Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Stenkällan Stenkällevägen 79F
1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 8 035 kr
Inkl värme, vatten, hushållsel, tv, bredband och parkering.
Boarea: 76 m2
Rum: 4
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Välplanerad fyra i lugnt och barnvänligt område!

På kort pendlingsavstånd till såväl Malmö city som Lund välkomnas vi till ett mysigt bostadsområde med natursköna omgivningar. Lägenheten som är renoverad i fint skick är luftig och lättmöblerad. Här samspelar kök och vardagsrum i en social öppen planlösning med utgång till en härligt stor balkong som såklart blir favoritplatsen att spendera årets varmare dagar på. Det perfekta västerläget bjuder på sköna soltimmar och när lugnet lägger sig på kvällarna är det här man sätter sig för att koppla av. Utöver detta är bostaden planerad med tre rymliga sovrum, stort badrum och goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni i en grönskande gårdsmiljö och i en välskött förening med en månadsavgift där till och med hushållsel ingår i avgiften. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med vita väggar och ett snyggt laminatgolv som sedan är genomgående genom hela lägenheten. Goda avhängningsmöjligheter och gott om plats till förvaring i rejäl klädkammare.

Kök

Köket som är i social och öppen planlösning mot vardagsrummet gör det enkelt att umgås med familj och vänner samtidigt som du briljerar framför spisen. Här erbjuds goda arbetsytor och gott om plats till förvaring bakom köksluckor som byttes så sent som 2022. Även den maskinella utrustningen är nyare och består av kyl/frys (2018), induktionshäll (2022), varmluftsugn (2022), diskmaskin (2022) samt kolfilterfläkt 2022. Spotlights som installerades 2023 ger ett trevligt ljus.

Vardagsrum

Lättmöblerat och ljust rum med vita väggar och tapetserad fondvägg samt enhetligt laminatgolv. Här ryms med enkelhet både soffgrupp och övrigt vardagsrumsmöblemang. Härifrån nås även den härliga balkongen med vacker utsikt och kvällssol.

Badrum

Stort helkaklat badrum som renoverades 2019 i stilfulla kulörer med vitt kakel på väggar och mörkgrått klinkergolv. Här finns en rejäl dushhörna med vikbara glasväggar, wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, handuksvärmare, extra förvaringsskåp samt arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1

Stort sovrum med härligt ljusflöde ifrån fönster i två väderstreck. Här ryms med enkelhet både dubbelsäng och skrivbordshörna om så önskas. Förvaring erbjuds i garderobsparti med spegelskjutdörrar.

Sovrum 2

Från hallen nås detta sovrum som har vita väggar och laminatgolv. Här ges gott om plats för säng och förvaringsmöblemang.

Sovrum 3

Även detta sovrum är av bra storlek och har härligt ljusflöde ifrån fönster i två väderstreck. Här ryms med enkelhet både säng, skrivbordshörna och förvaringsmöblemang.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

76 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Kökstyp:

Kök

TV & Bredband:

Tv och Bredband via Tele2 ingår i månadsavgiften.

Andel i föreningen:

6.70189 %

Andel av årsavgift:

6.70189 %

Lägenhetsnummer förening:

0024

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2003

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 127kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 16 mars 2018

Förening

Namn:

Brf Bo Klok Blombuketten

Organisationsnummer:

769605-2963

Organisationsform:

Bostadsaktiebolag (andelsrätter)

Allmänt om föreningen:

Brf Bo Klok Blombuketten är en äkta förening som bildades 2002. Föreningen äger fastigheten Blombuketten 2. Byggnaderna uppfördes 2003. Föreningen består av tre stycken fastigheter med 18 st lägenheter varav alla innehas med bostadsrätt.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Varje lägenhet har en bestämd parkeringsplats som ingår i avgiften. Boendeparkering finns i området, kontakta Malmö Stad för mer information.

Bredband/TV:

Kabel-TV och fiber via Tele 2 ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Löpande underhåll är gjort genom åren.
Vår/sommar 2024 byts samtliga balkonger och loftgångar ut.

Pågående/planerade renoveringar:
Vår/sommar 2024 byts samtliga balkonger och loftgångar ut.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren.

Avgiften höjde senast 2024-01-01med 10%.
I nuläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

Antal lägenheter:

18

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Övrigt:

Uppgifterna är hämtade från berör förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt om lägenheten

Både parkeringsplats och extra förråd ingår och ligger alldeles i närheten av bostaden.

Säljaren upplyser:
1st eluttag är löst.
Ytterdörr kärvar något.

Omgivning

Allmänt om området:

Här i de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen österut från Malmö tog fart under 20-talet, utökades kraftigt under 60-70-talets byggboom.

Förtätningar med nyproduktion har skett under de senaste åren och har blivit populära bostäder åt både nyinflyttade barnfamiljer som till den äldre generationen som har bott länge i omgivningarna och söker ett mer lättskött boende.

I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter.

För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar.

Den stora handelsplatsen Toftanäs/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. I närområdet på Videdalsvägen ligger närmaste mataffär.

Följer man Videdalsvägen i sydlig riktning så når man det närbelägna Jägersro Center. Här finns ett brett utbud av butiker med allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Stenkällevägen 79F, 21233 MALMÖ

Alla lediga objekt