Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Norrköping , Lindö Knopgatan 14
4 350 000 kr
Boarea: 192 m2
Tomtarea: 362 m2
Familjevänligt radhus med generösa sällskapsytor och härligt altandäck med pool!

I barnvänliga omgivningar erbjuds nu ett trivsamt och väldisponerat radhus med gott om plats för den stora familjen. Innanför tegelfasaden väntar härliga umgängesytor på både plan och med generösa fönsterpartier får vi ett ljust och luftigt hem. Köket erbjuder inte bara en praktisk layout utan också gott om plats för matbord invid fönstret och med hela fyra sovrum får vi den perfekta kombinationen av komfort och flexibilitet. Badrum på båda plan uppskattas förstås och här finns egen klädvårdsavdelning vilket gör vardagsbestyren till en lek. Utöver generösa kvadratmeter erbjuds en insynsskyddad trädgård inramad med staket som ger er den integritet ni önskar för att njuta av utomhusliv. Här finns ett stort altandäck med pool som blir den perfekta platsen att njuta av sommaren och bjuda in till grillkvällar med familj och vänner. Andra mervärden som följer med detta boende är området, Lindö har sedan länge varit en populär plats att bo på, vilket är lätt att förstå. Såväl bostaden som området är lugnt och praktiskt för barnfamiljer med förskolor, skola och välsorterad matbutik i närheten. Småbåtshamnen med dess hamnkrog och minigolfbana finns på promenadavstånd och för er som är intresserade av kropp och hälsa finns utegym att tillgå vid Lindö Strand och motionsslingor med elljusspår vid Abborreberg. Driftekonomiskt hus med Energiklass B som möjliggör Grönt Bolån. Välkommen på visning!

Visningar

söndag 26 maj 13:45 - 14:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

- Entréplan

Hall

I barnvänliga kvarter passerar vi den stenbelagda uppfarten och tar oss via trätrallen in till Knopgatan 14. Här välkomnar hallen oss med laminatgolv som övergår i fiskbensmönstrad parkett i den inre hallen och väggarna är målade. Innanför dörren finns plats för avhängning av skor och ytterkläder för vänner, och i skjutdörrsgarderoben kan vi dölja alla familjens ytterkläder och därmed få ett lugnt och gott första intryck av bostaden. Plats för extra byrå eller sittplats för den som önskar kan placeras mot väggen.

Kök

Direkt på höger hand är bostadens parallella kök med vita luckor nedtill och träluckor upptill i kombination med glasinfattning. Arbetsytorna är goda på arbetsbänken i trä som passar fint till stänkskyddet i vit mosaik ovanför. Golvet är belagt med laminat och väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg i vit liggande panel. Intill de stora fönsterpartierna får vi plats med matbord. Den maskinella utrustningen består utav induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, vinkyl, samt två kyl/frys.

Tvättstuga

Från matplatsen tar vi oss in till tvättstugan med klinkergolv tillsammans med vitkaklade väggar. Här finns arbetsbänk med tvättho, tvättmaskin och torktumlare.

Allrum

Allrummet nås både från den inre hallen och köket. Här får vi ett strålande ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna och den glasade terrassdörren leder oss ut till altanen. Snyggt laminatgolv möter målade väggar i kombination med målad liggande träpanel.

Sovrum

Bostaden kan erbjuda upp till hela fyra sovrum varav två av dem är placerade på entréplan och detta ligger vägg i vägg med allrummet. Här ligger det ett laminatgolv och väggarna är målade i en grå nyans tillsammans med en fondvägg i gråmålad liggande träpanel.

Badrum

Entréplanets badrum bjuder på mörkt klinkergolv som möter vitkaklade väggar. Här finns wc, handfat i kommod och inkaklat badkar.

Sovrum

Detta sovrum lämpar sig väl som barnrum, kontor, hobbyrum eller gästrum. Golvet pryds av laminat och väggarna är målade.

- Övre plan

Sovrum

Rymligt sovrum där vi får plats med säng och skrivbord eller liknande. På golvet ligger stilrent laminatgolv och ljust målade väggar möter grönmålad fondvägg.

Vardagsrum

Härliga sällskapsytor som bjuder in till umgänge och rymmer plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Här är det stora fönsterpartier i motsatt väderstreck samt utgång till balkong. Under fötterna vilar ett parkettgolv, väggarna är målade och den stämningshöjande öppna spisen värmer skönt under de kallare månaderna.

Badrum

I badrummet på övre plan är väggarna kaklade i vitt och på golvet ligger det klinkers. Utrustningen består utav wc, handfat med kommod och dusch bakom vikbara dörrar i klarglas. Här finns också plats för högskåp om så önskas.

Sovrum

Sist ut har vi master bedroom som inger lugn och harmoni med sin sköna gröna väggfärg. Rummet är rymligt och inrymmer med lätthet dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här ligger det ett laminatgolv och även här finns en fondvägg i liggande träpanel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

192 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

4

Pantbrev:

3

Pantbrev summa:

2 570 000

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans radhus med krypgrund

Byggnadsår:

1967

Grundläggning:

Krypgrund med betongbjälklag

Stomme:

Murad och trä

Fasad:

puts och tegel

Fönster:

3-glas isolerfönster

Bjälklag:

Betong

Tak:

Papp

Uppvärmning:

Bergvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Rymligt garage med mycket förvaringsyta.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 36kWh/m² och år
Energiklass: B
Primärenergital: 65kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 8 mars 2024

Övrigt:

Under laminatgolvet i hallen ligger det ett marmorgolv.

Duschväggen i badrummet på ovanvåning är trasigt så nu är endast en dörr monterad. Säljaren har beställt nya fästen och har för avsikt att åtgärda detta innan tillträde.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fästet 5

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Norrköping Färden GA:1 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Övrigt

Planbestämmelser:

Ändring Av Detaljplan (2018-01-16) Stadsplan (1966-05-17)

Tomtarea:

362 kvm

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 748 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1967

Taxeringsvärde:

1 869 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

879 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Invid Bråvikens strand strax utanför Norrköping finner vi populära och idylliska Lindö. Här bor du naturskönt alldeles intill havet, omgiven av skog. Idag består området mestadels av villor men också en strandpromenad, småbåtshamn, badplats och ett par motionsspår.

Närservice:

Mat kan du handla på Hemköp. Sommartid kan du äta en bit mat på Abborrebergs Veranda som bjuder på fantastisk utsikt över Bråviken. All annan tänkbar service, shopping, kultur och nöjen hittar du bara ett par kilometer bort närmre stan.

Kommunikation:

Kommunikationerna är goda med cykelväg in till stan och bussar som enkelt och smidigt tar dig in till de centrala delarna av Norrköping. Med bil är du snabbt ute på någon av de stora lederna som passerar staden och flygplatsen ligger inom bara ett par kilometers avstånd.

Övrigt:

Det finns flera förskolor och 2 skolor i Lindö. Lindöskolan har årskurs F-3 och Bråviksskolan har årskurs F-6.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Knopgatan 14, 60385 Norrköping

Alla lediga objekt