Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Signalgatan 4
3 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 961 kr
Inkl. kallvatten & bostadsrättstillägg.
Boarea: 77 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Fantastisk Västra Hamnen 3:a med solig sydväst balkong!

Nära härliga promenadstråk och badplatser i populära Västra Hamnen kan vi presentera denna otroligt stilfulla och trivsamma våning med genomgående nordiskt svala färgval och material som skänker både elegans och harmoni. Välplanerad trea på centralt läge i Västra hamnen med solig gårdsutsikt från den rymliga sydvästbalkongen. Lägenheten ståtar med ekparkett och vita väggar. Klassisk planlösning med separat kök som har tydlig vardagsrumskontakt. Arkitekten har på ett fulländat vis lyckats kombinera yteffektivitet med öppna ytor och kryddat livet på Signalgatan med takhöjd om ca 2,70 m och ett enormt ljusflöde genom hela våningen. Lägg därtill ett fritt läge och med skolan och djuphavsbadet, nästan som sina egna grannar, mindre än fem minuter bort både morgon- och kvällsdopp.

Visningar

söndag 26 maj 15:15 - 15:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från markplan tar vi oss enkelt upp på våning två och finner vi denna ljusa gavelvåning. Hallmiljön är utrustad med snygg och tålig klinker som löper vidare i parkettgolv mot klassiskt vita väggar. Avhängningsmöjligheter finner vi till vänster i hallen via en egen klädkammare, lyxigt som enkelt rymmer säsongens alla plagg.

Vardagsrum

Vilken sällskapsavdelning, vilken känsla!! Inbjudandes till umgänge både till vardag och fest med ett genomgående ljusflöde. Allrumsdelen som är perfekt placerad på en hörna flödar verkligen i ljus, stora fönsterpartier, lättmöblerat och utgång till den härliga balkongen sydväst. Oavsett om du njuter av nyårsraketerna, ligger och solar eller njuter en vacker solnedgång så är detta den ultimata platsen att göra det ifrån. Läget är lugnt vars utsikt ger smakprov på Västra Hamnens varierande och moderna arkitektur där Turning Torso hamnar i blickfånget.

Kök

Det vackra parkettgolvet tar oss vidare i lägenheten bort mot kök och vardagsrum. Dessa ligger åtskilda men med en tydlig kontakt med varandra. Köket har vita luckor med rostfria beslag samt en maskinpark i rostfritt bestående av hel kyl och frys, diskmaskin, ugn, mikro, spishäll och fläkt. Bänkskiva i ek och ovan den sitter ett snyggt vitt kakel som stänkskydd. Vi kan bjuda in till en trevlig matplats för fyra till sex personer vid stora fönsterpartier.

Sovrum 1

Master bedroom med utblick mot den lugna gröna innergårdsmiljön. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och plats för smart förvaring. Sovrummet är stilrent vitt och belagd med parkettgolv. De inbyggda garderoberna säkerställer god förvaring av såväl kläder som sko-don.

Sovrum 2

Det andra sovrummet hittar vi vägg i vägg och är perfekt som gästrum vilket syns idag, men också som ett fint barnrum eller kontor.

Badrum

Helkaklat med svart klinkergolv med golvvärme och vitt samt svart kakel på väggarna. Vägghängd WC, handfat, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara dörrar i glas. Tvättmaskin och torktumlare finns i badrummet side by side med arbetsbänk och överskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

77 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.60435 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

871 340 kr

Lägenhetsnummer förening:

127

Lägenhetsnummer register:

1103

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kommendörkaptenen 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd
Datum: 18 feb. 2013

Förening

Namn:

Brf Sjöbjörnen

Organisationsnummer:

769613-3532

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Sjöbjörnen bildades 2005 med adress Flaggskeppsgatan 6-8 samt Signalgatan 4-6 och fastigheterna stod klara 2008 och har ett attraktivt läge mellan Scaniabadet i norr och Varvsparken i söder. Det karaktäristiska med fastigheten och lägenheterna är arkitekturen med de stora fönsterpartierna och den extra takhöjden (2,70 cm), vilket ger ljusa och luftiga bostäder. Kök och badrum är stilfulla och färger som vitt, grått och svart dominerar designen. Bostadsrättsföreningen består av 2 fastigheter och totalt 56 lägenheter och 4 lokaler som upplåts med bostadsrätt varav 2 är sammanslagna. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en grön och lummig gårdsmiljö med gräsmattor, uteplatser, utegym, boulebana och lekplats, vilket inbjuder till olika utomhusaktiviteter både för stora och små. På innergården finns även miljörhus, cykelrum och cykelställ. Det finns också möjlighet för cykelparkering i föreningen garage.

Fastigheten är fullvärdesförsäkring hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och lokaler.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelse.sjobjornen@gmail.com

Hemsida:

http://www.brfsjobjornen.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 85 garageplatser att hyra för både medlemmar i Brf Sjöbjörnen och externa personer. Priset är för närvarande ca 700 kr/månad för medlemmar och 950 kr/månad för externa hyresgäster. 9 st laddplatser är installerade. Tilläggskostnad kommer att vara 150 kr/månad + elförbrukning. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser (2024-04-08)

Bredband/TV:

Föreningen har tecknat ett centralt avtal med Ownit avseende bredband (1000 Mbit/s) och TV (TV-paketet ”Ownit Bas”). För detta utgår en obligatorisk kostnad om 182 kr/mån.

Renoveringar:

2011 garantibesiktning för samtliga lägenheter gjordes.
2016 underhåll av trädäck vid två uteplatser.
2016 fasaderna tvättades från rödalger.
2017 trapphusen på Flaggskeppsgatan 6 och 8 har målats.
2017 spolning av avloppsrör samt byte av luftfilter har utförts i samtliga lägenheter.
2018 trapphusen på Signalgatan 6 och 8 har målats.
2018 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har utförts.
2019 försäkringsskada läckande kyl och frys och försäkringsskada badrum.
2019 OKV (obligatorisk ventilations kontroll).
2019 renovering av 3 takterrasser på Signalgatan 6.
2019 renovering/ombyggnad av hiss på Signalgatan 6 och Flaggskeppsgatan 6.
2018-2020 renovering av husgrund på Signalgatan 4-6.
2020 algborttagning på fasad Flaggskeppsgatan 6.
2020 fortsatt genomgång av takterrasser och balkonger på övre plan.
2021 spolning av stammar.
2021 Samtliga hissar renoveras. Hissarna i trappa 6 & 8 är klara.
2021 Installation av 9 st laddplatser i garaget
2024 Byte av belysningsarmaturer i garaget
Pågående: Översyn av terrasser

Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen den 2021-12-09. Vid besiktningen
framkom att inga större åtgärder är nödvändiga utöver underhållsplanen.
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

Kommande:
Byte av elmätare för IMD

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 30% från 2024-01-01. Detta med anledning av bland annat hög inflation, räntan och ökade kostnader för löpande underhåll.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

56

Antal lokaler:

4

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har även ett gemensamt abonnemang för varmvatten och hushållsel. Individuell avläsning tillämpas och debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning med 3 månaders eftersläpning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfsjobjornen.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Obligatoriska tillägg till avgiften:

TV, bredband och telefoni: 182 kr/månad.
Värmeleverans: 462 kr/månad.

Föreningen tillämpar individuell mätning av varmvatten och el för varje lägenhet. Lägenhetsinnehavaren debiteras utefter förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Signalgatan 4, 21114 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt