat med golvvärme, handduktork, WC, dusch med vikbar duschvägg och inbyggd förvaring, dubbla handfat med kommod med belysning under skåpen samt en belyst spegel på väggen. I badrummet finns även ett fönster som skänker naturligt ljus.

Gäst-wc

Intill badrummet hittar vi bostadens gästtoalett som även detta är lika smakfullt renoverat med klinker på golv och halvkaklade väggar med en rosa våtrumsfärg på resterande vägg. Gästtoaletten är utrustat med golvvärme, WC, handfat med kommod samt belysning under skåpen.

Kök

Gillar ni att laga mat så har ni kommit helt rätt. Här hittar vi nämligen ett platsbyggt kök med moderna vitvaror och smarta lösningar. Köket erbjuder vita köksluckor med en snygg kompositstenskiva som stänkskydd och bänkskiva. Här finns all maskinell utrustning som integrerad diskmaskin, mikovågsung samt kyl och frys. Köket är även utrustat med induktionshäll, fläkt samt en ugn. Smart planlösning med en naturlig matplats i direkt anknytning till köket gör detta till en mycket social plats i hemmet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

85 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Balkong i söderläge

Andel i föreningen:

1.2393 %

Andel av årsavgift:

1.23932 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

336 662 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Enligt 2022 årsredovisning

Lägenhetsnummer förening:

17

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1984

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX, från- och tilluft med återvinning

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 93kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 18 juni 2018

Förening

Namn:

HSB Brf Kasper

Organisationsnummer:

716406-7758

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Bostadsrättsförening Kasper består av 82 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen består av adresserna Östra Förstadsgatan 10, 12, 14 samt Slussgatan 9, 11. Föreningens hus färdigställdes 1984 och fastigheten Kasper 33 innehas med äganderätt.

Föreningen har en grön och trevlig sluten innergård med grill och sittgrupper.

I källaren finns två tvättstugor, en med två tvättmaskiner, torktumlare och två tillhörande torkrum. Och en med en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättstugan nås genom trapphuset.


Cykelparkering (även parkering för lådcykel) under tak på gården och det finns även cykelförråd i källaren.

I huset finns sortering av färgat/ofärgat glas, tidningar, kartong, hårda plastförpackningar. Dessutom finns en speciell låda för gamla batterier.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

info@brfkasper.se

Hemsida:

brfkasper.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Garage finns i huset med totalt 29 platser. Bil kostar ca 650 kr/mån och mc ca 250 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. MC-plats finns ledigt. I området finns även möjlighet till boendeparkering, v.g. se www.malmo.se för mer information.

Bredband/TV:

Kabel-tv via Tele2 och Bredband Bahnhof 1000/1000 (1 GB/s). Båda ingår i avgiften.

Renoveringar:

2006 utfördes stamrensning av avlopp.
2008 byttes alla fönster i föreningen samt installerades nya porttelefoner med kamera.
2011 utfördes brandskyddskontroll samt OVK-besiktning. Man slutförde även renoveringen av den sista av de tre tvättstugorna.
2012 spolades stammarna igenom till kök och badrum. Man såg även över ventilations- samt värmesystemet.
2014 dränerades och lagades fasad på Östra Förstadsgatan 10A och B. Östra Förstadsgatan nr 12 och 14 fick nya entréportar. Elcentraler i tvättstugorna byttes.
2015 färdigställdes takrenovering samt fasadrenovering på Slussgatan. OVK-besiktning genomfördes.
2016 Omvandling av gym och styrelserum till 2 nya bostadsrätter: lgh 81 & 82.
2016 byttes styrcentral och värmeväxlare.
2017 Byte av avstängningsventiler för inkommande och utgående vatten på Slussgatan och ÖFG.
2017 Ombyggnad av värmecentral och installation av ny värmepump på ÖFG.
2017 Rensning av ventilationskanaler ÖFG.
2017 Ny balkongplåt på Slussgatan och målning av balkonger på Slussgatan.
2017 Renoverades fasad och yttertak ÖFG.
2018 Elsäkerhetsbesiktning.
2018 Utfördes rensning av ventilationskanaler på Slussgatan, garagetätning och trädgårdsrenovering, elsäkerhetsbesiktning, OVK besiktning, energideklaration, renoverat grindarna, bytt den stora grinden vid passagen Slussgatan och spolat stammarna.
2019 Installerades ny avgasare samt filter för rening av värmesystemet.
2021 OVK-besiktning har utförts på Slussgatan utan anmärkning. Intern brandskyddskontroll har utförts utan anmärkning.
2022 Byte av taggsystem klart.

Pågående och planerade projekt:
- Eventuell ombyggnad och försäljning av vinden på Östra Förstadsgatan. Bygglov ännu ej beviljat.
- Ersätta nuvarande trappbelysning med energibesparande Led-lampor.
- Målning av trapphus

Kommande underhåll och renoveringar finansieras med egna medel.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja med bosättningskrav.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp 1433 kr samt pantsättningsavgift om 1,5 % av årets prisbasbelopp om 573 kr. Denna betalas av säljaren.

Antal lägenheter:

82

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

I föreningens fastighetsförsäkring ingår även bostadsrättstillägget för varje lägenhet.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2023-09-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

På bottenplan finns två moderna tvättstugor med ständigt lediga tvättider. Den ena tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare och två tillhörande torkrum. Den andra har en tvättmaskin och en torktumlare.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Slussen är ett delområde i stadsdelen Centrum. Området ligger mellan Hornsgatan och Drottninggatan, öster om Exercisgatan. Slussen är en del av Östra Förstaden. Redan i slutet av 1700-talet byggdes enklare hus längs Malmös infart från öster. På 1800-talet tillkom ytterligare bebyggelse. När järnvägen byggdes på 1850-talet grävdes även en kanal från Sege, parallellt med spåren. Namnet Slussen kommer från den sluss som fanns vid anslutningen till hamnkanalen. Delområdets nuvarande bostäder är främst fastigheter från början av 1900-talet där SJ-husen på Slussgatan är några av de mer utmärkande husen.

Bor man på Slussen så är en av fördelarna just kommunikation. Här råder promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi ett stenkast bort och här kan man ta bussen som tar en dit man vill. Enkel access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren är gång- och cykelavståndet till Centralstationen inte långt. Här går citytunneln som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Det saknas inget kring Slussen som är utmärkt positionerat mellan Värnhem och Drottningtorget där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer längs huvudgatan Östra Förstadsgatan. Här kan man avnjuta maträtter från en mängd olika kulturer.

Apotek, livsmedelsbutiker, vårdcentral och tandläkare finns även det i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det stora köpcentret Entré med biografer, affärer och restauranger. Gångavstånd till Caroli köpcentrum råder även.

Vid Drottninggatan ligger nya polishuset och Malmö Rättscentrum.

Schougens bros förskola ligger i området.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Slussgatan 11, 21130 Malmö

Alla lediga objekt