Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Varvsstaden Solhöjdsgatan 15

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 2 686 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 26 m2
Rum: 1
Våning: 1 av 7
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Väldisponerad etta med fantastisk takhöjd!

Nu finns chansen att förvärva denna nyproducerade etta på Solhöjdsgatan 15 i populära Varvsstaden. Här erbjuds en ljus och väldisponerad lägenhet med smakfullt kök i öppen planlösning med allrummet, ett smart sovloft med bra förvaringsmöjligheter undertill samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. De stora fönsterpartierna tillsammans med den tilltagna takhöjden om cirka 3,5 meter ger en öppen och luftig atmosfär. Föreningen har också en fantastisk gemensam takterrass, komplett med möbler och en pergola, perfekt för sommarens alla sociala evenemang. Här bor man i ett eftertraktat och centralt beläget område som andas både historia och framtid med hav samt härliga parkområden i direkt anknytning. Dessutom med närhet till affärer, träning och övrig kommunikation. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

I hallen möts vi av gedigen takhöjd med ljus parkett på golvet och väggarna är målade i vitt som är genomgående i lägenheten vilket skapar en enhetlig känsla. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ytterligare förvaring får vi i en garderob.

Kök

Kök i klassiskt vitt med bra arbetsyta och utmärkt förvaring bakom släta luckor som kombineras fint med den marmormönstrade bänkskivan och stänkskyddet. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt, inbyggd mikrovågsugn samt diskmaskin. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är målade i vitt.

Allrum

Allrum i öppen planlösning med köket vilket skapar en öppen och luftig atmosfär. Här finns plats för möblering av matbord, soffa och mer därtill efter önskemål. En mer avskild del av allrummet rymmer ett mysigt sovloft, tack vare den generösa takhöjden. I loftet finns utrymme för en 140 cm bred säng och bekvämligheter som eluttag och en lampa. Under sängen finns en smart förvaringslösning som optimerar utrymmet och gör det möjligt att hålla ordning och reda på ett stilfullt sätt. Både smart och praktiskt finner vi ett tvättställ i taket. Med hjälp av de eleganta plisségardinerna och mörkläggningsgardinerna har du möjlighet att enkelt justera ljusnivån och insynen. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Rymligt helkaklat badrum med mörk klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, duschhörna med vikbara duschdörrar samt kombinerad tvättmaskin- och torktumlare med arbetsyta och förvaringsskåp ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

26 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

0.56354 %

Andel av årsavgift:

0.87816 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

489 004 kr

Lägenhetsnummer förening:

B21001

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Träförrådet 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 58kWh/m² och år
Energiklass: B
Primärenergital: 54kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 sep. 2022

Förening

Namn:

Brf Varvskajen 2

Organisationsnummer:

769637-5182

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Varvskajen 2 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett hus i sju våningar med 72 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal. Totalentreprenad via Peab.

I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare samt en cykelservicestation. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice. Miljörum med källsortering finns i fastigheten med ingång från Solhöjdsgatan.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen.

Föreningen har IMD för el som avläses och debiteras en gång i månaden.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår i försäkringen.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

varvskajen2brf@gmail.com

Hemsida:

https://varvskajen-2.smartbrf.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har inget eget garage. 77 P-platser garanteras i kommande P-hus på andra sidan kvarteret, dessa platserna delas med Brf Varvskajen. I väntan på att detta färdigställs, om det ej är klart till inflyttning, tillhandahålls markparkering bredvid kvarteret. Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, ingen lägsta andel är fastställd, dock tas beslut om varje medlemskap separat och styrelsen ser att det är en fördel om alla medlemmar är bosatta i fastigheten och bidrar aktivt till föreningens välmående.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.
Föreningen höjde senast avgiften 1/2-24 med 3%.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, köparen betalar.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, pantsättaren betalar.

Antal lägenheter:

72

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har gemensam el.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-05-16. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till avgiften tillkommer följande tillägg:
I föreningen finns IMD av el. Elen avläses och debiteras en gång i månaden.
Telia Triple Play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni (samtalskostnad ingår ej): 169 kr/månad

Föreningens ekonomiska förvaltare Nabo har uppgett följande andelstal: Insatsandel: 0,56354 %. Andel av årsavgift: 0,87816 %.

Taklamporna styrs smidigt via telefonen.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Solhöjdsgatan 15, 21118 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt