Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Signalgatan 6

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 6 846 kr
Inkl. kallvatten & bostadsrättstillägg.
Boarea: 96 m2
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Unik och pampig takvåning med terrass om hela 56 kvm med sol från förmiddag till kväll.

Nu har vi nöjet att presentera en av de få 4:orna i området, på bästa läget med takterrass om hela 56 kvm med utsikt ut över Turning torso och Västra Hamnens omtyckta kvarter. Våningen är i toppklass med trevliga materialval och bekvämligheter så som praktisk hall med förvaringsmöjligheter, rymligt kök med plats för möblering av matbord, tre sovrum, samt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter samt en gästtoalett. Vidare in finner vi väl tilltagna sällskapsytor med vardagsrum i vinkel med naturlig plats för både matbord och soffgrupp. Vi möts av rikligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Från vardagsrummet når vi lägenhetens väl tilltagna takterrass som utlovar många soltimmar och fina solnedgångar, trevliga grillkvällar och många härliga stunder med familj och vänner. Här kan ni njuta av er egna oas.

Ja, detta är en riktigt sällsynt chans som ni inte vill missa och en bostad som verkligen måste upplevas på plats! Välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

När du kliver in genom entrén möts du av vita väggar och ett grått klinkergolv som fint övergår till ett parkettgolv vilket enhetligt sträcker sig genom hela bostaden. Det finns plats både för att hänga av jackan och ställa ner skorna. Hallen är ljus tack vare att ljusinsläppet från vardagsrummets fönsterpartier sträcker sig ända ut i hallen. Garderob med skjutdörrar med spegel rymmer säsongernas ytterplagg.

Badrum

Det rymliga badrummet är helkaklat med klinkergolv i grått och kakel i vitt. Här finns vägghängd toalett, handfat med tillhörande kommod i trä samt ovan detta en spegel. Här finns dusch med duschväggar i frostat glas och egna tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare samt ovan detta förvaring för familjens handdukar.

Gästtoalett

Det mindre badrummet ligger vägg i vägg med det större. Här är utseendet samma som det andra badrummet med klinkergolv i grått och kakel i vitt, handfat och kommod samt vägghängd toalettstol.

Sovrum 1 och 2

Två trivsamma sovrum där plats finns för både säng och skrivbord i dem båda.

Kök

Det välplanerade köket erbjuder gott om förvaring i såväl under- som överskåp bakom skåpsluckor i trä som bryts av snyggt mot stenbänkskivan i mörk nyans och smakfullt kakel som stänkskydd i vitt. Det finns möjlighet att möblera med matbord för ca 4 personer. Inredningen består av diskmaskin, diskho, fläkt, induktionshäll, mikrovågsugn, ugn samt kyl och frys.

Vardagrum

Bostadens hjärta är det ljusa vardagsrummet. Här får både matplats, för upp till 8 personer, stor soffgrupp plats samt tillhörande tv-möbel om detta önskas. Väggarna är målade i vitt med undantag från fondväggar som blir som två tavlor. Vi finner stora fönsterpartier och en terrassdörr som tar oss vidare till den underbara terrassen.

Master bedroom

Vidare in i bostaden finner vi det rymliga sovrummet med fondvägg i grönt och resterande vita väggar. Här går det med enkelhet att möblera med dubbelsäng och sängbord på båda sidor om sängen samt skrivbord för den som arbetar hemma. Förvaring finns i form av skjutgarderob.

Terrass

Från den öppna vardagsrumsdelen når du den stora härliga terrassen. Här skiner solen hela dagen, och tack vare den generösa ytan finns det gott om plats för möblering, odling och växtarrangemang. Bjud in vänner på middag och njut av varma sensommarkvällar, eller börja dagen med en kopp kaffe på terrassen och ta in den fantastiska utsikten.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

96 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Terrass om 56 kvm med sol från förmiddag till kväll.

