Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Fågelbo Örnskölds väg 14C

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 364 kr
Inkl värme, vatten & avlopp samt kabel-tv och internet.
Boarea: 55.5 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Välplanerad tvåa! Superfin och välplanerad tvåa med balkong i superstabil förening med låg nettoskuld!

Välkommen till denna väldisponerade och trevliga tvårummare i den ytterst välskötta och stabila föreningen Hsb Brf Plogen. Denna lägenhet har mycket charmiga och detaljer som exempelvis bevarade gabondörrar, lister och foder i äkta trä samt vardagsrum med tidstypiskt parkettgolv och superhäftiga inglasade pardörrar till vardagsrummet! Balkong i rätt väderstreck med solläge från mitt på dagen och resten av eftermiddagen/kvällen.

Bra och välskött Hsb-förening som gjort renoveringar och underhåll enligt plan, bland annat stambyte och tak. Fina gårdsmiljöer. I föreningen finns både parkeringsplatser och garage. Bra läge med affär några minuter bort och endast en kort cykeltur in till stan. Mittemot finns också den lokalt mycket välrenommerade Rinkeby kött & vilt

Mycket stabil förening - mycket låg nettoskuld!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välplanerad och trevlig tvårummare med mycket av originalcharmen bevarad som exempelvis lister, foder och inglasade par-dörrar. Stambytt fräscht badrum och genomgående planlösning som låter bostaden bada i ett generöst och behagligt ljusinsläpp. Det är genomgående målade/tapetserade väggar i ljusa färger.

Entréhall

Välkomnande entréhall med plats för avhängning och förvaring.

Vardagsrum

Stort och trevligt vardagsrum med fönster i två väderstreck; mot norr och väster. Rummet är tillräckligt stort för att rymma både exempelvis matsalsmöbel och soffgrupp. Här finns också utgången till balkongen som har soligt och ljust läge med sol från lunchtid och resten av dagen.

Sovrum

Bra sovrum med plats för dubbelsäng. Det finns också inbyggd förvaring i två stora garderober.

Badrum

Snyggt och fräscht badrum med helkaklade väggar och plastmatta. Här finns dusch, wc och handfat samt badrumsmöbel. Badrummet har ett fönster.

Förvaring

Bostaden har ett förråd på vinden samt en matkällare.

Driftskostnader

4 750 kr/år fördelat på 1 person.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

55 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

0.80883 %

Kommentar till andelstal:

Ospecificerat andelstal

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

38 441 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uppgifter baserade på senast tillgängliga årsredovisning.

Lägenhetsnummer förening:

5-2016-1-18-6

Lägenhetsnummer register:

1103

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 138kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 14 okt. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

3 000 kr/år

Försäkring:

1 750 kr/år

Total driftkostnad:

4 750 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Observera att driftskostnader kan variera beroende på familjestorlek och en mängd andra faktorer.

Förening

Namn:

HSB Brf Plogen i Nyköping

Organisationsnummer:

719000-2332

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Hsb Brf Plogen i Nyköping äger och förvaltar fastigheten Plogen 1 i Nyköpings kommun med därpå år 1954 uppförda 3 st flerbostadshus och upplåter 116 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 24 lokaler och 17 garage och 59 parkeringsplatser med hyresrätt.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Det finns hobbyrum, pingisrum samt lokal för aktiviteter och träffar. Övernattningsrum med 4 bäddar finns att hyra.

E-post:

styrelsen@plogen.org

Parkering:

I föreningen finns 17 garageplatser ca 300 kr/mån och 59 parkeringsplatser ca 80 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmare kostar ca 125 kr/mån. Det är kö i dagsläget på både garage och parkeringsplatserna. Det finns parkering längs med gatan.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I föreningens försäkring ingår både försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägget. Observera att denna inte ersätter hemförsäkringen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till bredband via Telenor och Kabel-TV via Boxer, det ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Föreningen följer underhållsplan och se årsredovisning för fler renoveringar. Föreningen har pratat om att installera stolpar för laddning av el-bil. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget. Föreningen håller även på att undersöka de liggande stammarna med VVS-konsult. Det kan dörja år innan någon åtgärd eventuellt kommer genomföras. Inga mer beslut tagna i dagsläget.

2022 installation av gemensam el.
2021 byte av spill-/dagvattenstam 16 huset. Borttagning av gamla värmepannan.
2019 byte av yttertak. Renovering av lekplats.
2015 förändring av grönytor. Byte av värmeväxlare. Under samma år har byte av entrédörrar genomförts.
2013 uteplats med plattor och spaljé.
2010 asfaltering markarbeten.
2008 byte av taktegel och underlagspapp.
2007 installation av egen TV-anläggning.
2006 installation av bredband/telefoni.
2004 renovering av balkonger.
1997 byggnation av miljöhus.
1995 kök och badrum har renoverats. Under samma år har stamrenovering genomförts.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person vilket återfås vid utträde, samt en avgift om ca 150 kr/hushåll och år. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se

Antal lägenheter:

116

Antal lokaler:

24

Överlåtelseavgift:

1207 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-08-25. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Titta gärna på föreningens hemsida: www.plogen.org.

Omgivning

Allmänt om området:

Området är centralt men lugnt. Stadsdelen Fågelbo har en blandning av villor, radhus och lägenheter från 30-talet till nyproduktion. Avstånd till centrum är ca 1,6 km.
I området finns flera förskolor och grundskolor, både i kommunal regi samt friskolor. Nyköpings två högstadium ligger på bekvämt gång/cykelavstånd.

Närheten till Rosvalla Eventcenter ett av Nordens största sport/eventanläggningar ger möjlighet att utöva och titta på många idrottsaktiviteter och konserter. Området lämpar sig bra för aktiva barnfamiljer men även aktiva föräldrar och tonåringar då det finns ett stort modernt gym i närheten.

Pizzeria/sushi, kiosk, bageri och delikatessbutik med bla närproducerat kött ost. Frisör och andra mindre företag.
Stadbussar trafikerar området.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Örnskölds väg 14C, 61136 NYKÖPING

Alla lediga objekt