Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Oxelösund , Centralt Oxelösund Oxelögatan 22A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 1 922 kr
Inkl värme vatten & avlopp och balkongavgift.
Boarea: 29 m2
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Etta m balkong Etta i HSB Brf Fjärden om 29 kvm med stor inglasad balkong.

Välkommen till denna snygga och yteffektiva lägenhet om 1 rum och kök med stor och härlig inglasad balkong i den välskötta Hsb-föreningen Brf Fjärden. Denna bostad är i bra skick med spännande planlösning och oregelbundna vinklar.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Välkommen till denna snygga och yteffektiva lägenhet om 1 rum och kök med oregelbundna vinklar som ger fin karaktär. Inredning med ljusa svala färger snyggt klinkergolv i hall och kök. Snyggt och fräscht badrum. Stor och härlig inglasad balkong. Välskött HSB-förening.

Rumsbeskrivning

Välplanerad lägenhet med spännande vinklar med stor inglasad balkong. Bra skick invändigt med stambytt badrum.

Interiörbeskrivning

Välkomnande entrehall med med snyggt klinkergolv och bra förvaring och avhängning. Rum med laminatgolv och målade väggar i ljusa färgermed fondvägg. Rummet har utgång till den stora, möblerbara inglasade balkongen. Balkongen har fin utsikt över grönområden och den närliggande dammen.

Bra kokvrå med svart klinkergolv och vita målade väggar. Snygga vitmålade snickerier med hög charmfaktor. Den maskinella utrustningen består av induktionsspis med varmluftsugn, kyl/frys och och fläkt.

Snyggt stambytt badrum vita kaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med dekorplattor. I badrummet finns wc, dusch och vit kommod. Dusch med vattenfallsmunstycke och dekorkakel. Det mesta av inredningen i badrummet har bytts ut under 2016.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

29 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

Kokvrå

Andel i föreningen:

0.36959 %

Kommentar till andelstal:

Ospecificerat andelstal

Inre reparationsfond:

3 202 kr

Lägenhetsnummer förening:

5-2119-2-20-14

Lägenhetsnummer register:

1302

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Snipan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1959

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 119kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 2 nov. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

3 500 kr/år

Försäkring:

1 750 kr/år

Total driftkostnad:

5 250 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Observera att driftskostnader är individuella och kan variera mellan olika hushåll.

Förening

Namn:

HSB Brf Fjärden i Oxelösund

Organisationsnummer:

7190002084

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningens egendom omfattar fastigheterna Snipan 1 och kanoten 1 i Oxelösunds kommun med adress Oxelögatan 18-22 samt Sjögatan 1, 2 och 4. Bostadsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningens huvudsakliga ändamål är att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende åt föreningens medlemmar.

Det finns en föreningslokal med övernattningsrum som medlemmar får hyra.

Parkering:

52 garageplatser samt 90 parkeringsplatser varav 44 med motorvärmare. För närvarande finns det lediga p-platser men garagen har kö.

Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar Södermanland.

Bredband/TV:

Fiber finns indraget. Bredband, tv och IP telefoni via ComHem. Kabel-tv basutbud ingår i hyran men bredband tillkommer.

Renoveringar:

1992 Fönsterbyte
1998 Stambyte & Renovering av badrum
2006 Balkonginglasning
2010 Byte lägenhetsdörrar och entréportar
2011 Ny tvättutrustning
2012 Isolering av tak
2013 Byte garageportar thermogarage
2014 Byte av rökluckor
2014 Montering skyddsutrustning på tak
2014 Installation av fiberkabel
2014 Målning plåt runt fönster samt fönsterbleck
2014 Led belysning utomhus
2014 Vattenbesparing monterat
2016 Bokningssystem tvättstugan, Oxelögatan
2017 Bokningssystem tvättstuga Sjögatan
2017 Nät monterat på samtliga takventiler mot fåglars intrång
2017 Byte till eldrivna garageportar 38 st.
2018 Led belysning i källare Oxelögatan
2019 Led belysning i källare Sjögatan
2019 Byte armaturer i entréer
2019 Nya fönster i tvättstugor
2019 Målning av dörrar i källare
2021 Relining och installation av pumpar vid avlopp på Oxelögatan
2021 Montering dörröppnare entréer
2022 Byte av fjärrvärmecentral och tryckhållning/undertryckasavgasning
2022 Byte av fönster Expeditionen

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

165

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift:

1183 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

473 kr

Övrigt:

Observera att vissa uppgifter angående p-platser och ekonomi har aktualitet i oktober 2021.

Omgivning

Allmänt om området:

Platser att besöka
Oxelösund har många trevliga områden väl värda ett besök. Vacker natur blandas med spännande historiska platser och det finns ett stort urval av aktiviter för hela familjen. Hav och skärgård tillhör hjärtat av Oxelösund då större delen av staden gränsar mot Östersjön. Här finns fantastiska Femöre och dess promenadstråk i naturreservatet samt härliga klippbad och Jogersö havsbad med höghöjdsbana och trevlig strand för sköna bad. Upplev skärgården på nära håll genom en paddeltur eller njut av en god måltid med utsikt mot horisonten. I stadens centrum hittar du all tänkbar service och du har promenadavstånd till det mesta.

Här finns det mesta som du kan behöva inom handel och service. Du kan handla god mat och dryck, uträtta bankärenden och besöka apoteket. Ett flertal mindre butiker ligger samlade runt torget där det är ofta är torghandel som bland annat erbjuder färsk fisk. Här hittar du också allaktivitetshuset Koordinaten med turistinformation, bibliotek och café.

På gångavstånd har du äventyrshuset Boda Borg där hela familjen kan få vara med om en fartfylld dag. I centrum hittar du också Vandrarhemmet Poppeln där det finns cykeluthyrning, varför inte hyra deras tandemcykel?

"Läget" som det i folkmun kallas hittar du bara ett stenkast bort med restaurangbåt, glassbar och foodtrucks.

I centrum hittar du även Oxelösunds kyrka S:t Botvid. Kyrkan är känd för sin unika exteriör som för tankarna till ett sjömärke. Den syns från långt håll, till lands, till sjöss och från luften. Sitt namn har den fått från Sankt Botvid som var verksam på 1100-talet.

Flera gånger per år har du också möjlighet att besöka Lokstallarna. Föreningen Sörmlands veteranjärnväg vårdar, bevarar och visar upp historiska järnvägsfordon och knyter ihop den järnväghistoriska miljön med dagens kommersiella trafik. I lokstallet kan man se både ånglok från 1900 talets början till Elektrolok från 40 och 50 talet, då järnvägen till Oxelösund elektrifierades.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Oxelögatan 22A, 61333 OXELÖSUND

Adressen hittas enkelt i samtliga digitala adress-tjänster.
Alla lediga objekt