Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Oxelösund , Centralt Oxelösund Skeppargatan 5
1 795 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 127 m2
Biarea: 75 m2
Tomtarea: 1 598 m2
Renoveringschans i centrala Oxelösund med närhet till både hav och centrum

Välkommen till denna charmiga och välplanerade tvåplansvilla belägen i centrala Oxelösund. Denna ljusa och luftiga bostad är perfekt för den som vill skapa sitt drömhem! Med visst renoveringsbehov kan du sätta din personliga prägel enligt dina önskemål och skapa något utöver det vanliga!

Den stora och lummiga tomten ger möjlighet till lek, trädgårdsodling och härliga utomhusaktiviteter. På den trevliga uteplatsen kan du njuta av många soltimmar och skapa minnen med vänner och familj. Läget är optimalt med närhet till både havet, centrum och kommunikationer, skolor och fritidsaktiviteter. Med en kort cykeltur tar dig till genuint vackra Gamla Oxelösund med båtliv och bygdegård.

Varmt välkommen till denna villa med oändliga möjligheter! Ge den din personliga touch och skapa ditt drömboende.

Observera att bostaden är besiktad och säljaren avser att teckna dolda fel-försäkring eftergenomförd affär - allt för köparens trygghet!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Välkommen till denna charmiga och välplanerade tvåplans-villa belägen i centrala Oxelösund. Denna ljusa och luftiga bostad är perfekt för den som vill skapa sitt drömhem! Med visst renoveringsbehov kan du sätta din personliga prägel enligt dina önskemål och skapa något utöver det vanliga!

Den stora och lummiga tomten ger möjlighet till lek, trädgårdsodling och härliga utomhusaktiviteter. På den trevliga uteplatsen kan du njuta av många soltimmar och skapa minnen med vänner och familj. Läget är optimalt med närhet till både havet, centrum och kommunikationer där du har allt du behöver inom räckhåll, från butiker och restauranger till skolor och fritidsaktiviteter. Med en kort cykeltur tar dig exempelvis till paradisiskt vackra Gamla Oxelösund med bad, båtliv och bygdegård.

Varmt välkommen till denna villa med oändliga möjligheter! Ge den din personliga touch och skapa ditt drömboende. Skeppargatan i Oxelösund är platsen där dina drömmar blir verklighet.

Observera att bostaden är besiktad och säljaren avser att teckna doldafel-försäkring eftergenomförd affär - Allt för köparens trygghet!

Rumsbeskrivning

Trevlig och charmig tvåplansvilla med källare i sekelskiftesstil. Bostaden har en mängd vackra snickeridetaljer bevarade som förstärker charmen. Den trevliga ljusa planlösningen fördelar sig på två våningsplan där entréplanet har fin entré med farstu och stor inre hall, vardagsrum samt matsal och stort kök med snygga snickerier. Takhöjd här ca 2,65 m. Övre plan har en övre hall, tre sovrum samt delat badrum. Det finns bra förvaring i diverse kattvindar. I källaren finns flera bra utrymmen såsom man-cave, pannrum, tvätt och diverse förvaring och garage. Det torde finnas trägolv i original under samtliga golvbeläggningar.

Alla rum

Övervåning tre sovrum, övre hall, samt badrum med dubbel ingång. Entreplan hall, vardagsrum, kök, gästtoalett, källare massa bra rum.

Entréhall

Välkomnande entréhall med bra plats för förvaring och avhängning. Entrén öppnar upp mot en stor och möblerbar inre hall. I anslutning till entrén finns också en liten gästtoalett med handfat och wc.

Kök

Stort ljust kök med bra och välplanerad skåpsinredning. Den maskinella utrustningen består av kyl & frys (2002), spis med ugn, fläkt (2018) samt diskmaskin (2024). Snygga stommar i original i massivträ med laminatluckor samt bänkskiva i laminat. Matplats för 4-6 personer. Ljusa målade väggar och det är behagligt ljusflöde från stora fönster i flera väderstreck.

Vardagsrum-Matsal

Stort vardagsrum med matsal i öppen planlösning med den stora matsalen. Det är snygga målade/tapetserade väggar samt plats för både stor soffgrupp samt stor matsalsgrupp. Ljuset flödar även här från fönster i flera väderstreck.

