Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Simrishamn , Rörum Fruktvägen 8
5 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 124 m2
Biarea: 4 m2
Tomtarea: 1 218 m2
Arkitektritad tegelvilla enligt modern tolkning på den skånska längan

Välkommen till Fruktvägen 8 i Rörum - En arkitektritad tegelvilla enligt modern tolkning på den skånska längan med sitt sandfärgade tegel och tradionellt listtäckta papptak.

Utformningen bjuder in dig till en harmonisk atmosfär med ljusinsläpp, genomgående siktlinjer, sina genomtänkta materialval och noggrant skapade detaljer. Betonggolven som är genomgående för hela entréplanet samspelar med kalkputsade väggar med inslag av snickeriplywood och breda fönsterbänkar i massivt trä som ger en organisk känsla som skapar en atmosfär av naturlig skönhet i varje rum.

På entréplanet öppnar de sociala och inbjudande ytorna upp med kök och vardagsrum som smälter samman till en enhet. Den centralt placerade braskaminen sprider en känsla av välbefinnande, medan stora fönsterpartier i tre väderstreck låter naturens ljus strömma in från alla håll.
Trädgården blir en naturlig förlängning av ditt hem när du stiger ut på en av de tre njutbara uteplatserna som vi även når via direktaccess från vardagsrum och kök. Under varma sommardagar med dessa dörrar öppna skapas en känsla av att befinna sig i en dunge.

En specialutformad trätrappa leder dig upp till ovanvåningen, där snedtak med takfönster och träbjälkar skapar en charmig och intim atmosfär i kombination med massivt trägolv. Här finner du två av hemmets tre sovrum i respektive gavel. Även ett så väl estetiskt tilltalande som praktiskt gäst-wc finns här att tillgå.
Utöver detta bjuder det stora badrummet på entréplan in med gråmelerad kalksten från Östersjöområdet och en stilfull inredning som harmonierar perfekt med resten av huset.

Villans praktiska klädvårdsavdelning gör det enkelt att hålla ordning och reda i vardagen, medan den fantastiska utomhusmiljön lockar med flera underbara platser att välja mellan i takt med att solen rör sig under dygnet. Från den välskötta singeluppfarten till de grönskande planteringarna och den inbjudande paviljongen under skyddande tak - varje detalj är noggrant utvald för att skapa en harmonisk och inspirerande livsmiljö. Paviljongen är ritad av arkitekten till huset och är tänkt som rumsskapare, insyns- och vindskydd. Den består av vitlaserade trälister i olika bredd. I trädgården finns också ett gulmålat mindre insynsskydd gjord i samma byggteknik som paviljongen för att skapa en enhetlig känsla.

I den direkta närheten finner vi två golfbanor, några minuters gångväg till den omtyckta Sophiaskolan(Waldorfskola), cykelavstånd till Knäbäckshusen, Rörums Backar och Vik samt cykelväg till Kivik och Simrishamn.

Ett drömboende på Österlen väntar, helt enkelt.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Trevlig entré med öppet till nock och med såväl praktiskt som snyggt betonggolv i samspel med väggar av kalkputs, snickeriplywood och gipsplattor. Detta tillsammans med vackra fönsterbänkar i massivt trä utgör ett genomgående tema för entréplan. Hallen förser oss även med ljusinsläpp via genomgående fönsterpartier från golv till tak som ackompanjeras av helglasade ytterdörrar på vardera sida. Bra med avhängningsmöjligheter och förvaring finns att tillgå. Den gedigna trappan i trä som leder oss vidare upp till ovanvåningen finns även placerad här.

Badrum

Entréplanets badrum förser oss med helkaklad interiör med gråmelerad kalksten från Östersjöområdet i kombination med vitkaklade väggar och ljusbringande fönsterparti med utgång till trädgårdssida. Badrummet är utrustat med wc från Ifö Sign, handfat med ljusgrå kommod, spegel och vitt badkar från Svedbergs.

Klädvård

Klädvårdsavdelningen finns placerad mellan kök och hall och är inrett med tvättmaskin från Bosch WAT283T8SN och tvättho med förvaring. På väggen finns praktisk torkställning och vägghyllor av furu.

