Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Brandholmen Fotbollsvägen 16
1 595 000 kr
Avgift: 4 627 kr
Värme och hushållsel tillkommer
Boarea: 62 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
GAVEL-HISS-BALKONG! Modern 2:a - gavellägenhet med inglasad balkong och hiss!

GAVELLÄGENHET - HISS - BALKONG - FINA TILLVAL! En modern fräsch gavellägenhet med flera fina tillval på våning tre med hiss. Vill du bo med närheten till vattnet, kunna ta en promenad längs strandpromenaden och titta på båtarna i vacker miljö? Då är detta bostaden för dig.
Lägenheten är ljus och luftig med en öppen planlösning mellan hall, vardagsrum och kök, då det är en gavellägenhet har den tre extra fönster, i kök, vardagsrum och förråd/klädkammaren vilket förstärker det ljusa intrycket. Allt är nytt från 2019 då bostaden flyttades in i för första gången, den håller en hög standard med de påkostade extra materialvalen och all maskinell utrustning från Bosch samt en mindre vinkyl.
Den stora inglasade balkongen om 8 kvm vetter mot sydost och bjuder därmed in våren extra tidigt samt förlänger sommaren.
Närheten till Stadsfjärden, Rosvalla och många fina promenadstråk skapar guldkant, att affären 24Sju och restaurang Vrå ligger ligger runt hörnet, förenklar och förgyller ytterligare denna bostads läge.

Du välkomnas av en rymlig hall med förvaring och hatthylla, vardagsrummet till höger är ljust och rymligt med stora fönster och utgång till balkongen. Till vänster ligger köket med snickerier från Kungsäter kök och den roliga detaljen att man kan se fotbollsmatcher på Rosvalla genom köksfönstret.
I det helkaklade badrummet finns även tvättstuga och gott om plats för förvaring. Sovrummet är stort, ljust och med garderober där man lagt till ett övre skåp för extra förvaring.
Ett förråd finns i lägenheten som idag är inrett för förvaring och klädkammare.

Parkeringsmöjligheter finns i föreningen och längs gatan på Fotbollsvägen. I denna bostadsrättsförening har kodlås installerats till varje lägenhet för en utökad trygghetskänsla.

På Brandholmen finns småbåtshamn, skolor och restauranger. I området ligger även Rosvalla Arenor med idrottsanläggningar för ett flertal olika sporter och evenemang.
Brandholmen är ett populärt och uppskattat bostads och rekreationsområde för både boende och besökare.

Visning efter överenskommelse med mäklaren, varmt välkomna att boka tid för denna fina lägenhet i populära Brandholmen!

Visningar

tisdag 28 maj 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv: Vitlaserat parkettgolv
Väggar: Vitmålade
Övrigt: Hatthylla och garderob

Vardagsrum

Golv: Vitlaserat parkettgolv
Väggar: Vitmålade
Övrigt: Extra stora förser och utgång mot balkong

Sovrum

Golv: Vitlaserat parkettgolv
Väggar: Vitmålade
Övrigt: Garderober med extraskåp ovan

Kök

Golv: Vitlaserat parkettgolv
Väggar: Vitmålade
Övrigt: Snickerier från Kungsäter kök, all utrustning från Bosch, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, ugn, micro samt hel kyl och frys.Mindre vinkyl. Grått kakel och gråspräcklig bänk är extra tillval.

Badrum

Golv: Svart klinker (Extra tillval)
Väggar: Vitt kakel
Örrigt: Dusch med glasväggar, vit komod med handfat och spegelskåp, WC, tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme.

Inglasad balkong

Golv: Träplattor
Väggar: Inglasat från golv till tak, jalusier ingår

Lägenhetsförråd

Golv: Vitlaserat parkettgolv
Väggar: Vitmålade
Övrigt: med fönster

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

62 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Beskrivning uteplats:

8 kvm balkong, sydostläge

Beskrivning bilplats:

Carport/p-plats finns med uttag för motorvärmare. Parkering utmed vägen finns. P-plats från 200 kr/månad och carport 500 kr/månad. Separat kö som sköts av styrelsen.

