Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Norrtälje , Solbacka Strand Solbacka Strandväg 40A
4 950 000 kr
Avgift: 7 139 kr
inklusive tv (grundutbud), sophämtning samt parkering
Boarea: 140 m2
Rum: 6
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
Terrass, balkong och takaltan ger sol från tidig morgon till sen kväll.
Vill du ha en oslagbar naturupplevelse direkt utanför dörren?

* Förtrollande tvåplansparhus
* 5-6 r.o.k. om 140 kvm fördelade på två plan
* Terrass, balkong och takaltan
* Teknologiskt avancerat hus
* Fin trädgårdstomt

Stig in i detta förtrollande tvåplansparhus, en pärla belägen i det fridfulla kvarteret Spanien, där varje gata bär spår av arkitektens längtan efter den spanska kustens romantik och charm. Ett hem som inte bara är en plats att bo på, utan en livsstil att omfamna och njuta av.

Solbacka Strand, nu komplett och strålande i sin helhet, erbjuder det ultimata läget för dig som söker harmoni och närhet till både stadsliv och naturskönhet. En kort promenad längs vattenbrynet vid Norrtäljeviken tar dig till Norrtäljes gamla stadskärna på bara några minuter, med en känsla av lugn och trygghet som omfamnar hela området.

I denna gemenskap av tolv parhus finner du en varm och inbjudande atmosfär, där en fin blandning av resursstarka barnfamiljer och seniorer kallar detta område sitt hem. Barn och ungdomar frodas här i en trygg och lekfull miljö, med köket som en naturlig vy mot lekplatsen och biltrafiken minimal tack vare områdets smarta utformning som en återvändsgata.

Denna bostad är inte bara vacker att se på utan även teknologiskt avancerad, med den senaste tekniken för uppvärmning och ventilation som skapar en oas av perfekt klimat och komfort.

Terrassen, balkongen och takaltanen erbjuder tillsammans en underbar yta på cirka 80 kvadratmeter för avkoppling och njutning, med en panoramautsikt över Norrtäljeviken och Lindholmens naturreservat som tar andan ur en. Här är det också fullt möjligt att skapa ett inglasat uterum/vinterträdgård.

Med två praktiska förråd, påkostade garderobslösningar och fina detaljer såsom dimbara spottar i taket och väggfasta massiva bänkar, är detta hem inte bara vackert utan även funktionellt och genomtänkt in i minsta detalj.

Den grönskande trädgårdstomten om cirka 300 kvadratmeter erbjuder gott om plats för lek och avkoppling, med naturen som närmaste granne och Roslagens bästa golfbana endast tio minuter bort med bil.

Välkommen till ditt drömhem, där varje ögonblick är en upplevelse och varje detalj är noga utvald för att skapa den perfekta harmonin mellan skönhet och funktion. När vill du flytta in?

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall/passage

Möblerbar hall. Målade väggar och på golvet klinkers samt parkett. Garderob med spegelskjutdörrar. Spotlights.

Dusch/wc

Fräsch dusch/wc. Kakel på väggarna och på golvet klinkers. Här finns bl.a. duschhörna med vikbara glasväggar, wc-stol, tvättställ med kommod, spegel med belysning samt handdukstork. Spotlights i tak.

Klädvård

Funktionellt klädvård. Målade väggar och på golvet klinkers. Här finns bl.a. tvättmaskin, torktumlare samt luftvärmepump (luft/vatten). Överskåp. Kakel ovanför arbetsytorna. Rostfri tvättho. Laminatbänkskivor.

Kök

Stilrent kök. Målade väggar och på golvet parkett. Här finns bl.a. kyl/frys, kyl/frys, spisfläkt, spis, ugn, mikro samt diskmaskin. Matplats för cirka 4-6 personer. Mörka köksluckor. Kakel ovanför arbetsytorna, laminatbänkskivor samt rostfri diskho. Skafferi.

Sällskapsrum

Rymligt sällskapsrum i semi-öppen planlösning med köket. Målade väggar och på golvet parkett. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och bekanta. Utgång till uteplats.

Övre plan

Sovrum I / Klädkammare / Kontor

Fridfullt sovrum som med fördel kan göras om till klädkammare eller hemmakontor. Målade väggar och på golvet parkett. Stor PAX-garderob.

Sovrum II

Fridfullt sovrum. Målade väggar och på golvet parkett. Stor PAX-garderob. Utgång till balkong.

Sovrum III

Fridfullt sovrum. Målade väggar och på golvet parkett. Stor PAX-garderob. Utgång till balkong.

Dusch/wc

Fräsch dusch/wc. Kakel på väggarna och på golvet klinkers. Här finns bl.a. duschhörna med vikbara glasväggar, wc-stol, tvättställ med kommod, spegel med belysning samt handdukstork. Spotlights i tak.

