Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Nyköping , Stenkulla Jupitervägen 1
595 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 460 kr
Tillkommer 154kr/månad för Kabel-tv/bredband. Föreningen höjer avgiften årligen med 1,5%
Boarea: 39 m2
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Snyggt renoverad 1:a i förening med god ekonomi!

Här är bostaden som är läckert renoverad högst upp i huset med låg avgift! Bostaden har genomgått en renovering med nya ytskick i hall, vardagsrum, klädkammare och kök.
Hallen, med nya klinkers och en dubbel skjutdörrsgarderob med speglar, leder in i vardagsrummet - hjärtat av bostaden! Här är väggarna nymålade i lugn sober färg, golvet är nylagt och en ljusspotskena är installerad runt hela taket, med smart dimmerstyrning, vilket ger det perfekta ljuset för såväl arbete som mysbelysning.
Kök och garderob har fått likadant golv som vardagsrummet och även här är väggarna nymålade. Alla skåpsluckor har målats i ny ljus färg och försetts med nya handtag, även bänkskivorna är nya.
Köket är rymligt med plats för matplats och det har gott om förvaring samt en bänkdiskmaskin och helt nytt kylskåp från Gorenje.
En riktig pärla i en mycket bra, stabil förening med låga avgifter.
I samma trappuppgång finns de 2 tillhörande förråden och cykelrum. Genom dörren brevid når du föreningens tvättstugor.

Varmt välkommen på visning! Wenche Östensen, Croisette

Visningar

torsdag 23 maj 16:15 - 16:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Golv: Klinkers marmorerade beige/grå
Väggar: Målade ljust grå
Övrigt: Dubbel skjutdörrsgarderob med spegel

Vardagsrum

Golv: Eklaminat
Väggar: Målade ljust grå
Övrigt: Inbyggd spotskena runt rummet, smart styrning. 2 fönster. Ingång till förråd/klädkammare med eklaminat, målade väggar.

Kök

Golv: Eklaminat
Väggar: Ljusa
Övrigt: Ljusa snickerier. Ny kyl/frys Gorenje, Spis/ugn Cylinda, fläkt Franke, bänkdiskmaskin Elis & Elsa

Badrum

Golv: Ljusblå klinkers
Väggar: Ljusblå kakel med gul rand
Övrigt: Tvättmaskin Whirlpool, handdukstork, dusch, ny komod med handfat, spegelskåp, WC

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

39 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Beskrivning uteplats:

Gemensam uteplats på gården

Beskrivning bilplats:

Separat kö, p-plats från 70kr, garage från 340kr

Andel i föreningen:

0.3601 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

30 745 kr

Inre reparationsfond:

606 kr

Lägenhetsnummer förening:

233511002-0151

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1961

Renoveringar:

Stambyte 2007
Trapphusförbättring 2013
Rensning ventilation 2015
Målning fasadsockel/garageportar/förrådsdörrar samt källarfönster 2015
Målning av cykelrum 2018
Ny portbelysning 2019
Utbyte inre belysning samt åtgärder efter OVK 2020
Lekplatsutrustning 2021

Övriga byggnader:

Till lägenheten hör ett förråd och en matkällare som man når från samma trapphus. Tvättstugor och cykelförråd ligger i samma portuppgång.

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 150kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 nov. 2019

Övrigt:

Stambyte 2007
Trapphusförbättring 2013
Rensning ventilation 2015
Målning fasadsockel/garageportar/förrådsdörrar samt källarfönster 2015
Målning av cykelrum 2018
Ny portbelysning 2019
Utbyte inre belysning samt åtgärder efter OVK 2020
Lekplatsutrustning 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

1 800 kr/år

Försäkring:

571 kr/år

Total driftkostnad:

2 371 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Brf Nyköpingshus 11

Organisationsnummer:

719000-3629

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Nyköpingshus 11 äger fastigheterna Jupiter 8 och Jupiter 9 samt Mars 1 i Nyköpings kommun med därpå 1962 uppförda flerbostadshus med adresserna Tellusvägen 2-16 samt Jupitervägen 1-17 och upplåter 195 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 6 lokaler. Den totala bostadsarean uppgår till 11 399 kvm och lokalerna till 1104 kvm. Föreningen äger marken.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

I föreningen finns tvättstugor i källaren.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 69 garageplatser att hyra om en kostnad om ca 400 kr/mån. Det finns även 118 parkeringsplatser att hyra om en kostnad om ca 80 kr/månn och 200 kr/mån med el-stolpe (motorvärmare). Det tillämpas separat kösystem och i dagsläget är det en kortare kö.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Kabel-TV och Bredband via Telenor. Det ingår i avgiften. För den som vill ha högre hastighet eller större kanalutbud går det att teckna utökade abonnemang.

Renoveringar:

Under hösten skall taken inspekteras. I övrigt har föreningen genomfört en lång rad reparations- och underhållsåtgärder. Se årsredovisningen för en fullständig lista.

Exempelvis stambyte 2007, balkongrenovering 2011 och underhåll av hissar 2018/19.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen planerar att höja avgiften med 1,5% från den 1 januari 2023, vilket sker årligen. Inga vidare beslut är tagna per 2022-12-01.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättsinnehavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Antal lägenheter:

195

Antal lokaler:

6

Överlåtelseavgift:

1208 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning och representant från föreningen den 2022-09-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Stenkulla centrum med bra läge i Nyköpings östra del. Närhet till skog och natur vid Ekensbergs motionsspår. Blandad bebyggelse så som villor, radhus och flerfamiljshus.
Matbutik, café, restauranger och gym. I området finns förskola, grundskola och närhet till gymnasium, apotek och vårdcentral. Rosvalla Nyköpings Eventcenter med idrottsanläggningar ligger inom 10 minuters promenadavstånd.
Stadsbuss. Fina cykelvägar.
Fria parkeringar i området.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Jupitervägen 1, 61160 NYKÖPING

www.hitta.se
Alla lediga objekt