Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö , Västra Hamnen Västra Varvsgatan 60
5 995 000 kr utgångspris
Avgift: 6 151 kr
inkl. värme och vatten. Bredband via Bahnhof (hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s) om 65:-/månad och digital-TV via Tele2 om 100:-/månad. Tillkommer som obligatoriska tillägg till månadsavgiften.
Boarea: 116 m2
Rum: 5
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Genomgående 5:a om 116 kvm!

Låt oss presentera denna fina femrummare på optimalt läge i Västra Hamnen. Här bor ni i en genomgående våning med två badrum, en tvättstuga, fyra sovrum i olika storlekar samt en mysig balkong vänd in mot föreningens lugna innergård.
Flexibel lägenhet med möjligheter att ändra om i planlösningen för den som önskar större ytor vid både kök och vardagsrum. Se alternativ planlösning för inspiration.
Föreningen har en gemensam takterrass med härlig utsikt över sundet.

I området hittar ni allt från skolor, lekparker, promenadstråk, butiker och inte minst det vackra havet.
Här bor ni bekvämt med närhet till matbutiker, apotek och bussförbindelser precis utanför porten.

Kort och gott ett perfekt boende för hela familjen eller till dig som bara vill ha något större.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

torsdag 23 maj 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med klinker på golvet och väggarna i vitmålade. Här finns plats för ytterkläder samt extra förvaring i form av inbyggda garderober.

Sovrum 1

Sovrum ett är bostadens master bedroom. Rymligt sovrum med gott om plats för en stor dubbelsäng. För att lyxa till det lite mer finns här en walk-in-closet. Här finns även ett privat badrum med dusch och WC.

Badrum 1

Som i tidigare ovan nämnt så är detta bostadens första badrum. Helkaklat badrum utrustat med vägghängd WC, handfat med kommod, spegel, förvaringsskåp, dusch med vikbara duschdörrar i glas samt en handdukstork.

Sovrum 2

I bostadens andra sovrum får ni plats med allt från en dubbelsäng till kontorsmöbler. Här finns även en inbyggd garderob.

Tvättstuga

Något som är unikt med denna våning är tillgängligheten till vardagens behov. Här finns en alldeles egen tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, vask och förvaringsskåp. Perfekt att bara stänga om sig och tar ingen onödig plats i badrummen.

Badrum 2

Vägg i vägg med tvättstugan hittar ni bostadens andra badrum. Även här är det ett helkaklat badrum utrustat med vägghängd WC, handfat med kommod, bubbelbadkar med duschblandare samt en stor spegel med belysning ovan.

Kök

In i bostadens hjärta, köket, möts vi av ett stilrent kök från Ballingslöv. Vit köksinredning med vitt kakel ovan arbetsbänk i granitsten. Köket är utrustat med ugn, mikrovågsugn, häll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Alla vitvaror är från Electrolux.

Sovrum 3

Från Köket når vi även bostadens tredje sovrum som enkelt kan användas som en naturlig matplats in till köket. rymligt och ljust rum med stora fönster från två håll. Här finns även plats för en garderob.

Sovrum 4

Bostadens fjärde och sista sovrum hittar ni i direkt anknytning till vardagsrummet. Här får ni plats med en dubbelsäng och garderober. Tidigare ursprungsplanlösning så var detta en del av vardagsrummet. Om behovet av ett fjärde sovrum inte uppfylls kan vardagsrummet bli ännu större. Se alternativ planlösning för inspiration.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med plats för soffgrupp och fåtöljer. Stort fönsterparti ut mot balkongen och den lummiga innergården.

Balkong

Stor och härlig inglasad balkong om 11 kvm vänd mot föreningen lugna innergård. Här får ni gott om plats med både utemöbler och sittgrupper. Västläge med eftermiddagssol.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

116 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

1.32 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 656 030 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Enligt 2022 årsredovisning.

Lägenhetsnummer förening:

D21

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX/F

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 103kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 13 okt. 2020

Förening

Namn:

Brf Fören 5

Organisationsnummer:

769613-5875

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Fören 5 är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Fören 5 som består av två flerbostadshus med adresserna Västra Varvsgatan 50-62 samt Barometergatan 2-6. I föreningen finns 100 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två hyresrättslokler samt ett omsorgsboende innehållande 53 hyreslägenheter. Byggnaderna är uppförda mellan 2006-2008.

På Barometergatan 2 har föreningen en mindre gemensam takterrass som bjuder sina medlemmar på en slående utsikt över Öresund. Föreningen har även en övernattningslägenhet i Norra Fören (Barometergatan 2, vån 5) som kan hyras för ca 350 kr/natt, sju nätter åt gången. I föreningen finns cykelrum i källaren och ett barnvagnsrum på entréplan. En gemensam tvättstuga finns i trappan Västra Varvsgatan 58 med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Föreningen har även en välskött och grönskande innergård med trevliga grönytor och uteplats med gemensamma utemöbler och grillmöjlighet. Här finns även två miljörum.

Bostadsrättstillägg kostar 39:-/månad, denna kostnad är obligatorisk. Hemförsäkring tecknas individuellt.
Medlemmar tecknar individuella abonnemang för hushållsel.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@foren5.com

Hemsida:

https://www.foren5.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen disponerar över 111 garageplatser. Bilplats kan hyras för 1000 kr/månad och MC-plats för 350 kr/månad. Det finns platser i garaget lediga. De flesta platserna har elladdning.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till bredband via Bahnhof (hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s) om 65:-/månad och digital-TV via Tele2 om 100:-/månad. Tillkommer som obligatoriska tillägg till månadsavgiften.

Renoveringar:

2016 renovering av fasaden på Barometergatan 2-6.
2017 OVK-besiktning genomförd.
2018 nytt porttelefonsystem installerades.
2020 byte till LED armaturer i trappuppgångar och utomhus.
2020 målning av entréer; Västra Varvsgatan 50,54 och 60.
2020 installation av extra lås på alla bostadsrätters ytterdörrar.
2020 revidering av föreningens styrsystem, över värme och ventilation.
2021 OVK.
2021 armaturer i källarutrymmen byttes till LED-belysning.
Under 2022 har man inte genomfört några större renoveringar.
2023 har föreningen genomfört en stor investering med 96 laddstationer åt elbilar i föreningens garage.

Planerade renoveringar:
2023/2024 - fasadrenovering, under utredande. Finansieras genom upptagande av nya lån.
2025 - Takrenovering

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 10 % den 1 januari 2024. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Föreningens ekonomiska förvaltare är Pramo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen, 1433:-.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren, 573:-/pant.

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

För mer Information besök gärna föreningen hemsida: www.foren5.com

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Västra Varvsgatan 60, 21115 MALMÖ

Alla lediga objekt