Andel i föreningen:

1.8957 %

Andel av årsavgift:

1.88 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

886 294 kr

Lägenhetsnummer förening:

305319001-2A310

Lägenhetsnummer register:

1201

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Målet 4

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft

Övriga byggnader:

I föreningen finns tre externa gemensamma förråd för utrymme för barnvagnar mm på entréplan.

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 62kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 23 maj 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Uppvärmningskostnad:

4 692 kr/år

Elkostnad:

6 000 kr/år

Försäkring:

1 298 kr/år

Total driftkostnad:

11 990 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Nätbolag:

Vattenfall

Elleverantör:

Vattenfall

Förening

Namn:

BRF Brandholmen i Nyköping 2

Organisationsnummer:

769630-8134

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse och upplåta bostadslägenheter utan tidsbegränsning.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen har i dagsläget ett kollektivt avtal för larm- och brandlarm till varje lägenhet. Det har i september 2022 sagts upp, med 6 månaders uppsägningstid. Vill varje lägenhet ha larm och brandlarm (kopplat till larmet) i lägenheten får varje lägenhetsinnehavare betala för det själva.

I föreningen finns tre externa gemensamma förråd för utrymme för barnvagnar mm på entréplan.

Allmänt om föreningen tillägg:

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse och upplåta bostadslägenheter utan tidsbegränsning. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Vill varje lägenhet ha larm och brandlarm (kopplat till larmet) i lägenheten får varje lägenhetsinnehavare betala för det själva. I föreningen finns tre externa gemensamma förråd för utrymme för barnvagnar mm på entréplan.

E-post:

mikael@mecons.se

Parkering:

Parkering finns med p-platser ca 200 kr/mån för uteplats och carport med uttag för motorvärmare ca 300kr/mån, separat kösystem. Fria parkeringar längs Fotbollsvägen finns.

Parkering tillägg:

Parkering finns med p-platser ca 200 kr/mån för uteplats och carport med uttag för motorvärmare ca 500kr/mån, separat kösystem. Fria parkeringar längs Fotbollsvägen finns.

Bredband/TV:

I föreningen finns bredband via fiber. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själva för abonnemang rörande internet och telefon.

Bredband/TV tillägg:

I föreningen finns bredband via fiber. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själva för abonnemang rörande internet och telefon.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen kommer höja grundavgiften med 30% den 1/1 2023. Värmeavgiften kommer att höjas med 4%. Kontrollerad med föreningen den 2022-12-13.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1313 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 525 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Antal lägenheter:

45

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-12-13. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Övrigt tillägg:

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Brandholmen/Strandängen är en populär och trevlig del av Nyköping belägen precis vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Nyproduktionen av bostäder har under de senaste åren skapat denna nya stadsdel. Här bor man nära vatten, brygga och båtplats. Här finns mest bostadsrätter och parhus men även friköpta fastigheter.
Brandholmen är ett av Nyköpings nyare områden med fastigheter i skärgårdsinspirerad stil.

Det går en vacker strandpromenad från området förbi kanotstadion, som leder fram till hamnen med caféer, restauranger och båtliv sommartid. Fortsätter man promenaden hela vägen in till centrum tar det ca 25 minuter.
Det finns en förskola, Korvetten i området samt ett flertal i närliggande områden. Närmaste grundskola är Rosenkullaskolan med elever från förskoleklass tom åk 6 och som även erbjuder plats för barn med särskilda behov.

Rosvalla sport och eventanläggning ligger i området. Här finns bland annat bowlinghall, ishall, multihall, tennishall och Nordic Wellness. Flera fotbollsplaner finns utomhus.

Handlar gör man närmast på 24Sju som ligger centralt i området på Brandholmsvägen 8 eller ICA Nära i Stenkulla ca 1,5 km bort och på ungefär samma avstånd finns Tempo "Humlan" i Bryngelstorp.
Här finns även mysiga och trevliga restaurang/café VRÅ, https://nykopingsguiden.se/verksamheter/vra/

På Brandholmen finns flera klubbar för sjöliv, bland annat Nyköping kanotklubb, Nyköping båtklubb och Jolleklubb. Nyköpings varv med platser för båtuppställning och välsorterad båtbutik finns i området.

Busshållplatser finns runt om i Brandholmen där man kan ta sig in till centrum och andra delar av Nyköping.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Fotbollsvägen 16, 61168 NYKÖPING

Alla lediga objekt