Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Knopgränd 1A
1 850 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 773 kr
inkl. värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 163 kr/månad för bredband, tv och IP-telefoni tillkommer. Mätning och debitering av kall- och varmvatten samt elförbrukning tillkommer.
Boarea: 36 m2
Rum: 1.5
Våning: 7 av 8
7 boendeplan. Våning 8 är vindsförråd
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Modern enrummare med sovalkov och balkong högst upp i huset!

Välkommen till denna välplanerade lägenhet högst upp i huset som nås via hiss från markplan. Bostaden bjuder på alltigenom enhetlig och ljus interiör samt vackert parkettgolv som skapar ett modernt och tidlöst intryck. Direkt innanför dörren väntar sovalkoven på vänster hand vilket frigör yta i de sociala delarna och därmed skapar de bästa inredningsmöjligheterna. Garderober för allehanda förvaring intill. Det helkaklade badrummet förser oss med både tvättmaskin och torktumlare för bekvämlighetens skull och är generöst tilltaget i sina kvadrat med både mer förvaring samt kommod och spegel. Köket, som är stilrent och välutrustat går i en social och öppen planlösning med allrummet där golvytan förlängs i en njutbar balkong i härligt söderläge där även västersolen når in och blir därmed en given plats för sköna vardagspauser i solen. Föreningen bjuder dessutom på en grön och trevlig innergård och här bor du med närhet till havet, ett brett utbud av restauranger och välsorterade matbutiker. Vill du in till centrum är det enkelt att ta sig dit till fots, med cykel eller med buss. Här investerar du dessutom i ett klimatsmart boende med energiklass B som inte bara innebär lägre driftkostnader, utan också möjligheten att ta del av grönt bolån som ger extra rabatt på räntan hos många banker. Välkommen på visning!

Visningar

söndag 26 maj 14:30 - 15:00
Boka tid för visning!
måndag 27 maj 18:20 - 18:50
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från markplan tar vi oss upp till våning sju och välkomnas in till denna välplanerade lägenhet. Här välkomnar hallen med parkettgolv och ljust målade väggar. Direkt på höger hand finns avhängningsmöjligheter samt garderob där vi effektivt kan stuva undan ytterkläder och skor.

Sovalkov

På vänster hand finner vi den praktiska sovalkoven med utrymme för säng vilket gör att vi får känslan av en större lägenhet än vad kvadratmetrarna anger. Här vilar ett parkettgolv och väggarna är ljust målade. Fint avlångt fönster med utsikt mot innergården.

Kök

I passagen in till allrummet bjuds vi på ett stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter bakom släta luckor i vitt som övergår i vitt, liggande kakel ovanför den mörka arbetsbänken i laminat. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, fläkt med inbyggdbelysning, inbyggd mikro, helintegrerad diskmaskin samt rostfri kyl/frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket, vilket möjliggör möblering med både matgrupp och soffgrupp. Fönster i par samt den helglasade balkongdörren ger tillsammans rummet ett behagligt ljusinsläpp. Härifrån når vi bostadens balkong som ligger i härligt söderläge där även öster- och västersolen når. Golvet pryds av parkett och väggarna är ljust målade.

Badrum

Elegant badrum med ett mörkgrått klinkergolv som harmoniserar med väggar kaklade i vitt. För extra komfort finns här tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk, ovan finnes förvaringsmöjlighet i vägghängda skåp. Här erbjuds även duschhörna bakom glasvägg i klarglas, wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

36 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1.5

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

Föreningen är ansluten till IP-telefoni, data och digital-TV via Tele2 fibernät. Obligatoriskt tillägg om 163 kr tillkommer till månadsavgiften.

Beskrivning uteplats:

Södervänd balkong med plats för caféset.

Andel i föreningen:

1.37519 %

Andel av årsavgift:

1.19946 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har uppgett följande andelstal: Andelstal: 1,9946 %. Andelstal insats: 1,37519 %. Andel i förening avser andel insats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

512 096 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 512 096 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

174

Lägenhetsnummer register:

1604

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bommen 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX-system

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 55kWh/m² och år
Energiklass: B
Primärenergital: 51kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 dec. 2020

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

3 600 kr/år

VA:

2 400 kr/år

Total driftkostnad:

6 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

El- samt vattenförbrukning baserad på säljarens helårsförbrukning för deras hushåll om två personer.

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Kikaren

Organisationsnummer:

769634-3016

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Vid Masttorget i Västra Hamnen i Malmö har Riksbyggen byggt Brf Kikaren som består av 75 moderna bostadsrätter med fokus på ytsmarta ettor och tvåor. Här finns kompakta, välplanerade lägenheter med allt som behövs för ett bekvämt boende. Föreningen har även en lokal med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam kvartersgård med planteringar, sittgrupper, grillplats och odlingslotter tillsammans Brf Kryssaren. Cykelförråd i källare, garage och utvändigt. Barnvagnsförråd / laddningsrum. Miljörum för sophantering.

Gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:2) har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av väg- och kommunikationsytor, grönytor samt belysning inom väg och kommunikationsytorna. Gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:4) har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av kommunikationsyta och belysning. Gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:6) har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av innergård med grönytor, växtlighet, kommunikationsytor, lekplats, belysningsarmatur inklusive ledningar och elmätare, dagvattenledningar inklusive dagvattenbrunnar och dagvattenmagasin samt gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:7) som har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av underjordisk garage som omfattar tak, väggar, golv, pelare, in- och utfartsramp, garageport inklusive inpasseringssystem, dräneringsränna inklusive ledningar, ventilationssystem, belysningsarmatur, elledningar, elmätare och handikappsparkering.
För mer information, läs i den ekonomiska planen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Garaget är gemensamt med ytterligare en fastighet och förvaltas av samfällighetsföreningen. Föreningen har 16 platser i det underbyggda garaget varav 1 handikapparkering och 2 för Sunfleet. I dagsläget är där kö. Ytterligare 10 parkeringsplatser finns i det närliggande parkeringsgaraget Erikahuset. Hyra för garageplats är 1100 kr/månad. Bilpool via Sunfleet finns i föreningen och som boende har man fritt medlemskap till 2030.

Försäkring:

Fastigheten avses bli fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till IP-telefoni, data och digital-TV via Tele2 fibernät. Obligatoriskt tillägg om 163 kr tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Inga renoveringar eller underhåll planerade då huset är nybyggt.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Rekommendation att få godkännande innan signerat kontrakt.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 10% från 2024-01-01. I dagsläget finns det ingen inplanerad avgiftshöjning.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

75

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Individuell mätning av kall- och varmvatten samt elförbrukning. Medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning med 2 månaders eftersläpning.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2024-05-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningen tillämpar mätning och debitering av kall- och varmvatten samt elförbrukning utefter faktisk förbrukning som tillkommer på avgiften. Ett obligatoriskt tillägg för bredband, tv och IP-telefoni via Tele2 tillkommer om 163 kr/månad.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd som är placerat ovanför lägenheten. Nås via trapphus eller hiss.

Lägenheten är registrerad som ett rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning. Disponeras som 1,5 rok.

Balkongen är upplåten med bostadsrätt. Arean på balkongen är ca 3 kvm.

I överlåtelsen ingår säng och automatiska gardiner från Ikea. Önskas ytterligare saker kan det diskuteras.

Genomgående i lägenheten ligger mattlackad ekparkett 14 mm.

Säljaren informerar om att 5-årsgarantier föreligger på vitvarorna.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Knopgränd 1A, 21177 Malmö

Alla lediga objekt