Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Oppeby Oppeby Gård 29

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 373 kr
inkl. värme, vatten och Kabel-TV samt El.
Boarea: 47.5 m2
Rum: 1
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Fin etta - balkong! Trevlig enrummare i markplan med balkong med fin sol!

I välskötta och stabila föreningen Brf Stallet Oppeby i Oppeby Gård har vi nu glädjen att presentera denna enrummare. Här lockar ljusa väggar och fina golv i kombination med ett välhållet kök och badrum. Addera därtill goda förvaringsmöjligheter i garderober och balkong. Hushållselen ingår dessutom i avgiften och det är låga lån i föreningen! Närhet till närbutiker, kommunikation och centrum. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

I välskötta och stabila föreningen Brf Stallet Oppeby i Oppeby Gård har vi nu glädjen att presentera denna enrummare. Här lockar ljusa väggar och fina golv i kombination med ett välhållet kök och badrum. Addera därtill goda förvaringsmöjligheter i garderober och balkong. Hushållselen ingår dessutom i avgiften och det är låga lån i föreningen! Närhet till närbutiker, kommunikation och centrum. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Trevlig och välplanerad en-rummare med balkong i soligt läge. Bostaden har ljusa snygga ytskikt med fint kök.

Hall

Laminatgolv och ljusa väggar. Här finns garderob för förvaring.

Allrum

Laminatgolv och ljusa väggar. Öppen planlösning mot köket.

Kök

Laminatgolv och ljusa väggar. Köksinredning i vitt med arbetsbänk i laminat med svart kakel ovan. Köket är utrustat med kyl/frys och ugn, fläkt, häll och diskmaskin samt mikrovågsugn.

Badrum

Plastamatta på golv och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med badkar, kommod med spegel ovan och toalett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

47 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

0.27161 %

Andel av årsavgift:

0.27156 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

52 972 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uppgifter baserade på senast tillgängliga årsredovisning

Inre reparationsfond:

1 348 kr

Lägenhetsnummer förening:

233518003-0073

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1970-1971

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Energideklaration: Utförd
Datum: 18 nov. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Försäkring:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

1 500 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Observera att driftskostnader kan variera beroende på en mängd olika faktorer. Notera att hushållselen ingår i månadsavgiften i denna förening!

Förening

Namn:

BRF Stallet Oppeby

Organisationsnummer:

719000-4460

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Stallet Oppeby är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades när husen byggdes år 1970 och 1971. Fastighetens adress är Oppeby Gård 1-25, 27-53, 55-81, 83-109 samt 111-138 och består av fem flerbostadshus med 276 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 14 lokaler. Föreningen äger marken. Föreningen är en av de största Brf-föreningarna i Nyköping.

I föreningen finns tillgång till gemensam tvättstuga, bastu, gym, gästlägenhet och samlingslokal samt snickerirum. Föreningen arbetar löpande med att förbättra miljön för de boende. Styrelserummet på Oppeby Gård 5b är öppet en timme varannan vecka på eftermiddagen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 2% från 1 juli 2023.

E-post:

stallet.oppeby@gmail.com

Hemsida:

http://stalletoppeby.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 141 garageplatser i länga (kallgarage) samt 138 p-platser, varav några i carport. Dessutom har man nyligen installerat laddstolpe för elbil. Dessa fördelas efter kontakt med styrelsen. Det finns både reserverade och oresverade p-platser. Kostnad mellan 100-400 kr/mån. Kostnad för el 2,0/3,5 kr/kwh.

Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar Södermanland. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Tele2, grundutbudet ingår. Föreningen är ansluten till bredband via Gästabudsstaden. Varje hushåll tecknar eget avtal för bredband.

Renoveringar:

Föreningen har genomfört en mängd renoverings- och underhållsåtgärder genom åren. Bland annat relining 2013 (utförs löpande vid behov). Se årsredovisningen för en fullständig lista.

Föreningen planerar att under det närmaste året renovera balkonger, bygga ny grovtvättstuga samt renovera entréer och färdigställa installation av solceller.

Man har också nyligen installerat laddstolpe i vissa carportar. I övrigt följer man en uppgjord underhållsplan.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen kommer höja avgiften 2 % den 1 juli 2022.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Antal lägenheter:

276

Antal lokaler:

14

Överlåtelseavgift:

1208 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Övrigt:

Observera att vissa uppgifter i föreningsbeskrivningen har aktualitet i juni 2023.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten disponeras ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Bostadsområdet Oppeby ligger ca 3 km från Stora Torget i Nyköping. I området finns förskola och skola. Nära till ICA Supermarket som har spelbutik, post och café. Det finns också pizzeria, konditori, fotvård och frisör. En promenad till centrum tar ca 20 minuter. Nära till Nyköpings Lasarett. Till Skavsta flygplats är det endast ca 6 km och det är enkelt att ta sig dit med lokalbuss.
Stadsbuss trafikerar området och går som regel två gånger i timmen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Oppeby Gård 29, 61155 Nyköping

Adressen hittas enkelt i samtliga digitala adressystem.
Alla lediga objekt