Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Krikonbacken Blåsarevägen 38
2 500 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 7 995 kr
Kallhyra.
Boarea: 154 m2
Rum: 7
Hiss: Nej
Som ett modernt Bullerbyn med röda hus och fågelkvitter!

NYTT LÄGRE PRIS - 7 rok med villakänsla! Älskar du naturen och tycker om att känna gräset under fötterna när du tar med kaffet med ut i trädgården? Detta område är som ett modernt Bullerbyn där de röda parhusen ligger mitt i naturen och lockar till trädgårdshäng, grillmiddagar och barnen som springer till kompisarna i husen bredvid - utan att göra avkall på ett modernt och exklusivt boende.
I parhuset möts du av ljus och rymd, fantastiska materialval och fönsterplaceringar som bjuder in naturen som tavlor i ditt hem.
Köket har en integrerad köksvägg för sobert uttryck där kyl och frys finns dolda och med bra förvaring. Vardagsrummet öppnar upp sig i anslutning till köksön med stora fönsterpartier ända ner till golvet, här finns utgången till altanen och trädgården.
De stora ytorna lockar till umgänge och matlagning i det stilfulla, tuffa köket.

Husets trädgård vetter mot nordväst med bara skogen i sikte. Då tomten är långsmal fångar du morgonsolen intill huset och kvällssolen längre ner i trädgården. Perfekt läge!

Bostadens andra våning erbjuder idag 3 generösa sovrum och en walk-in closet i anslutning till ett rymligt allrum. Två badrum, ett på vardera vången, med vackra klinkergolv och ljust kakel, ett med dusch och ett med inbyggt badkar. Dessutom en härlig vindsvåning som kan användas som sovrum eller varför inte atalje/filmrum eller musikrum.
Från Krikonbacken kan du cykla ner till stan för att ta en fika, promenera till ICA Knuten eller lätt ta dig ut till Söras naturområde.
Bönsta Allé är ett nybyggt område nära Krikonbacken med närhet till ängar, skog och Nyköpingsån. Skola och förskola finns lättillgängligt och många lekparker och en stor fotbollsplan ett stenkast bort.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

måndag 3 juni 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Genomgående ekparkett och golvvärme, ljusa ytskikt och 2 fräscha badrum.

Hall

Golv: Gråmelerat klinker med golvvärme
Väggar: Vita
Övrigt: Dubbel spegeldörrs garderob

Kök/matsal

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita
Övrigt: Gråa släta luckor med helintegrerade vitvaror från Smeg som diskmaskin, hel kyl och frys, ugn och iduktionsspis. Diskmaskinen är utbytt 2023. Köksö med bardel.

Vardagsrum

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita
Övrigt: Utgång till altan och trädgård. Förrådsutrymme under trappen.

Badrum - entréplan

Golv: Gråspräckligt klinker
Väggar: Stora vita kakelplattor
Övrigt: Duschhörna med glasdörrar, WC, handfat med kommod, väggspegel med integrerad belysning, tvättmaskin (SMEG), torktumlare (SMEG) förvaring samt värmepanna ComfortZone

Sovrum 1/klädkammare

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita

Sovrum 2

Golv: Ekparkett
Väggar: Beige
Övrigt: Fransk balkong mot trädgården

Sovrum 3

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita

Sovrum 4

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita

Allrum - mellanplan

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita

Badrum - mellanplan

Golv: Klinker med golvvärme
Väggar: Stora vita kakelplattor
Övrigt: Badkar, WC, handfat med kommod

Vindsrum/allrum/Sovrum 5

Golv: Ekparkett
Väggar: Vita
Övrigt: 2 kattvindar för förvaring

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

154 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

7

Kökstyp:

kök

Mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen (kvm):

328 kvm

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Nyttjanderätt

Beskrivning uteplats:

Altan med morgonsol, trädgårdstomt med kvällssol i bortre änden.

Andel i föreningen:

5 %

Andel av årsavgift:

5 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 693 260 kr

Lägenhetsnummer förening:

4

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

2 1/2 plans parhus

Byggnadsår:

2018

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft

Renoveringar:

Nya golv hela nedre plan

Energideklaration:

Energiklass: B
Energideklaration: Utförd
Datum: 14 feb. 2022

Övrigt:

Nya golv hela nedre plan

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Uppvärmningskostnad:

16 824 kr/år

VA:

9 000 kr/år

Försäkring:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

28 824 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Uppvärmningskostnad avser även avgift för hushållsel.

Förening

Namn:

Brf Bönsta Allé 2

Organisationsnummer:

769635-7107

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Bönsta Allé Två har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadsrättslägenheter under nyttjanderätt utan tidsbegränsning. Bostadsrättsföreningen registrerades 2017.

Bredband/TV:

Dessa kostnader betalas direkt av respektive medlem genom individuella avtal.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

20

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Omgivning

Allmänt om området:

Naturskönt och lugnt område intill Nyköpingsån och härliga skogsområden. Friköpta en eller tvåplans-rad eller kedjehus i bilfritt barnvänlig milö.
I närområdet finns möjlighet till fiske, ridning, golf och vackra promenadvägar längs Nyköpingsån.
Varje fastighet i området har nyttjanderätt till ett garage i garagelänga. Gästparkeringar finns bredvid garagen.

Det finns flera förskolor och en låg- och mellanstadieskola i Oppeby.

Stor livsmedelsaffär med postombud, pizzeria, konditori, smörgåsbar, frisör mm finns nära belägna i Oppeby.
Fotbollsföreningen Hargs BK ligger i området och har en stor fin fotbollsplan och kansli.
Fina cykelvägar till Nyköpings centrum. Stadsbussarna har hållplats i kanten av området. På bekvämt avstånd från området finns Skavsta flygplats.
Närhet till motorvägen och smidigheten pendla med bil eller tåg.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette /Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Blåsarevägen 38, 61157 NYKÖPING

Alla lediga objekt