Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Oxelösund , Grönviken Grönviksvägen 19/tomt 28

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 85 m2
Tomtarea: 1 532 m2
Härligt och högt läge med skärgården som granne!

I mysiga Grönviken vid Danvik, beläget vid Marsvikens strand, finns nu en chans till ett härligt och charmigt fritidsboende med möjlighet till åretruntbruk. Till bostaden hör en egen privat brygga med segelbåtsdjup och en härlig plats för sköna bad intill den gemensamma sandstranden vid populära Kattbergets härliga klippbad. I områdets marina finns även möjlighet till ytterligare båtplats för en mindre båt om så skulle önskas.

Huvudbyggnaden är byggd 1952 men om- och utbyggd under olika perioder för att nu presenteras med sina nuvarande ca 85 kvm. Byggnaden disponeras av 2 sovrum, kök med liten matplats, modern wc/dusch, rymligt vardagsrum med plats för såväl sittgrupp och matplats och här finns även en braskassett installerad samt en utgång till den trivsamma altanen/balkongen. Från den generösa altanen/balkongen kan man njuta av en sprakande brasa från dess öppna spis och den fina utsikten över skärgården i lä bakom glaspartierna som genomtänkt placerats för att inte skymma vyn. En del av källaren är inredd med bastu och förvaringsmöjligheter. Gäststugan är om ca 26 kvm och inrymmer ett gemensamt allrum och pentry, tvättrum med frystoalett samt ett sovrum. På tomten finns även ett dubbelgarage med elektriska garageportar som installerades 2021.

Den kombinerade natur- och trädgårdstomten är om ca 1.532 kvm och ligger högt belägen från sjösidan för fin utsikt och mycket ljus.

Området är naturskönt och erbjuder flertalet sköna upplevelser med sina vackra skogspromenader och fantastiska skärgårdsupplevelser som dess strand- och klippbad och övärden utanför. En möjlighet att få uppleva ett lugnt och härligt boende med livskvalitet i vacker natur intill Marsvikens strand men med skönt och praktiskt cykelavstånd till såväl Oxelösund och Nyköping för en utflykt.

I Oxelösund finns också vackra Femöre med sitt naturreservat och fina klippbad samt Jogersö som har Sörmlands största havsbad. Det ligger naturskönt beläget med sandstrand, klippor, stora gräsytor för lek och andra aktiviteter. Här finns en generös badbrygga med hopptorn, restaurang, minigolfbana, höghöjdsbana mm. För den golfintresserade så finns även Nyköpings GK med sina 36 hål inom 15 minuters avstånd. Ca 3 km till livsmedelsbutik och pizzeria i Sundaområdet.

Fastigheten Stjärnholm 4:2 i Oxelösunds kommun, benämns (inre) Grönviken. Ägare är Grönvikens sommarstugeförening ekonomisk förening. Föreningen består av 46 medlemmar, som genom sitt medlemskap och ett internt arrende alltså indirekt kan sägas äga fastigheten. Området omfattar 15 hektar land, inklusive ön Grönholmen och ca 10 hektar vattenområde.

Varmt välkommen på visning av Grönviksvägen 19!
//Anna Göthéus
Croisette Real Estate Partner

Visningar

torsdag 23 maj 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!
lördag 25 maj 13:30 - 14:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Huvudbyggnad

Hall

Golv: Trägolv
Väggar: Vitmålad träpanel/vitt tegel
Inredning: Garderob samt kappdel
Detalj: Vitmålat trätak

Kök

Golv: Plastmatta
Väggar: Ljus tapet
Inredning: Vita köksluckor
Vitvaror: Diskmaskin, spis, fläkt samt kyl/frys
Detalj: Vitmålat trätak

Vardagsrum

Golv: Trägolv
Väggar: Ljus tapet/vitt tegel
Detalj: Luftvärmepump samt braskassett i öppen spis. Vitmålat trätak

Wc/dusch

Golv: Grått klinker
Väggar: Vitt kakel
Inredning: Tvättställ med kommod i grått, dusch, varmvattenberedare, toalett, spegelskåp samt fönster. Tillbyggt 2020.
Detalj: Vitlaserat trätak

