Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Brandholmen Fotbollsvägen 17
4 250 000 kr utgångspris
Avgift: 4 565 kr
I avgiften ingår värme, VA, Kabel -TV, vindsförråd samt sophantering. Avgiften kommer att höjas med 5% (228kr) den 2024-07-01.
Boarea: 101 m2
Rum: 4
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Ljus våning med magiskt läge vid vattnet!

Välkommen till en våning med storslagen utsikt över grönska och hav med ett av Brandholmens mest attraktiva lägen!

Det här är en lägenhet du inte får missa. Här samlar du familj och vänner för umgänge, matlagning och häng på den generösa och inglasade balkongen med naturen direkt utanför. Härifrån blickar du ut över områdets småbåtshamn, Stadsfjärden och den härliga strandpromenaden.

Våningen är ljus med stora fönsterpartier och ljusinsläpp i tre väderstreck och har en härlig atmosfär. Boytan på 101 kvm är fördelad på fyra rum. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör den optimal för umgänge. Öppenheten gör också att den magiska utsikten kan upplevas från hela lägenheten. En stor platsbyggd köksö med nedsänkt induktionshäll och vacker marmorskiva delar av köket och vardagsrummet. Det är en härlig plats för matlagning och samvaro.

I våningen finns tre mysiga sovrum, där master bedroom har egen klädkammare och ett av de mindre sovrummen havsutsikt. Det finns ett badrum med badkar och tvättmaskin/torktumlare och en gästtoalett. I huset finns hiss och förvaring i stort vindsförråd. Fiber via Gästabudsstaden. Bostadsrättsföreningen med byggår 2009 är väletablerad och har en stabil ekonomi. Parkering finns i direkt anslutning till fastigheten och har separat kö.

Här bor man med kort promenadavstånd till Rosvalla för evenemang och idrott samt med närhet till skolor och förskola. Det finns även kanot- och segelklubb i närområdet och möjlighet till båtplats i nära anslutning till lägenheten.

Varmt välkommen på visning av detta fina hem på natursköna Brandholmen!

Vänligen,
Anna Göthéus
Croisette Real Estate Partner

Visningar

måndag 27 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!
tisdag 28 maj 12:00 - 12:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv: Klinker med golvvärme och ekparkett
Väggar: Ljusa
Detalj: Kappdel och garderober

Kök

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljus
Snickerier: Köksö och bänkar i marmor, 40 mm tjocka. Vita skåpluckor och underskåp.
VItvaror: Spishäll, fläkt, kyl (rostfritt), frys (rostfritt), diskmaskin, blandare och diskho från 2018. Integrerad ugn och mikro från 2009. Spotlights i tak.
Köket totalrenoverades 2018 (IKEA kök)

WC/Bad/Tvätt

Golv: Klinker med golvvärme
Väggar: Vitt kakel
Inredning: Badkar, handfat med kommod, toalett, spegel, samt toalett. Arbetsbänk i laminat samt väggskåp ovan bänk för förvaring.Tvättmaskin (2018) och torktumlare (2009). Fönster. Renoverat 2018

Gästtoalett

Golv: Klinker
Väggar: Vitmålat och vitt kakel ovan tvättställ
Inredning: Toalett, handfat och spegelskåp

Masterbedroom/sovrum 1

Golv: Ekparkett
Väggar: Målade i grafitgrått och beige
Inredning: Klädkammare

Sovrum 2

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa

Sovrum 3:

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

101 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Kökstyp:

Kök

TV & Bredband:

Via Gästabudsstaden

Beskrivning uteplats:

Inglasad och rymlig balkong. Klinker på golv

Beskrivning bilplats:

P-plats och carport. Kösystem tillämpas

Andel i föreningen:

5.49809 %

Andel av årsavgift:

5.49809 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

452 352 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uppgifter baserade på senast tillgängliga årsredovisning

Lägenhetsnummer förening:

5-3026-1-1003-3

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Pucken 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk

Renoveringar:

Mycket ljudisolerat mellan våningsplan och grannar enligt säljaren

Övriga byggnader:

Vindsförvaring. Carport och parkering i anslutning till fastigheten (separat kö) samt möjlighet att hyra båtplats via Strandängens Marina.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 113kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 29 maj 2014

Övrigt:

Mycket ljudisolerat mellan våningsplan och grannar enligt säljaren

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

8 000 kr/år

Total driftkostnad:

8 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Elförbrukning:

4 000 kWh/år

Nätbolag:

Vattenfall

Elleverantör:

Vattenfall

Förening

Namn:

Brf Strandängen i Nyköping

Organisationsnummer:

769616-0147

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningens huvudsakliga ändamål är att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende åt föreningens medlemmar.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

16 carports (400 kr månaden) och 5 st P-platser, separat kök. En parkering för rörelsehindrad, utan avgift. Möjlighet finns att hyra båtplats via Strandängens Marina.

Delade utrymmen:

Gemensamma städdagar i trädgården anordnas.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Länsförsäkringar AB. I försäkringen ingår styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. I försäkringen ingår även bostadsrättstillägg. Observera att denna inte ersätter hemförsäkringen.

Bredband/TV:

Fiber via Gästabudstaden. TV-utbud via Zappa.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

God ekonomi med låg skuldsättning

Antal lägenheter:

21

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Övrigt:

Brandholmen/Strandängen är en populär och trevlig del av Nyköping belägen precis vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Nyproduktionen av bostäder har under de senaste åren skapat denna nya stadsdel. Här bor man nära vatten, brygga och båtplats. Här finns mest bostadsrätter och parhus men även friköpta fastigheter.
Brandholmen är ett av Nyköpings nyare områden med fastigheter i skärgårdsinspirerad stil.

Det går en vacker strandpromenad från området förbi kanotstadion, som leder fram till hamnen med caféer, restauranger och båtliv sommartid. Fortsätter man promenaden hela vägen in till centrum tar det ca 25 minuter.
Det finns en förskola, Korvetten i området samt ett flertal i närliggande områden. Närmaste grundskola är Rosenkullaskolan med elever från förskoleklass tom åk 6 och som även erbjuder plats för barn med särskilda behov.

Rosvalla sport och eventanläggning ligger i området. Här finns bland annat bowlinghall, ishall, multihall, tennishall och Nordic Wellness. Flera fotbollsplaner finns utomhus.

Handlar gör man närmast på 24Sju som ligger centralt i området på Brandholmsvägen 8 eller ICA Nära i Stenkulla ca 1,5 km bort och på ungefär samma avstånd finns Tempo "Humlan" i Bryngelstorp.
Här finns även mysiga och trevliga restaurang/café VRÅ, https://nykopingsguiden.se/verksamheter/vra/

På Brandholmen finns flera klubbar för sjöliv, bland annat Nyköping kanotklubb, Nyköping båtklubb och Jolleklubb. Nyköpings varv med platser för båtuppställning och välsorterad båtbutik finns i området.

Busshållplatser finns runt om i Brandholmen där man kan ta sig in till centrum och andra delar av Nyköping.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy
Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Fotbollsvägen 17, 61168 Nyköping

www.hitta.se
Alla lediga objekt