Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Västra Varvsgatan 21B
4 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 188 kr
Inkl. Värme, VA och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 180kr/mån tillkommer för kabel-tv.
Boarea: 86 m2
Rum: 4
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Havsnära, magisk fyrarummare belägen högt upp med balkong i bästa sydväst!

Fantastisk Västra Hamnen-fyra med smakfulla och kvalitativa materialval rakt igenom. Här erbjuds ett modernt fint kök i vitt, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härligt ljusinsläpp och underbar balkong i sydväst. Addera därtill tre fina sovrum, ett generöst badrum med egna tvättmöjligheter, en gästtoalett och du har ett komplett hem. En helt igenom havsdoftande våning där läget är perfekt med gröna Varvsparken precis utanför porten, Ica Maxi runt hörnet och havet inom kort gångavstånd. Det här är en våning du inte vill gå miste om. Varmt välkommen att höra av dig!

Visningar

söndag 26 maj 11:30 - 12:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via hiss från markplan tar vi oss upp till femte våningen där vi välkomnas in i en stor och trevlig hall som möter oss med vitpigmenterad ekparkett (Kährs taranto 2022) och vita väggar, vilket är genomgående för hela lägenheten. I hallen finns gott om plats att möblera med hatthylla, skoställ, fristående garderob eller annan förvaringsmöbel om så önskas.

Vardagsrum

Kökets utformning och den öppna planlösningen ger inte bara bra arbetsytor utan även ett socialt samspel med vardagsrummet. Bra med plats för mysiga filmkvällar eller middag med familj och vänner. Ett lätt möblerat sällskapsrum med plats för soffan, fåtöljer och yta för mysig läs- eller arbetshörna med massor av naturligt ljus. Från vardagsrummet nås balkongen. Balkongen är en förlängning av våningen ut i det fria. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas i gott sällskap.

Kök

Köksinredningen kommer från IKEA (2016) och erbjuder gott om förvaring. Köket är smakfullt och modernt med vita luckor och maskinell utrustning i rostfritt stål, induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin från Bauknecht (2022) med så mycket plats och så mycket komfort, en tystgående modell, låg energiklass och dessutom självöppnande. Utöver det, så finner vi inbyggd mikrovågsugn samt kyl och frys side by side. Ovan arbetsbänk i svart laminat sitter snyggt vitt kakel. Här finns det goda förvaringsmöjligheter i form av bänk- och väggskåp.

Sovrum

Lägenheten erbjuder tre sovrum i bra storlekar. Första två sovrummen nås via hallen och är gårdsvända, precis som ett lugn i sovrummet bör vara. Våningens största sovrum är väl tilltaget. Här finns plats för dubbelsäng som ryms med enkelhet samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Förvaring fås via flertalet garderober längst med den ena kortsidan, praktiskt och bekvämt. Samtliga sovrum rymmer säng samt plats till förvaring. Det tredje sovrummet når vi via vardagsrummet/köket, även detta sovrum är gårdsvänt. Ett generöst sovrum med plats att möblera utefter behov och önskemål. Samtliga sovrum har vita väggar och golvet kläs av vitlaserad ekparkett.

Badrum

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med infällda samt dimmbara spotlight i tak, WC, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara duschdörrar i glas. Här finns även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från välrenommerade Siemens (2016) med vit bänkskiva ovan i laminat, praktiskt och bekvämt med gott om plats till förvaring om så önskas.

Gäst-wc

Gästtoalett med vitmålade väggar och mörkt klinkergolv. Toaletten är utrustad med WC, handfat och spegelskåp med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

86 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Kökstyp:

kök

Andel av årsavgift:

1.66455 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

967 075 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Framtaget enligt föreningens senaste årsavgift och det angivna andelstalet för årsavgift.

Lägenhetsnummer förening:

5-1402

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: C
Energideklaration: Utförd
Datum: 14 juni 2018

Förening

Namn:

Brf Mynta

Organisationsnummer:

769631-3373

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Mynta i Malmö består av 77 bostadsrätter samt 1 lokal. Fastigheten innehas med äganderätt och är belägen i Västra hamnen, nära Varvsparken, Sundspromenaden, Ica Maxi-området och Turning Torso. Fastigheten ligger på adresserna Västra Varvsgatan 21A, 21B och 21C, samt Mastgränd 28. Huset stod klart 2016. Brf Mynta deltar i två gemensamhetsanläggningar avseende garage och innergård. Det är Ikano Bostad som låtit bygga föreningens hus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och fastighetsförvaltningen sköts av SBC.

Föreningens innergård är en gemensamhetsanläggning som man delar med Brf Murgrönan. På gården finns det några odlingslotter där boende i huset själv kan odla. Barnvagnsförråd finns i källaren vid trapphusen Västra Varvsgatan 21A, 21B och på Mastgränd 28. Boende på Västra Varvsgatan 21C har tillgång till barnvagnsförrådet på 21B. Det finns gott om cykelställ, både i garaget bland bilparkeringarna och i ett angränsande cykelförråd, samt på innergården. I cykelförrådet i källaren finns en arbetsbänk med de vanligaste verktygen som behövs för att reparera cyklar samt en cykelpump.
För mer information om föreningen se deras hemsida https://www.brfmynta.se/

Föreningen har gemensam el (IMD), debitering sker kvartalsvis och tillkommer till angiven avgift.

SBC sköter föreningens tekniska förvaltning.
Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

styrelsen@brfmynta.se

Hemsida:

www.brfmynta.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 53 garageplatser till en kostnad av 900 kr/månad. För plats med laddbox kostar det 150 kr extra per månad, dvs 1 100 kr/mån. Kösystem tillämpas. För laddplats tillkommer kostnad för elen. Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemskap i "M" fram till 2026-12-01. Som medlem i "M" kan man boka lådcyklarna som står i garaget, pris: 10 kr/timme (bokas fortfarande via Sunfleet i dagsläget), och hyra deras bilar i hela Sverige. För mer info om priser för bilhyra, se "M":s hemsida https://m.co/se/sv-SE/.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF och bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar. Hemförsäkring tecknas individuellt.

Bredband/TV:

Tele2 - grundutbud för TV, fiberbredband (100/100 Mbit/s) samt IP-telefoni tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad. Kostnaden för samtal tillkommer.

Renoveringar:

2019 - OVK genomfördes.
2020 - Innergården färdigställdes och fyra laddplatser installerades i garaget.
2022 - 5-årsbesiktning utfördes, IMD (gemensam el) infördes, garageport byttes och fler laddplatser har installerats.

Föreningen har ett pågående reklamationsärende med Ikano avseende sporadiska ljud från avloppsstammarna.

Föreningen följer en upprättad underhållsplan. OVK kommer att genomföras till hösten (krav på att det ska göras var 3:e år).

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

En avgiftshöjning gjordes under år 2024 i samband med lånevillkoren för lånet som löper ut i slutet av året och som är det sista med lägre procentsats. Inga andra avgiftsändringar finns planerade i dagsläget.

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgifter i samband med en överlåtelse:
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 838 kr).
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (788 kr).

Antal lägenheter:

77

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1838 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

788 kr

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfmynta.se/.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/mån tillkommer för kabel-TV, bredband (100/100 Mbit/s) och IP-telefoni via Tele2.

Föreningen har gemensam el (IMD). Debitering sker kvartalsvis och tillkommer till avgiften.

Säljaren informerar att följande ingår i lägenheten: Hatthylla och garderob i hall, samt skoskåp.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Västra Varvsgatan 21B, 21176 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt