Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Västra Varvsgatan 18A
4 750 000 kr utgångspris
Avgift: 6 036 kr
värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för TV och bredband om 199 kr/månad. Den totala månadskostnaden är 6235 kr.
Boarea: 82 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Stilren och välplanerad trerummare i Västra Hamnen!

Upptäck denna exklusiva trea mitt i hjärtat av Västra Hamnen! Med en inbjudande fiskbensparkett som möter dina steg, hälsas du välkommen av en ljus och stilren interiör. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en harmonisk atmosfär, perfekt för både vardag och underhållning.
Här finns två rymliga sovrum och en praktisk walk-in-closet som erbjuder både komfort och smart förvaring. Det helkaklade badrummet är utrustat med bekvämligheter som egna tvättmöjligheter. Men höjdpunkten är den generösa, delvis inglasade balkongen som erbjuder möjligheten att möblera efter önskemål. Här kan du njuta av magiska solnedgångar och skapa minnen för livet. I föreningen finns två bastu varav den ena med tillhörande relaxavdelning samt två helt underbara takterrasser med fantastisk utsikt och grillmöjligheter. Här bor man på optimalt läge vid gröna ankarparken, Ica Maxi och sundspromenaden med havet runt hörnet. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och stilren hall med generöst utrymme för avhängning av ytterkläder och skor i en garderob bakom skjutdörrar samt i en rymlig klädkammare längre in. Den vackra fiskbensparketten och de genomgående vita väggarna skapar en enhetlig och behaglig atmosfär i hela lägenheten.

Kök

Vidare in i bostaden möts vi av det stilrena köket, där funktion möter elegans. Vita, släta luckor ger en modern känsla som smälter väl ihop med den vackra marmorbänkskivan och matchande stänkskydd. Köket är både praktiskt och vackert med generös arbetsyta och smart förvaring. Maskinell utrustning inkluderar fullhöjdskyl och -frys, inbyggd ugn- och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt en fläkt. Intill köket finns utrymme för ett gediget matbord, perfekt för härliga måltider i trevligt sällskap. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är vita.

Vardagsrum

Vardagsrummet och köket smälter samman i en öppen planlösning, skapande en luftig och inbjudande atmosfär. Här finns utrymme för en bekväm soffgrupp med fåtöljer och mer därtill. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är vita. Det generösa ljusinsläppet från stora fönster och balkongdörr öppnar upp för en rymlig och ljus känsla. Den delvis inglasade balkongen, där en loungegrupp och mer får plats, bjuder in till en underbar utsikt och en känsla av frihet.

Sovrum

Sovrum 1: Ett charmigt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och mer därtill. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är vita.

Sovrum 2: Ett rymligt och inbjudande rum med generösa kvadratmeter, perfekt för möblering av säng, skrivbord och ytterligare komfort. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är vita.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

82 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Rymlig balkong med plats för möblering av en härlig loungegrupp och mer därtill.

Andel i föreningen:

1.261 %

Andel av årsavgift:

1.261 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej kunnat specificerats av ekonomisk förvaltare. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 166 863 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1 166 863 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

424

Lägenhetsnummer register:

1104

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Relingen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2014

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 96kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 apr. 2018

Förening

Namn:

Brf Ankarparken 1 i Västra Hamnen

Organisationsnummer:

769623-8232

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Ankarparken 1 i Västra Hamnen är en äkta förening som bildades 2011 och är belägen på Västra Varvsgatan 16 A - H och 18 A - D, Västra Hamnen i Malmö. Föreningens fastighet består av sex flerbostadshus med 107 lägenheter, 4 lokaler och 66 garageplatser. Husen färdigställdes 2013-2014 och byggherre var Hökerum Bygg AB. Föreningen äger marken. Den ekonomiska samt den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning AB.

Föreningens medlemmar brukar gemensamt:
Föreningen har två stycken fantastiska takterrasser med grillutrustning med utsikt över Limhamnsfältet, Bo01 och Turning Torso. En del av föreningens medlemmar har odlingslotter på takterrasserna. Förutom de härliga takterrasserna finns det även tillgång till en grönskande innergård.

I föreningen finns två bastu med dusch att hyra, en bastu har även tillhörande relaxrum. Bastun med tillhörande relaxrum kan hyras för 100 kr medan enbart bastu hyrs till en kostnad av 50 kr. Föreningen har även två övernattningsrum som bokas online för 200 kronor per natt, även bastu och relaxavdelning bokas online. I hus 1 som är bestående av mindre lägenheter finns det inte tvättmaskin och torktumlaren i lägenheterna, istället finns tillgång till en tvättstuga på varje våning som är utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Det finns 3 cykelrum i garaget och cykelställ på gården.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa, ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@brfankarparken.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har totalt 66 garageplatser för bil och 6 parkeringsplatser för MC, hyran är 1000 kr/månad och man blir tilldelad ett parkeringstillstånd samt en numrerad plats i garaget. Separat kösystem tillämpas. Föreningens tillhandhåller två gästparkeringar som finns att hyra via föreningen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via och bredband via Tele2. Ett obligatoriskt tillägg om 199 kr/månad tillkommer. Tele2 övergår inte automatiskt vid överlåtelse, utan ny medlem behöver själv kontakta Tele2.

Renoveringar:

2016 kameror i garage, trapphus och miljörum installerades.
2017 innergården asfalterades.
2018 gården blev inhägnad med staket mot Västra Varvsgatan samt mot Ankarstigen och sanden i barnens sandlåda byttes ut.
2020 OVK-besiktning genomförd.
2020 underhållsspolning av avloppsstammarna utförd.
2023 genomfördes en OVK-besiktning och utemiljön såg över.

Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget finns inga större renoveringar planerade förutom garantiarbeten i garage och källare samt tätning av rökluckor. Föreningen har även fått igenom att ta ner solfångarna (som ej fungerat) där Hökerum Bygg AB kommer ta den större delen av kostnaden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minst 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Månadsavgiften höjdes med 8 % 1/1-2024.
I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Besök gärna föreningen hemsida: www.brfankarparken.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-01-17. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för TV och bredband om 199 kr/månad. Den totala månadskostnaden är 6235 kr.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Till lägenheten hör en balkong, föreningen har inte kunnat svara på om balkongen är upplåten med bostadsrätt.

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 1,26100000 %
Andel årsavgift: 1,26100000 %
Andelstal kapital: 0,00000000
Inga vidare specifikationer har angivits.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Västra Varvsgatan 18A, 21115 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt