Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Triangeln Pildammsvägen 8C

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 128 kr
inkl. kallvatten och värme. Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer om 220 kr/månad.
Boarea: 77 m2
Rum: 3
Våning: 5 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Nyproducerat mitt i city

Nu finns möjligheten att bli den första att flytta in på denna eftertraktade adress i en bostad som blev färdigställd i slutet av juni 2022! På utmärkt cityläge säljs en genomgående, nyproducerade bostad med två njutbara balkonger i öster- och västerläge. Här väntar ett synnerligen smakfullt hem med en tilltalande och kvalitativ interiör.
Triangeln och ljuvlig parkmiljö ligger på bekvämt avstånd, även citys stora utbud av nöjen, restauranger och shopping. Läget är utmärkt för pendlare då stationen ligger ett stenkast bort. Med andra ord ett tillfälle du inte får missa!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Bakom trygg säkerhetsdörr i antracitgrått välkomnar den inbjudande hallen med mattlackad 3-stavig ekparkett som tillsammans med vitmålade väggar utgör ett genomgående inslag för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i skjutdörrsgarderober.

Sovrum

Bostaden stoltserar med två rymliga sovrum om 11 och 12 kvm mot den lugna innergården. Det ena sovrummet är utrustat med skjutdörrsgarderober och från detta rum har man även utgång till balkongen. Det andra sovrummet har en separat klädkammare i anslutning till rummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet har öppen planlösning med köket, vilket ger en härlig yta för umgänge på hela 32 kvm! Härifrån når man bostadens andra balkong, i njutbart västerläge.

Kök

Smakfullt kök från Vedum bjuder på suverän förvaring bakom släta luckor med rostfria beslag, som ackompanjeras av bänkskiva i granit med vitt, matt kakel ovan som stänkskydd.
Den maskinella utrustningen i rostfritt från Electrolux består av kyl och frys, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och integrerad diskmaskin.

Badrum

Helkaklad, välutrustad badmiljö med handfat med kommod, wc, spegel med belysning, torkställning och dusch. Här finns även tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med bänkskiva ovan i laminat och förvaring i skåp från Vedum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

77 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Två balkonger, en i öster och en i väster

Andel i föreningen:

3.1665 %

Kommentar till andelstal:

Uppgift om andelstal enligt den ekonomiska planen, andelstal: 3,1665% Uppgift enligt mäklarinformation från JM Home, andelstal: 3,17%

Lägenhetsnummer förening:

4-1402

Lägenhetsnummer register:

1402

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020/2021

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Förening

Namn:

Brf Operetten

Organisationsnummer:

769637-6941

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Lägenheterna Brf Operetten stod klar våren 2022. Föreningen består av 36 lägenheter, från 1,5 till 5 rum. Huset är ritat av White arkitekter som varit engagerade i projektet hela vägen. Teglet i fasaden är en viktig detalj som placerar huset i det centrala kvarteret med Malmö Opera som landmärke. Brf Operetten är Svanen-certifierad och föreningen har individuell mätning av el och varmvatten. Kostnad för det debiteras individuellt och separat. Här finns också Telia Triple Play som betalas via månadsavgiften. I fastighetens källare finns garage och förråd. Varje bostad har eget förråd.

Högst upp, på plan 8, har finns föreningens gemensamma takterrasser på 133 kvadratmeter. Den större har fantastisk utsikt mot Pildammsparken och kan bokas av enskilda medlemmar – eller användas helt spontant för en fika eller en stund i solen. På den mindre terrassen finns sex pallkragar som medlemmarna disponerar för odling.

I källaren finns gemensam cykelparkering. Cykelparkering under tak finns även på den gemensamma gården. I fastigheten finns även barnvagnsrum samt rullstolsförråd.

Bygglov för inglasning av balkonger behandlas våren 2023 hos Malmö stad. Projekt för inglasning av balkonger har startats. Alla lägenheter mot innergården har fått bygglov för att glasa in. Föreningen har fått startbesked. Inga balkonger mot Pildammsvägen har fått bygglov. Kontakta styrelsen för mer information.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Föreningen bildades 2020 (äger marken). JM är byggherre för projektet.

Äger föreningen marken:

Ja

Hemsida:

https://operetten.smartbrf.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 18 p-platser varav 5 är försedda med laddstation, utav de 18 är en HKP plats och en som förskolan kan hyra. Då dessa för närvarande inte hyrs ut för dessa ändamål kan dessa hyras med korttidsavtal av annan brf innehavare. Korttidsplatser finns lediga just nu (2023-07-06). Garageplats kostar 1200 kr/månad. Laddplats kostar 1450 kr/månad, kostnad för faktisk elförbrukning tillkommer. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Allt garantiarbete sköter JM. Tvåårsbesiktning i juli 2024.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja 10%

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 15% den 1/1-24. I dagsläget finns inga fler beslutade avgiftshöjningar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av basbeloppet som köparen betalar.
Föreningen tar även ut pantsättningsavgift motsvarande 1 % av basbeloppet som pantsättaren betalar.

Antal lägenheter:

36

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med berörd förenings ekonomisk plan 2023-07-06. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående uppgifter med representant i föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: https://operetten.smartbrf.se/

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer om 220 kr/månad.
Varmvatten och hushållsel tillkommer också och debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Uppgift om andelstal enligt den ekonomiska planen, andel 3,1665%. Uppgift om andelstal i mäklarinformation från JM Home, andel: 3,17%

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Där Davidshall, Rådmansvången och Lugnet möts hittar vi Triangeln. Vi befinner oss mitt i Malmö City; en naturlig samlingsplats med sitt hotell och shoppingcentrum i blickfånget. Beläget vid den södra änden av "gågatan" utgör Triangeln en utgångspunkt för shoppingsugna som kan vandra ända upp till Stortorget härifrån.

Utöver själva Triangelkvarteret har även kvarteren runtomkring kommit att kallas Triangeln, eller "Triangelen" som Malmöiten säger. Ursprungligen var det en triangelformad spårvagnsrefug som gav området sitt namn. Den togs bort 1936 men namnet lever kvar. Korsningen har dock varit viktig mycket längre än så. Ända sedan 1600-talet kan vi se den på kartor och den är förmodligen ännu äldre.

Den dominerande byggnaden är det 22 våningar höga hotellet som kom till efter hetsiga debatter 1989. Hotellets lobby och restaurang ligger inglasat på markplan och ursprungligen skulle glaset även täcka Södra Förstadsgatan, men protester satte stopp för den planen. Numera njuter vi av shopping och restauranger i ett renoverat köpcentrum som kompletterar gågatans affärsmyller.

2010 blev Triangeln en tågstation längs med den nybyggda citytunneln. Det bidrog till områdets stigande popularitet, då besökare inte längre behövde stiga av på centralen utan kunde ta tåget rakt in i Malmös hjärta.

Området är även hem åt flera kulturinstitutioner såsom Malmö Opera, Malmö Konsthall, Sankt Johanneskyrkan samt stadshuset. Stadsbiblioteket, Simhallsbadet och sjukhusområdet finns också i närheten. Flera förskolor, gymnasieskolor och höga utbildningar finns vid Triangeln, varav Tandvårdshögskolan, eller "käftis" som den också kallas, kanske sticker ut allra mest.

Utöver närheten till Malmös bästa pendling, största shoppingutbud och förnämlig närservice får du som bor vid Triangeln nära till den grönskande Pildammsparken och Möllevångens stråk. Ett perfekt läge för dig som vill komma nära allt som Malmö kan erbjuda!

Övrigt:

.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Pildammsvägen 8C, 21146 MALMÖ

Alla lediga objekt