Andel i föreningen:

2.8915 %

Andel av årsavgift:

2.8915 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 562 675 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1562675 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

141

Lägenhetsnummer register:

1301

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kommendörkaptenen 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 21 juni 2023

Förening

Namn:

Brf Sjöbjörnen

Organisationsnummer:

769613-3532

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Sjöbjörnen bildades 2005 med adress Flaggskeppsgatan 6-8 samt Signalgatan 4-6 och fastigheterna stod klara 2008 och har ett attraktivt läge mellan Scaniabadet i norr och Varvsparken i söder. Det karaktäristiska med fastigheten och lägenheterna är arkitekturen med de stora fönsterpartierna och den extra takhöjden (2,70 cm), vilket ger ljusa och luftiga bostäder. Kök och badrum är stilfulla och färger som vitt, grått och svart dominerar designen. Bostadsrättsföreningen består av 2 fastigheter och totalt 56 lägenheter och 4 lokaler som upplåts med bostadsrätt varav 2 är sammanslagna. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en grön och lummig gårdsmiljö med gräsmattor, uteplatser, utegym, boulebana och lekplats, vilket inbjuder till olika utomhusaktiviteter både för stora och små. På innergården finns även miljörhus, cykelrum och cykelställ. Det finns också möjlighet för cykelparkering i föreningen garage.

Fastigheten är fullvärdesförsäkring hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och lokaler.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelse.sjobjornen@gmail.com

Hemsida:

http://www.brfsjobjornen.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 85 garageplatser att hyra för både medlemmar i Brf Sjöbjörnen och externa personer. Priset är för närvarande ca 700 kr/månad för medlemmar och 950 kr/månad för externa hyresgäster. 9 st laddplatser är installerade. Tilläggskostnad kommer att vara 150 kr/månad + elförbrukning. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser (2024-04-08)

Bredband/TV:

Föreningen har tecknat ett centralt avtal med Ownit avseende bredband (1000 Mbit/s) och TV (TV-paketet ”Ownit Bas”). För detta utgår en obligatorisk kostnad om 182 kr/mån.

Renoveringar:

2011 garantibesiktning för samtliga lägenheter gjordes.
2016 underhåll av trädäck vid två uteplatser.
2016 fasaderna tvättades från rödalger.
2017 trapphusen på Flaggskeppsgatan 6 och 8 har målats.
2017 spolning av avloppsrör samt byte av luftfilter har utförts i samtliga lägenheter.
2018 trapphusen på Signalgatan 6 och 8 har målats.
2018 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har utförts.
2019 försäkringsskada läckande kyl och frys och försäkringsskada badrum.
2019 OKV (obligatorisk ventilations kontroll).
2019 renovering av 3 takterrasser på Signalgatan 6.
2019 renovering/ombyggnad av hiss på Signalgatan 6 och Flaggskeppsgatan 6.
2018-2020 renovering av husgrund på Signalgatan 4-6.
2020 algborttagning på fasad Flaggskeppsgatan 6.
2020 fortsatt genomgång av takterrasser och balkonger på övre plan.
2021 spolning av stammar.
2021 Samtliga hissar renoveras. Hissarna i trappa 6 & 8 är klara.
2021 Installation av 9 st laddplatser i garaget
2024 Byte av belysningsarmaturer i garaget
Pågående: Översyn av terrasser

Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen den 2021-12-09. Vid besiktningen
framkom att inga större åtgärder är nödvändiga utöver underhållsplanen.
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

Kommande:
Byte av elmätare för IMD

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 30% från 2024-01-01. Detta med anledning av bland annat hög inflation, räntan och ökade kostnader för löpande underhåll.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Antal lägenheter:

56

Antal lokaler:

4

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har även ett gemensamt abonnemang för varmvatten och hushållsel. Individuell avläsning tillämpas och debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning med 3 månaders eftersläpning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfsjobjornen.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel av årsavgift: 2.8915 %
Insatsandel: 2.8915 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Föreningen har tecknat ett centralt avtal med Ownit avseende bredband (1000 Mbit/s) och TV (TV-paketet ”Ownit Bas”). För detta utgår en obligatorisk kostnad om 182 kr/mån. Obligatoriskt tillägg om 576 kr för värme tillkommer också.

Föreningen har även ett gemensamt abonnemang för varmvatten och hushållsel. Individuell avläsning tillämpas och debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning med 3 månaders eftersläpning.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Signalgatan 6, 21114 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt