Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Centralt Öster Östra Kyrkogatan 33

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 1 373 kr
Inkl uppvärmning, vatten & avlopp samt kabel-tv grundutbud.
Boarea: 27.5 m2
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Yteffektiv etta! Fullt utnyttjade 27,5 kvadrat högst upp i huset med fint ljus - perfekt första bostad!

Välkommen till ditt första boende på yteffektiva 27 kvadrat! Denna bostad befinner sig högst upp i huset och kännetecknas av ett flödande och generöst ljusinsläpp. Allt du behöver finns här; komplett kök samt badrum med tvättmaskin.

Välskött och bra förening på centralt och bra läge i Nyköping med gångavstånd till allt utbud och nöje som Nyköping har att erbjuda. Stort vindsförråd samt källarförråd ingår. I källaren har föreningen en massa bra utrymmen som tvättstuga, hobbyrum, föreningslokal, övernattningsrum samt cykelrum. Dessutom har föreningen en stor och fin nyligen iordninggjord uteplats med grillmöjligheter. Om köparen önskar så ingår dessutom en elmanövrerad 120-säng och en bäddsoffa.

Mycket stabil förening - utan nettoskuldsättning! Nettoskulden är noll eller negativ!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Trevlig och välplanerad bostad högst upp i huset med trevligt ljus och ljusflöde. Det är genomgående ljusa ytskikt och snygga golv. Smart sovlösning.

Entréhall

Bra entréhall med bra plats för förvaring och avhänging.

Rum

Bra rum - yteffektivt och charmigt med smart utrymmesbesparande sovlösning med förvaring.

Kök

Bra mini-kök med spis med ugn, fläkt och kyl/frys samt micro

Badrum

Bra badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Här är det handfat, wc och dusch.

Förråd

1 matkällare samt 1 förråd hör till bostaden.

Driftskostnad

4 500 kr/år baserat på 1 person

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

27 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Beskrivning uteplats:

Föreningen har en uteplats som föreningens medlemmar får begagna sig av. Här finns det sittgrupper samt grillar.

Beskrivning bilplats:

Det finns lediga parkeringsplatser i föreningen.

Andel i föreningen:

1.42648 %

Kommentar till andelstal:

Ospecificerat andelstal

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Nettoskuldsättning är noll eller negativ. Föreningens räntebärande tillgångar överstiger de räntebärande skulderna.

Lägenhetsnummer förening:

5-3011-1-21-9

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 105kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 feb. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

1 500 kr/år

Försäkring:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

3 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Observera att driftskostnader kan variera mellan olika hushåll beroende på en mängd olika faktorer.

Förening

Namn:

BRF Konstapeln

Organisationsnummer:

719000-0732

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Konstapeln äger och förvaltar fastigheten Nyköping Konstapeln 4 med därpå år 1962 uppfört flerbostadshus och upplåter 33 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler4, garage, 17 carportar och 13 parkeringsplatser med hyresrätt. Adresserna är Östra Rundgatan 3 samt Östra Kyrkogatan 33-37 och den totala bostadsarean uppgår till ca 2300 kvm och hyreslokalerna till 325 kvm.

Styrelsen har sitt säte i Nyköping och ordförande är Liana Papusch. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Sörmland och föreningen har en mängd andra serviceavtal med andra företag.

Föreningen har en 20-årig underhållsplan som löpande uppdateras och ligger till grund för stämmans fondering eller ianspråktagande av fondmedel.

Föreningen har genomfört en mängd olika underhålls- och förbättringsåtgärder - se årsredovisningen för en fullständig lista.

Parkering:

Föreningen har 4 garage samt 30 parkeringsplatser varav 17 med carport. Det finns för närvarande lediga p-platser så en köpare kan med lite tur få parkering omedelbart.

Delade utrymmen:

Det finns tvättstuga, torkrum, cykelrum och hobbyrum som föreningens medlemmar får använda. Dessutom finns en nybyggd jättefin uteplats på gården med grillar med mera.

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-tv grundutbud på Telenor. För internet väljer man genom Gästabudsstaden.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Övrigt:

Observera att vissa uppgifter i föreningsbeskrivningen har aktualitet i oktober 2022.

Omgivning

Allmänt om området:

I den centralaste delen på öster hittar man butiker, mysiga caféer, restauranger, pubar, frisörsalonger, Ica-Kronhallen och 2 banker. På dagtid är öster den lite lugnare delen av centrum. Hit tar man en promenad och myser på ett café. När helgen kommer går man till Brovakten för att titta på sport och till McEwans för att lyssna på livemusik.

På sommaren ordnas musikevenemang i Gripsholmsparken som ligger i östra änden av Storgatan. Här kan man träffas för en picknick, sola eller läsa en bok. Intill parken ligger Östra skolan för åk 1-6 och Sporthallen för handboll, basket innebandy osv.

På öster finns både lägenheter och villor. Vill man bo i lägenhet väljer man antingen att bo i centrum eller i ett av de många flerfamiljshusen i populära Östra Bergen eller i området längs Ringvägen. Vill man bo i villa finns flera trevliga villaområden, bland annat Östra villastaden, en trädgårdsstad med framförallt trävillor från omkring 1920-talet. Öster är området för de som vill ha nära till stadens utbud men ändå bo lugnt.
I närområdet Fågelbo finns Nyköpings två högstadium som består av Alpha och Omega samt två förskolor, Tessins och Vittra förskola som även har åk 1-9.
Stadsbussen trafikerar området.
I Nyköpings centrum finns det ungefär 1500 kommunägda parkeringsplatser. I utkanten av centrum ligger parkeringar som är gratis eller har låga avgifter. Ca 12 kr/tim är den vanligaste parkeringsavgiften på kommunala parkeringsplatser i Nyköpings centrum.

För boende i de centrala delarna finns möjlighet att köpa boendeparkeringskort av kommunen för 300 kr/mån.

Närservice:

I närområdet Fågelbo finns Nyköpings två högstadium som består av Alpha och Omega samt två förskolor, Tessins och Vittra förskola som även har åk 1-9.
Stadsbussen trafikerar området.

Kommunikation:

Stadsbussen trafikerar området.

Parkering:

I Nyköpings centrum finns det ungefär 1500 kommunägda parkeringsplatser. I utkanten av centrum ligger parkeringar som är gratis eller har låga avgifter. Ca 12 kr/tim är den vanligaste parkeringsavgiften på kommunala parkeringsplatser i Nyköpings centrum.

För boende i de centrala delarna finns möjlighet att köpa boendeparkeringskort av kommunen för 300 kr/mån.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Östra Kyrkogatan 33, 61133 NYKÖPING

Adressen hittas enkelt i samtliga digitala adress-system.
Alla lediga objekt