Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Tygelsjö Tyelsevägen 38

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 157 m2
Tomtarea: 372 m2
Charmerande villa med underbar atmosfär på mysig hörntomt.

I lugna, trygga Tygelsjö strax utanför Malmö presenterar vi denna karaktärsfulla bostad belägen på insynsskyddad hörntomt nära såväl förskola och skola som till park, lekplats och service. Hemmets interiör är varsamt totalrenoverad med finess och känsla, där eleganta materialval ackompanjeras av ett härligt ljusinsläpp genom vackra, tidsenliga fönster med överliggande spröjs. Här erbjuds en smakfull köksinteriör av vida mått med stort skafferi och trevlig matplats, i anslutning till generösa vardagsrumskvadrat som försetts med värmande kamin signerad Copper King. Vidare finner vi ytterligare ett stort allrum med möjlighet till fler sovrum, ett stilrent helkaklat badrum med både takdusch och badkar samt en ljuvlig förstuga med access till utemiljöns njutbara miljö med pool, trädäck, växthus och gräsytor för barnens lek. Ovanvåningen lockar med gedigna furutiljor, hela fyra bra sovrum och en praktisk toalett. Ett förtjusande hem i barnvänliga Tygelsjös bykärna, varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Genom eleganta pardörrar med fint ljusinsläpp inviterar hallen med stilrent ljust klinkergolv och accentuerande gråmålad fondsida mot i övrigt vita väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och lite längre fram även förvaringsutrymme smart placerat under trappan.

Kök

Rakt fram väntar en härligt luftig köksmiljö från IKEA 2018, med utmärkt förvaring bakom vita profilerade luckor. Förvaringen optimeras dessutom av ett klassiskt skafferi. Vitt kakel pryder väggen upp till tak ovanför mattsvarta arbetsytor och den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin 2018, spishäll 2018, ugn 2018 samt fläkt 2018. Rutigt linoleumgolv i grått och vitt samspelar med en underbar mönstrad fondtapet invid matplatsen, där ljuset strömmar in från ett stort fönsterparti.

Vardagsrum

Hemmets vardagsrum har ingång från köket i öppen planlösning. Rummet kännetecknas av ljus parkett tillsammans med grå fondväggar och en karaktärsfullt utformad, rundad vägg liksom genuin kamin från Copper King som fin detalj. De generösa kvadraten erbjuder plats för såväl soffgrupp som sköna fåtöljer och genom två stora fönster åtnjuts ett strålande ljusinsläpp.

Förstuga

Kök och utemiljö binds samman genom en mysig förstuga, vars väggar pryds av en ljuvlig mönstrad tapet som möter tidsenligt brädgolv. Ett stort fönsterparti samråder med ljusbringande terrassdörr ut mot trädäck och poolområde.

Allrum/sovrum

Ifrån hallen nås ett synnerligen väl tilltaget allrum som tidigare utgjort två rum. Ljusa väggar tillsammans med mörka fondsidor och tilltalande attribut såsom klassiskt brädgolv och två dekorativa lamprosetter skänker guldkant åt rummet, liksom ett härligt ljus ifrån flera fönster i två väderstreck. Önskas ett sovrum på entréplan finns alla möjligheter att med enkla medel skapa detta här.

Badrum

Vidare från allrummet finner vi ett stort badrum i helkaklat utförande, renoverat 2013 med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar med matchande mörkt kakel vid handfatet. Badrummet är välutrustat med takdusch/handdusch bakom väggar i klarglas, wc, handfat med vit kommod, spegel med belysning, handduksvärmare, infällda takspotlights, fönster och badkar.

Tvättrum

Badrummet mynnar ut i ett fräscht tvättrum, med ljusgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns både tvättmaskin och torktumlare, bra arbetsytor i ljusgrå laminat och förvaring i ljusa skåp. Rikligt med ljus genom stort fönster.

Hall ovanvåning

En trappa upp tar en hall emot med fina furutiljor och en generös sittbänk med förvaring längs ena hela sidan.

Sovrum

Underbart mastersovrum som med lätthet inrymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Vacker, mönstrad fondtapet i behagliga toner möter enhetliga furutiljor såsom i resterande sovrum. Fint ljus genom fönster i kupa, charmiga snedväggar och platsbyggda hyllor för förvaring.

