Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Lilla Varvsgatan 23A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 184 kr
Inkl. värme och vatten.
Boarea: 48 m2
Rum: 2
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Elegant och ljus tvåa med balkong mot lugn innergård!

Välkommen upp till våning 5, här bjuds på elegans redan vid första anblick! Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter i form av hatthylla eller garderob. Vidare in möts vi av ett socialt utrymme där vitaliserat golv möter vita väggar, köket smälter ihop naturligt med de gemytliga vardagsrummet. Samtliga fönster är vända mot gården vilket ger en lugn och rofylld innemiljö. Kvadratmeterna är väldisponerade med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder upp till sociala sammankomster och härifrån nås även den gårdsvända balkongen med härlig förmiddagssol. Det rofyllda sovrummet ger plats för dubbelsäng samt sängbord, här finns även inbyggda garderober att tillgå. Helkaklat badrum med tvättmaskin ger en inget att sakna!

Läget är oslagbart med promenadavstånd till havet och oavsett om det är en morgonpromenad eller en solnedgång vid vattnet är detta ett privilegium som kommer att berika er vardag. Här bor vi i trivsamma kvarter med Scaniabadet och Varvsparken inom bekvämt promenadavstånd och dessutom med närhet till skolor, förskolor, mataffärer, gym och övrig kommunikation. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren möts vi av vitlaserad ekparkett och vita väggar. Säkerhetsdörr och garderob.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder in för sociala umgängen. Här sammanstrålar vardagsrummet ihop med köket. Vitlaserad ekparkett och vita väggar. Utgång till balkongen i öster.

Kök

Vit köksinredning och vitt kakel ovan grå laminatskiva. Maskinpark bestående av kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt (2020). Vitlaserad ekparkett och vita väggar.

Sovrum

Vitlaserad ekparkett och beiga väggar samt skjutdörrsgarderob. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Badrum

Mörkgrå klinker och vitt kakel. Infällda spotlights i tak, WC, dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin (Whirlpool 2020).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

48 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

0.86189 %

Andel av årsavgift:

0.86747 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

727 551 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Är det av största vikt uppmanas köpare att kontrollera detta och kontakta föreningen.

Lägenhetsnummer förening:

2-1403

Lägenhetsnummer register:

1403

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020/2021

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 46kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 dec. 2020

Förening

Namn:

Brf Sola

Organisationsnummer:

769636-5274

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Sola är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 93 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens hus byggdes år 2020 och föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Barnvagnsrum och cykelförråd finns i källaren.

Gemensam innergård finns med grill samt utemöbler.

Föreningen har retroaktiv IMD debitering, förbrukning som aviseras köparen men avser perioden för säljarens innehav löses sinsemellan.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

brfsola@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 49 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 900 kr/månad (garageplatserna går via en gemensamhetsanläggning med kringliggande fastigheter). Separat kösystem tillämpas. På föreningens fastighet finns även 2 bilpoolsplatser och 3 ellådscyklar att hyras efter behov.

Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår även kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Bredband/TV:

Föreningen har fiberanslutning via Tele2 för TV, bredband och telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 178 kr/månad tillkommer till avgiften för grundutbud med ca 15 TV-kanaler och internet-anslutning (100/100 Mbit/s) samt möjlighet till IP-telefoni.

Renoveringar:

Entreprenaden blev godkänd på ett slutmöte den 16 december 2020. Garantitiden är 5 år för entreprenaden och garantibesiktningen ska verkställas inom 2 år från godkänt entreprenad.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Ingen planerad avgiftförändring i dagsläget.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 3,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1,5 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

2006 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

860 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstalen är angivna av föreningens ekonomiska förvaltare.

Ett obligatoriskt tillägg tillkommer på 178 kr för kabel-TV, 100/100 mbit/s bredband samt IP-telefoni.

Föreningen tillämpar gemensam el. Föreningen delar helt enkelt på abonnemangskostnaden – en lönsam modell för de boende i en bostadsrättsförening i ett flerbostadshus.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Lilla Varvsgatan 23A, 21176 Malmö

Hitta.se
Alla lediga objekt