Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Bryngelstorp Trillingsbergsvägen 27

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 023 kr
inkl värme, vatten & avlopp samt kabel-tv grundutbud.
Boarea: 79.5 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 2
Ljust luftigt trapphus.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Välplanerad trea! Välplanerade trerummare i välskött Rikskbyggen-förening i grönskande miljöer med nära till affär!

Nu har du ett ypperligt tillfälle att förvärva denna tilltalande och välplanerade trerummare i den välskötta Riksbyggen-föreningen Nyköpingshus nr 16. Denna bostad har bästa läget längst in på loftgången - ingen går alltså förbi - med grönskande utsikt på både bak- och framsidan. Bostaden har stort och fint kök, både badrum och separat gäst-wc och fin inglasad balkong på baksidan. Fritt och ljust läge en trappa upp från markplan. Lugna och behagliga miljöer - det mest påtagliga ljudet en varm sommardag är fåglarnas kvittrande!

Välskött Riksbyggen-förening med både övernattningsrum och samlingslokal och sittgrupper utomhus. Endast ett stenkast bort ligger den lokalt kända affären Tempo Humlan. Välkommen att anmäla dig till visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Nu har du ett ypperligt tillfälle att förvärva denna tilltalande och välplanerade trerummare i den välskötta Riksbyggen-föreningen Nyköpingshus nr 16. Denna bostad har bästa läget längst in på loftgången - ingen går alltså förbi - med grönskande utsikt på både bak- och framsidan. Bostaden har stort och fint kök, både badrum och separat gäst-wc och fin inglasad balkong på baksidan. Fritt och ljust läge en trappa upp från markplan. Lugna och behagliga miljöer - det mest påtagliga ljudet en varm sommardag är fåglarnas kvittrande!

Välskött Riksbyggen-förening med både övernattningsrum och samlingslokal och sittgrupper utomhus. Endast ett stenkast bort ligger den lokalt kända affären Tempo Humlan. Välkommen att anmäla dig till visning!

Rumsbeskrivning

Välplanerad trerummare med gavelläge och genomgående planlösning. Bostaden har genomgående målade/tapetserade väggar i ljusa och behagliga färger. Den trevliga planlösningen gör att bostaden har ett generöst och behagligt ljusinsläpp. Det är stort kök med bra skåpsinredning och bra maskinell utrustning. Det finns också en separat gäst-wc utöver badrum. Jättefin inglasad balkong på baksidan. Två sovrum med bra förvaring. Föreningen har tidigare installerat säkerhetsdörrar. Till bostaden hör två utrymmen; ett lägenhetsförråd på samma våningsplan, samt en matkällare.

Entréhall

Välkomnande entréhall med bra plats för förvaring och avhängning. Längre in i hallen har ägaren inrett med garderobssystem från Elfa.

Kök

Stort kök med rejält tilltagen skåpsinredning med vita snygga spegelluckor med moderna och bra draglådor. Matplats för 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt (dragskåp) samt diskmaskin och kyl/frys. Det är målade/tapetserade väggar samt laminatgolv. Snygga laminatbänkskivor med diskbänk i aluminium med dubbel-ho. Snygg sjösten ovanför bänkskivan.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med fin parkettgolv och målade/tapetserade väggar. Hel fönsterrad gör rummet ljust och tilltalande. Här finns också utgången till den i syd/öst belägana balkongen. Denna har inglasning med tillhörande lamellgardiner. Inglasningen går också att öppna längs hela sidan.

Sovrum

Bostaden har två bra sovrum. Dessa har målade/tapetserade väggar med laminatgolv. Ena sovrummet har fast förvaring i garderobsvägg. Båda rummen är tillräckligt väl tilltagna i storlek för att rymma dubbelsäng.

Badrum

Bra badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns handfat, badrumsskåp, wc, dusch och tvättmaskin. Det finns också element.

Gäst-wc

I anslutning till entrén finns en gäst-wc med toalett och handfat.