Övre plan

På övre plan finns först en övre hall. Dessutom finns det tre bra sovrum i olika storlek. Dessa har tillgång till fast förvaring i fasta garderober och/eller kattvindar. Samtliga rum har målade/tapetserade väggar samt laminatgolv. Även på övervåningen är det troligt att det finns intressanta trägolv under annan golvbeläggning.

Badrum

På övre plan finns ett badrum med wc, handfat och dusch. Det är våtrumstapet/matta som beläggning. Badrummet renoverades 1997.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

127 kvm

Biarea:

75 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Kommentar till areakälla:

Areauppgifter enligt taxering. Dessutom tillkommer garage ca 20 kvm.

Antal rum:

5

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

5

Pantbrev summa:

1 238 800

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

1930

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Målad plåt

Uppvärmning:

Bergvärme

Övriga byggnader:

Utöver bostadshuset finns en redskapsbod.

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd
Datum: 22 jan. 2024

Övrigt:

Charmigt tvåplans-villa med källare i sekelskiftesstil. Fastigheten har internetanslutning genom Oxelösunds Stadsnät där var och en själv väljer leverantör och avtalstyp. Se besiktning för närmare beskrivning av bostadens skick. Bergvärmen renoverades med ny panna och kompressor 2022. Bostaden har Larm från Verisure som en köpare kan få överta om denne önskar. Se frågelista, besiktning, energideklaration samt radonindikering för ytterligare information.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

17 500 kr/år

Elkostnad:

7 500 kr/år

VA:

6 000 kr/år

Sotning:

250 kr/år

Renhållning:

5 000 kr/år

Försäkring:

7 900 kr/år

Total driftkostnad:

44 150 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

15 400 kWh/år

Nätbolag:

Oxelö Engergi

Elleverantör:

Vattenfall

Kommentar:

Observera att driftskostnader kan variera beroende på en mängd olika faktorer.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Boken 12

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1941-07-25) Tomtindelning (1927-12-13)

Tomtarea:

1598 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Parkeringsplats för ca 2 bilar.

Beskrivning uteplats:

Stor veranda om ca 80 kvm med sol i olika väderstreck under större delen av dagen.

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 482 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1930

Taxeringsvärde:

983 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

499 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Platser att besöka
Oxelösund har många trevliga områden väl värda ett besök. Vacker natur blandas med spännande historiska platser och det finns ett stort urval av aktiviter för hela familjen. Hav och skärgård tillhör hjärtat av Oxelösund då större delen av staden gränsar mot Östersjön. Här finns fantastiska Femöre och dess promenadstråk i naturreservatet samt härliga klippbad och Jogersö havsbad med höghöjdsbana och trevlig strand för sköna bad. Upplev skärgården på nära håll genom en paddeltur eller njut av en god måltid med utsikt mot horisonten. I stadens centrum hittar du all tänkbar service och du har promenadavstånd till det mesta.

Här finns det mesta som du kan behöva inom handel och service. Du kan handla god mat och dryck, uträtta bankärenden och besöka apoteket. Ett flertal mindre butiker ligger samlade runt torget där det är ofta är torghandel som bland annat erbjuder färsk fisk. Här hittar du också allaktivitetshuset Koordinaten med turistinformation, bibliotek och café.

På gångavstånd har du äventyrshuset Boda Borg där hela familjen kan få vara med om en fartfylld dag. I centrum hittar du också Vandrarhemmet Poppeln där det finns cykeluthyrning, varför inte hyra deras tandemcykel?

"Läget" som det i folkmun kallas hittar du bara ett stenkast bort med restaurangbåt, glassbar och foodtrucks.

I centrum hittar du även Oxelösunds kyrka S:t Botvid. Kyrkan är känd för sin unika exteriör som för tankarna till ett sjömärke. Den syns från långt håll, till lands, till sjöss och från luften. Sitt namn har den fått från Sankt Botvid som var verksam på 1100-talet.

Flera gånger per år har du också möjlighet att besöka Lokstallarna. Föreningen Sörmlands veteranjärnväg vårdar, bevarar och visar upp historiska järnvägsfordon och knyter ihop den järnväghistoriska miljön med dagens kommersiella trafik. I lokstallet kan man se både ånglok från 1900 talets början till Elektrolok från 40 och 50 talet, då järnvägen till Oxelösund elektrifierades.

Kolla restider

Skeppargatan 5, 61331 Oxelösund

Alla lediga objekt