Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Västra varvsgatan 21D

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 986 kr
Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 82 m2
Rum: 4
Våning: 8 av 8
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
På våning 8 av 8 har vi nöjet att presentera en genomgående 4:a med panoramavy och dubbla balkonger!

Fantastisk Västra Hamnen-fyra med smakfulla och kvalitativa materialval rakt igenom. Här erbjuds ett modernt fint kök i vinkel, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härligt ljusinsläpp och två underbara balkonger med fantastisk utsikt. Addera därtill tre fina sovrum, ett generöst badrum med egna tvättmöjligheter och en gästtoalett och du har ett komplett hem. Läget är perfekt med gröna Varvsparken precis utanför porten, Ica Maxi runt hörnet och havet inom kort gångavstånd. Det här är en lägenhet du inte vill gå miste om!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via hiss från markplan tar vi oss upp till våning 8 där vi välkomnas in i en trevlig hall som möter oss med ekparkett och ljusa väggar, vilket är genomgående i hela lägenheten. I hallen finns gott om plats att möblera med hatthylla, skoställ, fristående garderob eller annan förvaringsmöbel.

Vardagsrum

Kökets utformning och den öppna planlösningen ger inte bara bra arbetsytor utan även ett socialt samspel med vardagsrummet. Bra med plats för mysiga filmkvällar eller middag med familj och vänner. Ett lätt möblerat sällskapsrum med plats för soffan, fåtöljer och yta för mysig läs- eller arbetshörna med massor av naturligt ljus. Här finner vi även utgång till en av våningens två balkonger. En underbar balkong om ca 10 kvm med fantastisk utsikt över hav och park.

Kök

Köksinredningen kommer från IKEA och erbjuder gott om förvaring. Köket är smakfullt och modernt med vita luckor och maskinell utrustning i rostfritt stål, spishäll, inbyggd ugn, diskmaskin, mikrovågsugn, kyl och frys side by side. Ovan mörk arbetsbänk sitter snyggt vitt kakel. Goda förvaringsmöjligheter i form av bänk- och väggskåp. Utöver det finner vi ett fönster i köket som skapar härligt ljusinsläpp och känsla i köket.

Sovrum

Lägenheten erbjuder tre sovrum i bra storlekar. Alla tre sovrummen nås via hallen och är gårdsvända, precis som ett lugn i sovrummet bör vara. Samtliga sovrum rymmer säng samt plats till förvaring. Från master-bedroom nås lägenhetens andra balkong. Balkongen är en förlängning av våningen ut i det fria, ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas.

Gäst-WC

Gästtoalett med vitmålade väggar och grått klinkergolv. Toaletten är utrustad med WC, handfat med vit kommod och spegel ovanför handfat.

Badrum

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara duschdörrar i glas. Här finns även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Plats för förvaring finns i form av väggskåp ovanför praktisk arbetsbänk i tvättavdelning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

82 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Andel av årsavgift:

1.99153 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

911 523 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Lägenhetsnummer förening:

3-1703

Lägenhetsnummer register:

1704

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 79kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 juni 2018

Förening

Namn:

Brf Murgrönan i Malmö

Organisationsnummer:

769629-0241

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Murgrönan består av 66 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Byggnaden färdigställdes 2016.
Föreningen har även 3 hyreslokaler som samtliga är uthyrda (2023-04-06).

Gårdsplats/innergård: Inom föreningens område finns plattbelagda gångytor, planteringar, cykelställ, miljörum och en uteplats med sittmöbler. Föreningen ingår i två gemensamhetsanläggningar (Kryssmasten GA:1 och GA:2)

Gemensamma utrymmen: Föreningen tillhandahåller ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med egen tvätt- och torkmaskin. Gemensam cykelverkstad erbjuds tillsammans med Brf Mynta, denna finns i garaget. Kärl för hushållssopor finns i anslutning vid garaget. Cykelställ finns utöver på innergården även i garaget. Barnvagns- och rullstolsförråd finns i källarplan. Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källarplan.

Till varje bostadsrätt ingår ett abonnemang till bilpool via Volvo On Demand. Kostnaden för detta ingår i månadsavgiften fram till 10 år efter fastighetens färdigställande. Hänvisar till deras hemsida för fler detaljer. https://www.volvocars.com/se/on-demand.

Föreningen tillämpar gemensam el och den boende debiteras efter faktisk förbrukning månadsvis.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF och i försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

E-post:

styrelsen@brfmurgronan.se

Hemsida:

https://brfmurgronan.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 43 platser som kan hyras till en kostnad om 900kr/mån. Just nu finns det 1 plats ledig (2023-04-06). Under 2020 installerades 12 stycken laddstolpar för elbilar. Separat kösystem tillämpas. En extra kostnad om 200kr/mån tillkommer för laddplats samt att man själv betalar förbrukningselen. Efter godkänd medlemsansökan kan man kontakta garage@brfmurgronan.se

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg om 183 kr/månad tillkommer för kabel-TV, IP-telefoni (ej samtalskostnad) och fiberbredband 100/100 Mbit/s. TV och internet levereras via Tele2.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade eller underhåll. Föreningen följer upprättad underhållsplan. Ikano håller löpande på med garantiärenden.

Föreningen har ett pågående garantiärende gällande knackningar i rören som har uppstått.
Det är ett pågående ärende tillsammans med grannföreningen Brf Mynta där Ikano arbetar aktivt med ärendet.

Föreningen har nyligen avslutat det sista från 5-års besiktningen och inga renoveringsbehov föreligger.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minst 10% för den boende.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 5% den 2023-01-01, 8% den 2023-08-01, i dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 2006 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om 860 kr/pant.

Antal lägenheter:

66

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift:

2006 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

860 kr

Övrigt:

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

För mer information vänligen besök föreningens hemsida http://brfmurgronan.se.

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift: 1,99153 %. Andelstal insats: 2,55708 %. Uppgifter enligt föreningens lägenhetsförteckning.

En obligatorisk kostnad om 183 kr/mån tillkommer till avgiften och avser bredband (100/100 Mbits) och kabel-TV.

Föreningen tillämpar gemensam el och den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Två balkonger:
1:a balkongen om ca 10 kvm i Syd/nordväst.
2:a balkongen ca 8 kvm i söder.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Västra varvsgatan 21D, 21176 Malmö

www.hitta.se
Alla lediga objekt