Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Masttorget 5
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 351 kr
inkl värme och vatten.
Boarea: 80 m2
Rum: 4
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Elegant fyra med access till två njutbara balkonger i Västra Hamnen!

Nu har vi nöjet att presentera denna fantastiska fyra i hjärtat av Västra Hamnen. Här finner du en modern och inbjudande inredning med en öppen planlösning som förenar vardagsrummet och köket, tre välplanerade sovrum, samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Dessutom kan du njuta av dubbla balkonger som ger dig möjligheten att omfamna det underbara utomhuslivet. Detta är verkligen ett boende som lockar med smakfulla inredningsval och generöst ljusinsläpp genom de stora fönstren. Varmt välkomna på visning!

Visningar

tisdag 21 maj 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!
onsdag 22 maj 18:45 - 19:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från markplan tar vi oss upp till fjärde våningen och möts av en ljus och väldisponerad bostad. I hallen finns gott om utrymme för avhängning och förvaring med en praktisk skjutdörrsgarderob och det finns även plats att möblera hallmöbel eller förvaringsmöbel. Golvet pryds av ljusgrått klinkergolv som smidigt övergår till ett stilfullt parkettgolv. Väggarna är målade i grått med en fondvägg i akustikpanel.

Vardagsrum

Vidare in öppnar sig en social och trivsam yta upp med flödande ljus ifrån det stora fönsterpartiet. Ett lättmöblerat sällskapsrum med plats för en stor soffa med ett par sköna fåtöljer. Middagsplatsen intill fönstret skapar en perfekt plats att avnjuta måltider samtidigt som man har en fantastisk utsikt över torget. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i grått. Genom glasdörrarna når vi den härliga västerlägesbalkongen, där vi gärna förlänger kvällarna under sommarmånaderna.

Kök

Smakfullt kök från Vedum som är placerat i öppen planlösning med vardagsrummet. Gott om förvaring erbjuds bakom mörkgråa luckor som matchas fint med den gråa bänkskivan och kakel i grått ovanför. Den välutrustade maskinparken från Husqvarna består av, spishäll, rostfri diskmaskin, inbyggnadsugn- samt mikrovågsugn, integrerad kyl/frys och fläkt från Franke. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i grått.

Sovrum

Sovrum 1: Master bedroom är väl tilltaget och här ryms dubbelsäng med enkelhet samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Förvaringsmöjligheter får vi i den rymliga klädkammaren i anslutning. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i grått. Härifrån når vi våningens andra balkong i österläge med fin morgon- och förmiddagssol och med trivsam utsikt över föreningens lummiga innergård.

Sovrum 2 & 3: Dessa sovrummen är nästintill identiska till ytan och möbleras utefter behov och önskemål. Rummet är lämpligt att använda som barnrum, gästrum eller arbetsrum. För den som önskar går det även att göra om rummen till ett större sovrum.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med badkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med smart arbetsbänk och skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

80 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Access till två njutbara balkonger.

Andel i föreningen:

1.359 %

Andel av årsavgift:

1.35948 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej specificerats av ekonomisk förvaltare. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 073 433 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1073433 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

241

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Brommen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Uppvärmning:

Fjärrvärme & värmepump-frånluft

Ventilationstyp:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 59kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 75kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 30 mars 2022

Förening

Namn:

Brf Skeppsträdgården 1

Organisationsnummer:

769628-3865

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Skeppsträdgården 1 är en äkta förening som bildades 2016 i samband med byggnationen. Huset byggdes av Hökerum Bygg AB. Det finns 87 lägenheter i föreningen, samtliga upplåts med bostadsrätt och det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning AB. Föreningen äger fastigheten Malmö Bommen 1.

Två övernattningsrum för 150 kr/natt/st och en festlokal för 200 kr/dag finns att hyra. Samtliga utrymmen är placerade på entréplan. Föreningen delar mysig innergård med utemöbler och grönska tillsammans med grannföreningen. Barnvagnsförråd finns i garaget på källarplan och i markplan. Cykelförråd finns i anslutning till Stormastgatan och Märsgränd.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

skeppstradgarden1@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningens garage delas med Brf Skeppsträdgården 2 och föreningen förfogar över 3 utvändiga parkeringsplatser samt 44 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 950 kr/månad. Föreningens medlemmar har företräde till garageplatserna. Det finns även 10 st laddplatser i garaget, kostnad ca 1100 kr/månad+kostnad för förbrukade kwh. Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemskap i M fram till 2026 -12-01. Det som ingår är M medlemsskapsnivå Lagom.

Bredband/TV:

TV: Föreningen har TV via fiber, Tele2. Internet: Föreningen har bredband via fiber, Tele2 (100/10 Mbit/s). Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 171 kr tillkommer för avtalet med Tele2.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2-årsbesiktning av fastigheten mars 2019.

Föreningen har IMD av varmvatten.

Kommande renoveringar:
Då fastigheten är nybyggd finns det i dag inga renoveringsbehov. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 7% den 1/1 2024.
Föreningen införde IMD av varmvatten fr.o.m. 2022-11-01.

Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska förvaltningen.

Föreningen har skulder för ca. 82 mSEK som är jämt fördelat på tre olika lån och bindningstider. Lånen ska omförhandlas vid utgången av 2024, 2025 och 2031. Vänligen kontakta styrelsen för vidare frågor.

Följande avgifter tas ut i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (ca 1433 kr - år 2024).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (ca 573 kr - år 2024).

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfskeppstradgarden1.bostadsratterna.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2023-11-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel förening (%): 1.35900000
Andel årsavgift (%): 1.35948000
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till avgiften:
TV och bredband: 171 kr/mån
Varmvatten prel.deb.: 171 kr/mån

Till lägenheten hör ett förråd.
Till lägenheten hör en balkong, föreningen har informerat om att balkongen innehas med nyttjanderätt.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Masttorget 5, 21177 MALMÖ

www.hitta.se
Alla lediga objekt