Driftskostnader

5 250 kr/år beräknat på 1 person. Observera att driftskostnader varierar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

79 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

2.40178 %

Andel av årsavgift:

2.40178 %

Lägenhetsnummer förening:

233516001-0025

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 152kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 20 nov. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

3 500 kr/år

Försäkring:

1 750 kr/år

Total driftkostnad:

5 250 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Observer att driftskostnader variera mellan olika hushåll beroende på en mängd olika faktorer.

Förening

Namn:

RBF Nyköpingshus 16

Organisationsnummer:

719000-3454

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

RBF Nyköpingshus 16 är en äkta bostadsrättsförening och bildades när fastigheten uppfördes och är belägen på Trillingsbergsvägen 1-53 i Nyköping. Föreningen består av flerbostads med 48 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 lokal.

Fastigheten är uppförd 1968 och föreningen äger marken. Det är inte aktuellt med några avgiftshöjningar eller reparationer av betydelse.

I föreningen finns en mycket fin och välskött tvättstuga i gårdshuset som har två stora maskiner, torktumlare samt torkskåp och mangel. Det finns också en föreningslokal samt övernattningsrum som kan hyras ut och cykelförråd. I källarplanet finns också ett hobbyrum. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har tidigare installerat solceller på taken.

Föreningen har ett kollektivt elavtal. Varje hushåll debiteras för sin faktiska förbrukning. Det kan eventuellt komma en avgiftshöjning om 1-2% på måandsavgifterna.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 22 garageplatser som kostar ca 300 kr/mån och 28 parkeringsplatser som kostar för ca 60 kr/mån. Det finns även möjlighet till motorvärmarstolpe för ca 160 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Försäkring:

Enligt årsredovisningen är fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Folksam via försäkringsförmedlare Proinova. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via bredbandsbolaget/Telenor grundutbudet ingår i avgiften. Bredbandet finns via Vi har bredbandsbolaget/Telenor varje hushåll tecknar sitt eget avtal.

Renoveringar:

2003 balkongrenovering.
2007 bredbandsinstallation.
2010 stambyte.
2011 sophus.
2013 takrenovering.
2013 tvättstuga.
2016 Individuell el mätning.
2016 byte garageportar
2017 underhålls central. Byte av utrustning i undercentral.
2020 dörr- och fönsterbyte
2020 OVK-besiktning, inklusive åtgärder.
2021 takrenovering och installation av solceller.

Föreningen följer underhållsplan. Inga större renoveringar planerade. Se årsredovisning för fler planerade renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen ändrade årsavgiften senast 2021-01-01 då den höjdes med 1,5%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Antal lägenheter:

48

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1208 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning och representant från föreningen i november 2022. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Bryngelstorp ligger i den östra delen av Nyköpings tätort och är mycket populärt bland barnfamiljer. Området är ett villa- och radhusområde med 2 förskolor och Bryngelstorpsskolan som är en populär grundskola årskurs 1 - 6 som ligger mitt i Bryngelstorp med närhet till naturen. Nyköpings två högstadium ligger i grannområdet Fågelbo, bara en kort promenad eller cykeltur bort. Livsmedelsbutik (Tempo) ligger praktiskt placerat i områdets infart/början.
Labro Ängar naturreservat med vackra promenadslingor skiljer Bryngelstorp från havet och i områdets närhet ligger Ängstugans koloniområde med bl a ett café och ett havsbad.
Nyköpings Arenor, Rosvalla finns i anslutning till området med ishallar, boulebanor, pingishall, tennisbanor, bowlingbanor, sporthallar och en multihall för sport, mässor och konserter. Här finns även två restauranger och Nordic Wellness gym.

Här bor du bra med lagom avstånd till centrum och stadsbussen och flera cykelvägar förbinder Bryngelstorp med stadskärnan.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Trillingsbergsvägen 27, 61161 NYKÖPING

Adressen hittas enkelt i samtliga digitala adress-system. Denna bostad når du genom att gå igenom det första huset, gå därefter en trappa upp i den inre längan och gå ut på loftgången till vänster. Bostaden ligger sedan sist på loftgången.
Alla lediga objekt