Allrum

Samkväm allrum. Målade väggar och på golvet parkett. Trappa upp till takaltanen.

Sovrum IV

Fridfullt sovrum. Målade väggar och på golvet parkett.

Norrtälje

Norrtäljes gamla stadskärna når du med en härlig promenad längs vattenbrynet utmed Norrtäljeviken. Med cykel är du framme på 5-10 minuter. Norrtälje är en klassisk svensk småstad med ett brett utbud av restauranger och shopping. Stadskärnan är berömd för sina pittoreska och historiska hus och gatumönster.

Möt växande Norrtälje Hamn via strandpromenaden som sträcker sig till Solbacka Strand. I hamnen finns det bostäder, caféer, restauranger och mötesplatser.

Busshållplats ligger på bara fem minuters gångavstånd. Från busstorget i Norrtälje når du Stockholm, Uppsala och Arlanda under timmen. Många av bussarna erbjuder fritt Wi-Fi vilket erbjuder att arbetsdagen kan starta redan på bussen.

För dig som cyklar eller går når du smidigt Norrtäljes stadskärna via den belysta strandpromenaden.

Med ekskogen i öster, strandängen och trolsk lövskog vid viken i söder bor du intill naturen. Längs viken fortsätter ett fågelområde med spänger över våtmarker. Väl på andra sidan så är du plötsligt omgiven av svampskog, ängar, torp och grusvägar. Jogga eller promenera, men var försiktig med djur och natur!

I närheten finns det lekparker, pumptracks, discgolfbana och en multisportarena för fotboll, basket, bandy eller alldeles klassisk kull.

Att ta en tur till Norrtäljes egen skidbacke i Kvisthamra eller badhuset är klassiska helgsnöjen!

Flera förskolor finns inom promenadavstånd och Grindskolan (F-9) är områdets närmsta skola. Hit går du och ditt barn på 10 minuter. När det är dags för barnet att gå eller cykla själv så är det bara en väg som ska korsas.

I Norrtälje finns flera skolor att välja på, från förskolor upp till gymnasieskolor med olika inriktningar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Parhus

Boarea:

140 kvm

Areakälla:

Enligt föreningen

Antal rum:

6

Varav sovrum:

3 - 4

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

Tv, bredband och telefoni via fibernät (öppet stadsnät)

Beskrivning uteplats:

Terrass, balkong och takaltan ger sol från tidig morgon till sen kväll.

Beskrivning bilplats:

Uppfart med plats för två bilar.

Andel i föreningen:

8.44 %

Andel av årsavgift:

10.1 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 666 500 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uppgifterna härrör från den ekonomiska planen

Lägenhetsnummer förening:

4735-40A

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Emmaus 124-129

Byggnadstyp:

2-plansparhus i bostadsrättsform

Byggnadsår:

2023

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Frånluftvärmepump (luft/vatten)

Ventilationstyp:

FTX-system

Övriga byggnader:

Två förråd; en på framsidan och en på baksidan

Energideklaration:

Energideklaration: Ej nödvändig

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

14 875 kr/år

VA:

4 800 kr/år

Försäkring:

1 850 kr/år

Övrigt:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

24 525 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

OBS! Under "Övrigt"-fliken ligger kostnaden för bredband m.m.

Förening

Namn:

Brf Vasskanten

Organisationsnummer:

769640-4735

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Vasskanten bildades 2021.

Föreningens fastighet (Emmaus 124-129) består av tolv parhus i bostadsrättsform, varav alla är bostadsrätter.

Total boarea är cirka 1 650 kvm (mätt på ritning).

Lägenheterna fördelas enligt följande:

* 5 rum och kök, 135 kvm: 6 stycken (typ 1)
* 6 rum och kök, 140 kvm: 6 stycken (typ 2)

Adresserna är: Solbacka Strandväg 30A-40B.

Föreningen har långfristiga skulder på cirka 16.5 MSEK. Lån per kvadratmeter ligger på 10 000 kr, den genomsnittliga räntan ligger på 3.50 % och soliditeten ligger på 77,76 %. Uppgifterna härrör från den ekonomiska planen.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut av föreningen. Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet betalas av förvärvaren och 1,0 % av prisbasbeloppet betalas av pantsättaren.

Vind Redovisning AB sköter om den ekonomiska förvaltningen.

Till varje lägenhet hör två parkeringsplatser i anslutning till huset.

Föreningen är anslutet till fibernät (öppet stadsnät).

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Till varje lägenhet disponeras två förråd; ett på framsidan (2,3 kvm) och ett på baksidan (6,4 kvm).

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

12

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Allmänt om lägenheten

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna

kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:

Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy

Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Solbacka Strandväg 40A, 76165 NORRTÄLJE

Alla lediga objekt