Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Högbrunn Ahlbergers väg 4A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 1 535 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv via Telenor samt hushållsel och bostadsrättstillägg
Boarea: 26 m2
Rum: 1
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Perfekt första boende/pendlarlägenhet

Bostad med låg avgift där värme, vatten, kabel-tv samt hushållsel dessutom ingår. Perfekt för dig som pendlar med ca 550 meter till Nyköpings centralstation! Här lever du nära till såväl cityliv som till pendlingsmöjligheter och mataffär mm. Bostadens låga avgift gör det dessutom till ett perfekt tillfälle för dig som önskar krypa ur boet och skapa ditt eget boende. Här finns dessutom en balkong vilket tillför det lilla extra till denna bostad. I bostadens hall finns dessutom flertalet garderober som gör denna bostad perfekt för ett kompakt boende.
Till bostaden tillhör dessutom ett vindsförråd samt matkällare. Tvättstuga finns bekvämt i bostadshusets källare.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv: Trägolv
Väggar: Ljusa väggar
Inredning: Flertalet garderober

Badrum

Golv: Grå plastmatta
Väggar: Kaklade väggar
Inredning: Spegelskåp med förvaring. Handfat samt wc. Dusch.

Kök/pentry

Golv: Målat trägolv
Väggar: Ljusa väggar
Inredning: Mindre kök/pentry med diskbänk/ho i rostfritt med stänkskydd i ljus beige. Spis med keramikplattor samt ugn. Fläkt samt micro. Kyl/frys
Detaljer: Originalkök med överskåp med skjutdörrar

Vardagsum

Golv: Ekparkett
Väggar: Ljusa väggar målade väggar med fondtapet med grafiskt mönster. Sovalkov målad i mörkblått. Praktisk utdragbar hylla med förvaring i anslutning till sovalkoven. Ovan alkoven har även en hylla platsbyggts
Inredning:
Detaljer:

Balkong

Detaljer: Härlig balkong ger denna mysiga bostad pricken över i

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

26 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

Kokvrå

TV & Bredband:

Kabel-tv ingår i avgiften. Fiber via Gästabudsstaden, eget abonnemang får tecknas för internet

Andel i föreningen:

2.14 %

Andel av årsavgift:

2.14 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

44 404 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uppgifter baserade på senast tillgängliga årsredovisning (2022)

Lägenhetsnummer förening:

2

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Förråd samt matkällare

Energideklaration:

Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 okt. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Försäkring:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

1 500 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Värme, V/A, varmvatten samt hushållsel ingår i avgiften

Förening

Namn:

BRF Högbrunn 1

Organisationsnummer:

719000-0948

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningens huvudsakliga ändamål är att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanentboende åt föreningens medlemmar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Finns inte

Delade utrymmen:

Cykelrum och tvättstuga, styrelserum

Försäkring:

Länsförsäkringar

Bredband/TV:

Kabel-TV via Telenor. Fiber finns indraget. Varje bostadsrättsinnehavare öppnar ett eget bredbandsabonnemang hos valfri leverantör.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Antal lägenheter:

26

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Omgivning

Allmänt om området:

Högbrunn är ett lugnt område med blandad bebyggelse så som flerbostadshus, radhus och villor och nybyggnation av hyresbostäder.
Ca 10 min promenadavstånd till centrum och järnvägsstationen.
I området finns förskola, Nyköpings gymnasium, pizzeria och Hotell Sunlight med resturang, gym med spa, paddelbanor och konferens.
Närhet till bensinmack, biostaden och verkstäder för olika branscher.
I närbelägna Gumsbackens köpcentrum finns bland annat Willys matbutik, McDonalds och Max, Granngården, Elgiganten och flertalet större butiker.
Stadsbuss och fina cykelvägar.
Fri parkering i området.

Parkering:

Fri parkering längs gata

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy
Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ahlbergers väg 4A, 61138 NYKÖPING

Budhistorik

610 000 kr 2 2 maj 2024
595 000 kr 1 1 maj 2024
570 000 kr 2 1 maj 2024
550 000 kr 1 1 maj 2024
500 000 kr 2 30 apr. 2024
475 000 kr 1 30 apr. 2024
Alla lediga objekt