Sovrum 1:

Golv: Heltäckningsmatta
Väggar: Ljus tapet
Inredning: Inbyggd garderob samt öppen spis (ej brukbar)
Detalj: Vitmålat trätak

Sovrum 2:

Golv: Trägolv
Väggar: Ljus tapet
Detalj: Utgång till en egen altan

Gäststuga

Allrum/pentry

Golv: Trägolv
Väggar: Träpanel
Detalj: Vitmålat trätak

Tvättrum/frystoalett

Basfakta

Upplåtelseform:

Arrende

Typ:

Fritidshus

Boarea:

85 kvm

Areakälla:

information säljarens

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

TV & Bredband:

Fiber finns vid tomtgräns

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1952-1990

Grundläggning:

Torpargrund/källare

Grundmur:

Torpargrund/källare

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåttak

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Direktverkande el, braskamin samt luftvärmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

Ut- och ombyggt 1968
Ut- och tillbyggt 1990
Nytt våtutrymme 2020
Tak omlagt 2020

Övriga byggnader:

Gäststuga på plintar med enkupigt taktegel - är i behov av en grundförstärkning Dubbelgarage på gjuten betongplatta, väggar av sten som har timmerpanel samt betongpannor på tak

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Övrigt:

Tillbyggnad, ombyggnad och renoveringar 2012-2013. Taxeringsvärde enbart hus på tomt 582.000 kr

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

20 000 kr/år

VA:

4 700 kr/år

Väg/samfällighet:

3 500 kr/år

Renhållning:

750 kr/år

Försäkring:

3 500 kr/år

Övrigt:

1 kr/år

Total driftkostnad:

32 451 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr, utöver detta tillkommer kostnad för årsavgift till arrendeavgift 100 kr

Nätbolag:

Oxelö Energi

Elleverantör:

Vattenfall

Arrendeavgift:

100 kr

Arrendeavgift kommentar:

Arrendeavtalet löper på livstid. Arrendeavgiften är så låg som 100 kr/år då tomt 28 är delägare (del 1/46) i fastigheten.

Kommentar:

Driftkostnader (fasta för hushållet): Fastighetsskatt om 4.258 kr/år för byggnaderna Oxelö Energi 744 kr/år för renhållning/sopor Oxelö Energi 2.919 kr, elnät 16A Vattenfall 384 kr - årsavgift för elförbrukning Försäkring IF 3.500 kr Driftkostander (internt till föreningen, fasta): Fastighetsskatt 4.643 kr/år för del av mark Arrende: 100 kr Medlemsavgift om 2.000 kr/år Användande av föreningens VA-system 2.500 kr/år Vägavgift 1.400 kr/år Avgifter VA, till kommunen, via föreningen 1.556 kr/år Till detta tillkommer rörliga kostnader för förbrukning av el och vatten

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stjärnholm 4:2, 1/46 del

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten och avlopp via samfällighet för området. Egen borrad brunn om ca 60 m.

Tomtarea:

1532 kvm

Tomttyp:

Natur- och trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Bilplats finns på tomten samt dubbelgarage

Beskrivning uteplats:

Balkong och uteplatser

Försäkringsbolag:

IF Försäkringsbolag

Försäkringsbelopp:

3 500 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Grönviken & Danvik/Danvikshagen är ett lugnt, mycket barnvänligt område med närhet till naturen och havet. Närhet till ny förskola och skola vid Södra Peterslund, cykelavstånd till mataffär, pizzeria samt fler bad- och aktivitetsmöjligheter. Oxelösund ligger cirka 5 km bort med ett bra utbud och service i vardagen. Närhet till Jogersö strandbad, höghöjdsbana och restaurang. Femöre Naturreservat med klippbad och vackra omgivningar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

Planritningar

Dokument

Kolla restider

Grönviksvägen 19/tomt 28, 61337 Oxelösund

www.hitta.se

Budhistorik

3 750 000 kr 1 17 maj 2024
Alla lediga objekt