Sovrum

Härnäst är ytterligare ett sovrum av god storlek placerat, med rundad vägg och härligt ljus ifrån takfönster. Rummet kan med fördel även nyttjas som allrum om man så önskar.

Sovrum

Trivsamt sovrum med djurmönstrad fondtapet och möjlighet till säng och förvaringsmöbel eller liknande. Ett perfekt barnrum!

Sovrum

Vägg i vägg återfinns ett fjärde rymligt sovrum, lagom för säng, skrivbord och bokhylla.

Toalett

Praktisk och fräsch gästtoalett med gråmelerat golv och vitkaklade väggar. Handfat och wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

157 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

5

Pantbrev:

12

Pantbrev summa:

3 300 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1930

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1997

Grundläggning:

Krypgrund, platta på mark, källare

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas aluminium

Bjälklag:

Trä

Tak:

Lertegelpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Växthus. Friggebod.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 194kWh/m² och år
Energiklass: G
Energideklaration: Utförd
Datum: 2 mars 2017

Övrigt:

1998 omläggning av tak och kupa.
2007 byte samtliga fönster.
2008 dränering.
2009 omputsning fasad samt nya plåtdetaljer.
2018 byte elcentraler, omdragning delar av el. Byte till luft/vattenvärmepump.
Jordfelsbrytare finns.

Säljarens larmabonnemang kan övertas, 580:-/månad.
Säljaren har TV och bredband via Sydantenn, 1 Gbit, 365:-/månad.
Braskaminen är godkänd enligt säljaren, protokoll finns från 20190521.

I köpet ingår följande: garderob i kontor, hatthylla, rök/grill.
Säljaren vill informera om följande: sviktande golv vardagsrum, sprucken fönsterbräda kök samt dålig termostat sovrum.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

VA:

4 582 kr/år

Renhållning:

2 890 kr/år

Total driftkostnad:

7 472 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

22 586 kWh/år

Kommentar:

Elkostnaden har inte kunnat specificeras eftersom elpriserna varierat mycket under året. Tidigare har säljarna haft en elkostnad på drygt 2000 kr/mån.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hildesro 6

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

372 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Prydlig och välkomnande framsida med lättskötta, stensatta ytor. Otroligt mysig trädgårdsoas på baksidan som ramas in av insynsskyddande staket. Här lockar ett härligt trädäck med pool ovan mark och utekök med rök/grill. Vidare erbjuds trevliga gräsytor, friggebod och växthus. Uteplatsen är belägen i norr med sol från lunch till kväll.

Försäkringsbolag:

If

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 187 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1953

Taxeringsvärde:

2 112 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 075 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gemytlig tätort belägen på Söderslätt i Malmö kommun. Här bor man företrädesvis i radhus eller villa men bostadsrätter förekommer även det. En lugn och trygg förort till Malmö omgiven av det vackra skånska landskapet gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Tillgången till grönområden är ytterligare en positiv egenskap, inte minst för barnen som kan vara ute och leka. I närheten ligger Tygelsjö skola med tillhörande idrottshus samt många bra dagis. Således blir barnens väg till skolan aldrig lång!

För den som gillar att vara ute och motionera eller bara njuta av naturen erbjuds det utmärkta promenadmiljöer. Tennisbanor och en idrottsplats är även det i närheten. För de lite längre promenaderna finns en skåneslätt alldeles utanför samhället.

Förbindelserna är just en av alla fördelar. Med bil går det snabbt till den yttre ringvägen som bland annat tar dig över Öresundsbron och vidare mot Köpenhamn. Från den yttre ringvägen når man med enkelhet Malmös olika stadsdelar. Har man inte tillgång till bil så finns det väldigt bra bussförbindelser att tillgå.

Närservice så som mindre livsmedelsbutik, pizzeria och bageri finns inom promenadavstånd. Svågertorp med dess rikliga utbud av butiker är bara några minuters bilfärd bort. Under de varmare årstiderna kanske det passar bättre med en cykeltur då det enbart tar 10 minuter. Här finns flertalet byggvaruhus, detaljhandel varuhus, elektronikbutiker och en hel del andra bra butiker att besöka.

Som ägare av ett husdjur så kan det kännas tryggt att ha nära till veterinären. Här finns en bra veterinär som är en smådjursklinik och ligger beläget i samhället. Här tar man emot hundar, katter, fåglar och mindre däggdjur.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Tyelsevägen 38, 21871 Tygelsjö

Alla lediga objekt