Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Varvsstaden Solhöjdsgatan 19
4 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 032 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 169 kr/månad.
Boarea: 86 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 11
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Historisk Charm, Modern Komfort: Bo i ett hem med 3,5 meter i takhöjd där historia och nutid förenas

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva en fantastisk trerummare i hjärtat av Varvsstaden. Med en optimal planlösning och en generös uteplats väntar detta smakfullt utformade hem på sina nya ägare. Här väntar imponerande takhöjd på 3,5 meter och genomtänkt design i kombination med en ljus, luftig och hemtrevlig atmosfär. Redan i entrén möts vi av stilfull ekparkett som harmoniserar perfekt med de vitmålade, släta väggarna. Köket, en äkta pärla från Marbodal, är inte bara fint att betrakta utan även praktiskt utformat för den moderna livsstilen. De gråa skåpsluckorna kombineras fint med bänkskiva i ljusgrått som går ton i ton med färgen på luckorna. Den semiöppna planlösningen skapar en naturlig flödesdynamik mellan kök och det generösa allrummet, vilket bjuder in till sociala sammankomster och mysiga kvällar. Med två rymliga sovrum finns gott om plats för både avkoppling och förvaring. Här finns utrymme för dubbelsängar och allt annat som behövs för att skapa en harmonisk oas att dra sig tillbaka till. Det eleganta badrummet är komplett med både badkar och egna tvättfaciliteter, inklusive tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns en extra WC för ökad bekvämlighet i direkt anslutning till det ena sovrummet. Lägenheten är belägen i ett område som pulserar av innovation och entreprenörskap, med närhet till både havet och grönområden, erbjuder detta hem en livsstil som är svårslagen. Med matbutiker, caféer och restauranger precis utanför dörren, samt stadens shoppingdistrikt bara en kort cykeltur bort, är bekvämlighet och nöjen alltid nära till hands. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 14:00 - 14:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallens ljusa vita väggar och varma ekparkett ger en inbjudande atmosfär och välkomnar dig till det nya hemmet med stil och elegans. Härlig rymd väntar redan här med tanke på den generösa takhöjden.

Kök/ Vardagsrum

Det stilrena köket från Marbodal är både enastående och funktionellt, här kombineras gråa luckor med svarta handtag för en modern touch tillsammans bänkskiva och stänkskydd i grå betongslaminat och maskiner från Siemens. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. Köket är ytterligare förhöjt med dubbla överskåp, vilket ger generöst med förvaringsutrymme och bidrar till den eleganta designen. Det moderna köket integreras i en semiöppen planlösning tillsammans med vardagsrummet och matplatsen. Från hallen leder en naturlig gång in till matplatsen beläget till vänster, köket är i mitten och vardagsrummet till höger. Denna sociala öppenhet skapar en inbjudande atmosfär med genomgående ljusinsläpp och en imponerande takhöjd.

Badrum

Det helkaklade badrummet erbjuder en fräsch och stilren miljö med vita väggar och ett elegant grått klinkergolv. Med en vit kommod, spegelskåp försedd med belysning och elektrisk handdukstork blir varje detalj genomtänkt för både stil och funktion. Badrummet är utrustat med en avkopplande badkar för skön avslappning, samt WC och ett vitt väggskåp för optimal förvaring. Den grå bänkskivan ovan tvättmaskin och torktumlare från Siemens ger en modern touch och skapar en enhetlig stil. Med dessa bekvämligheter och eleganta detaljer blir badrummet en oas för avkoppling och välbefinnande, där varje element är noggrant utvalt.

Sovrum

Det första sovrummet har vita väggar och en varm ekparkett, rummet är rymligt och erbjuder gott om plats för en dubbelsäng samt generös förvaring med garderober som är separat placerade. Här finns en egen toalett med handfat för en lyxig och privat känsla.

Sovrum 2

Det andra sovrummet erbjuder en rymlig och avskild reträtt med bekvämt norrläge. Med vita väggar och ekparkett skapas en tidlös och harmonisk atmosfär som ger utrymme för personlig prägel. Rummet är generöst tilltaget i sin storlek och avskiljt från de andra sovrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och generös förvaring för den som önskar.

Uteplats

Uteplatsen är en solig oas som välkomnar dig till avkoppling och njutning. Belägen i söderläge och vänd mot gården, erbjuder den gott om plats för att skapa en trivsam miljö. Här finns utrymme för en bekväm matplats, en grillplats för trevliga sommarkvällar med familj och vänner, eller som utrymme för loungemöblemang där du kan koppla av och njuta av solen i bekväma stolar eller soffor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

86 kvm

Areakälla:

Enligt mäklarbild

Antal rum:

3

Beskrivning uteplats:

Uteplats om ca 11 kvm

Andel av årsavgift:

2.14849 %

Kommentar till andelstal:

1,85759 % = Andel insats

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 166 842 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1166842 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

B31002

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Träförrådet 4 i Malmö

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 54kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 apr. 2022

Förening

Namn:

Brf Varvskajen

Organisationsnummer:

769636-4335

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Varvskajen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 56 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal, dessa uppfördes under 2021. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice.
Miljörum med källsortering finns i fastigheten.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen 2.

Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

brfvarvskajen@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har inget eget garage. I dagsläget har har de 91 platser reserverade på markparkering. En sådan plats kostar ca 1050 kr/månad (via P-Malmö). Just nu är det ingen kö. Föreningen kommer tillsammans med Brf Varvskajen 2 dela platser i ett kommande P-hus på andra sidan kvarteret. Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar.

Försäkring:

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår i försäkringen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

2024-01-01 höjde föreningen avgiften med 9%. Inga fler höjningar är planerade under 2024.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Antal lägenheter:

56

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-03-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 169 kr/månad.

Föreningen har gemensamt el-abonnemang, man debiteras utefter sin faktiska förbrukning månadsvis.

Lägenheten disponerar ett källarförråd som är upplåtet med bostadsrätt. Uteplats är upplåten med nyttjanderätt.

Vid 2-årsbeskitning påvisades att golvet knakade och i köket finns en liten skarv mellan köksbänkarna. Båda dessa saker ska åtgärdas.

Omgivning

Allmänt om området:

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Solhöjdsgatan 19, 21118 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt