Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Varvsstaden Ångfärjekajen 22

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 594 kr
Ink värme, varm och kallvatten, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg. Avgift enligt ekonomisk plan är 6 035 kr per månad. Då Peab har gått in med en likviditetsreserv blir avgiften 5594 kr per månad första året. När lånen placeras kan dessa uppgifter ändras (Avgiften är baserad på ränta enligt ekonomisk plan där snitträntan var 4,53%. Vid slutlig placering av lånen kan räntan bli både högre och lägre)
Boarea: 75 m2
Rum: 3
Våning: 10 av 14
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Nyproducerad trerummare i attraktiva Varvsstaden - med balkong om hela 15 kvm mot kanalen!

På utmärkt adress i hjärtat av Malmö kan du nu bli första ägare till denna smakfulla bostad där kvalitativa materialval, enhetlig interiör och smarta kvadrat skapar en trivsam atmosfär från första stund. Högt upp i huset imponeras vi här av fantastisk utsikt, öppen planlösning med tilltaget sällskapsrum och ett påkostat drömkök från Vedum i varmgrått. Vidare finner vi två trivsamma sovrum, goda förvaringsmöjligheter och badrum med egen tvättavdelning. Lägenhetens balkong lockar till såväl soltimmar som rofyllda stunder då vi låter blicken vandra över den fantastiska närmiljön.

Här bor vi i ett exklusivt och växande bostadsområde med närheten till Malmö City, förtjusande badplatser, lummiga grönområden, matbutiker samt restauranger och caféer. För pendlaren underlättar gångavståndet till Malmö C som skämmer bort oss med smidiga tåg- och bussförbindelser.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med praktiskt och påkostat klinkergolv (granitkeramik Norr 01 vit 30x60 cm) som möter väggar i en sober gråvit kulör. Plats finns för ytterkläder och skor i garderober direkt in till vänster med spegeldörrar.

Badrum

Vidare till höger från hallen finns bostadens badrum. För en enhetlig känsla i lägenheten finns här samma kakel och klinker som i hallen. Granitkeramik Norr 01 vit 30x60 cm som kakel kombineras med klinkergolv Norr 01 vit 15x15 cm. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med vikdörrar i klarglas samt takdusch. Här finns också tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva i vitt och förvaring i skåp ovan.

Kök

Det smakfulla köket från Vedum har förvaring bakom släta luckor i vacker varmgrå kulör och endast pushfunktion på luckorna som ger en modern och stilren känsla samt till detta ackompanjeras bänkskiva och stänkskydd i ljus laminat. Den maskinella utrustningen från Siemens består av kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, inbyggd ugn samt fläkt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är i social öppen planlösning med köket, här finns plats för både soffgrupp och matplats. Vardagsrummet är ljust och harmoniskt med stora fönster som ger oss en fantastisk utsikt ut över varvsstaden, kanalen och Malmö city. Från rummet finns två utgångar till den väl tilltagna balkongen med söderläge.

Sovrum 1 och sovrum 2

Lägenhetens båda sovrum är ljusa tack varje stora fönster, har gott om plats för säng och annan möbel vid önskemål. Båda sovrummen har också tillgång till skjutgarderob för förvaring av säsongens alla plagg.

Övrigt

Lägenheten har en enhetlig väggkulör i alla rum: NCS-S 1002-Y
På golvet i båda sovrummen samt kök och vardagsrum finns Ek Taranto på golvet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

75 kvm

Areakälla:

Ekonomisk plan

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Till bostaden hör en balkong om 15 kvm upplåtet med bostadsrätt.

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt den ekonomiska planen. Andel i förening: 1,05910 %. Andel årsavgift: 1,05910 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 033 523 kr

Lägenhetsnummer förening:

B1901

Lägenhetsnummer register:

1901

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Efter 2024-06-11

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Fyrskeppet 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2024

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX med återvinning

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Förening

Namn:

Brf Fyrskeppet i Varvsstaden

Organisationsnummer:

769639-5891

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen Brf Fyrkeppet består av 103 st bostadsrättslägenheter och 1 lokal som uppförs av Peab under år 2022-2024. Föreningen kommer inneha fastigheten med äganderätt. Föreningens 103 lägenheter är fördelade om 1-4 rok. Föreningens ekonomi kommer att skötas/upphandlas av ekonomisk förvaltare. Tomten är friköpt.

Cykelparkering:
Källare. Cykelrum med cykelstation. Cykelställ runt fasaden. Föreningen har 4 st el-lådcyklar med laddmöjlighet.

Förråd:
Det finns förråd till varje lägenhet i källaren.

Lokaler i föreningen:
Det finns 1 st lokal i föreningen.

Miljöhus/källsortering:
Det finns ett miljörum med ingång från portiken.

Gemensamma ytor i föreningen:
Föreningen har en gemensam kvartersgård med plats för både avkoppling och lek. Sittmöjligheter under en härlig pergola med en grillplats intill. Högst upp, på plan 6 i hus A, hittar du den gemensamma takterrassen med härliga vyer. Här finns planteringslådor, sittmöjligheter och utekök.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Parkering kommer att erbjudas via extern part men bostadsrättsföreningen garanteras ett specifikt antal p-platser. Varvsstaden är ett stort utvecklingsområde och på sikt planeras för tre parkeringshus. Det första planeras stå färdigt en tid efter första inflyttning i Brf Fyrskeppet, vilket innebär att initialt kommer parkering ske utomhus i markplan. Runt närområdet finns idag ett antal parkeringshus. Över gångbron mot city finns P-huset Trollhättan och Orkanen och vidare uppåt ligger P-hus Bagers plats. I Dockan området finns P-hus Dockan på Hallenborgs gata. Aimo Park/Erika, Ubåten och Fullriggaren ligger utmed Östra Varvsgatan. Mer info på P-Malmös hemsida. Föreningen har en bilpool med 2 st Teslor. Det finns också 2 st platser för funktionshindrade på innergården.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad.

Renoveringar:

Då huset ej är färdigt i dagsläget finns inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen har inte svarat för om det finns någon planerad avgiftsförändring i dagsläget.

Antal lägenheter:

103

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings ekonomiska plan 2023-12-01.

Allmänt om lägenheten

Balkong och förråd är upplåtet med bostadsrätt.

Kollektivt avtal är tecknat för tjänsten som heter Triple play och omfattar bredband, 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni, digital-TV paket Lagom. Kostnad 169kr/lägenhet och månad, debiteras på månadsavi.

Omgivning

Allmänt om området:

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ångfärjekajen 22, 21119 MALMÖ

www.hitta.se

Budhistorik

5 500 000 kr 2 26 mars 2024
5 395 000 kr 1 25 mars 2024
Alla lediga objekt