Kök

Vidare inviterar ett stilsäkert kök med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom släta luckor i varm ljusgrå kulör med knoppar från Norrgavel och bänkskiva i rostfritt stål från Neonela Design samt med stänkskydd i gråmelerad kalksten. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys (Frostig och Frysa), integrerad diskmaskin (Renodlad), inbyggd mikrovågsugn (Samsung GE87MC), induktionshäll (Matmässig), inbyggd ugn (Mattradition) och fläkt (Mattradition). I anslutning till köket finns ett skafferi utrustat med städskåp och plats för matvaror samt källsortering.

Vardagsrum

Köket mynnar ut i vardagsrummets sociala ytor med flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Det grå betonggolvet och väggarna med kalkputs samt snickeriplywood är en gemensam nämnare som gör att nedanvåningen binds samman på ett stilenligt och fint sätt. Vardagsrummet är ljust och harmoniskt med stora fönster i tre väderstreck som ackompanjeras av helglasade terrassdörrar på vardera tre sidor som leder oss vidare ut till uteplatser och njutbar trädgård.

Sovrum 1

Entréplanets sovrum bjuder på enhetlig interiör med betonggolv, väggar i kalkputs och gipsplattor samt ljusbringande fönsterparti från golv till tak. Kvadraten är vida och ger plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Allrum

På andra våningen möts vi av allrummet med massivt furugolv och väggar med kalkputs som ackompanjeras av snedtak med takfönster samt träbjälkar som skapar förbindelse med entréplan.

Sovrum 2

Det stora sovrummet är harmoniskt och avkopplande med väggarna i kalkputs, furugolvet och det stora fönsterpartiet med fransk balkong. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaring finns i inbyggd klädkammare bakom träribbor.

Sovrum 3

Två av hemmets tre sovrum finns placerade här uppe och det första förser oss med plats för både enkelsäng och skrivbord. Dessutom med ljusbringande fönsterparti och fransk balkong. Enhetligt furugolv ligger för våra fötter i kombination med väggar i kalkputs.

Gäst-wc ovanvåning

På ovanvåningen finns även ett praktiskt gäst-wc placerat som förser oss med vitt handfat med matchande kakel ovan liksom golv och wc från Ifö Sign. På golvet ligger gråmelerad kalksten från Östersjöområdet i kombination med ljusa väggar och ljusbringande takfönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

124 kvm

Biarea:

4 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

3

TV & Bredband:

Fiberkabel är framdragen till fastigheten men inte inkopplad. Nuvarande ägare använder mobilt bredband.

Pantbrev:

3

Pantbrev summa:

1 675 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2018

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Lecablock

Stomme:

Porotherm, Wienerberger

Fasad:

Tegel Wienerberger WT105 Ingefär Slagen NF MA FT 1

Fönster:

3-glas, Ekstrands

Bjälklag:

Trä + Ekoisolering

Tak:

Tjärpapp, listtäckning

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump NIBE F730, vattenburen golvvärme + radiatorer på övervåningen

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

Uthus, 8 kvm med en öppen del för ved och en stängd för förvaring. På baksidan hyllor och en arbetsbänk. Paviljong om 15 kvm

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 64kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 19 mars 2024

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad

Nuvarande ägare upplyser om att braskaminen är fungerande och godkänd. Protokoll finns från 2018.

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Tvättmaskin, diskmaskin, hyllor i skafferiet och i tvättstuga, hatthyllor, hyllor i teknikrummet och i uteförrådet.

Driftkostnad

Elkostnad:

15 800 kr/år

VA:

5 750 kr/år

Sotning:

200 kr/år

Väg/samfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

882 kr/år

Total driftkostnad:

25 632 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Kostnadspost El inkluderar kostnad för uppvärmning

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Rörum 4:14

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Rörum GA:17 ändamål: Vägar, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Rörum GA:18 ändamål: Vägar, Samfällighet: Simrishamn Rörum S:33
Samfällighetsförening Pomonabacken. Kontaktperson: Anneli Schalock, 072-322 29 16, anneli.schalock@gmail.com.
I samfälligheten ingår skötsel av väg, klippning av lähäck. Inköp av t ex gräsklippare, trädgårdsmöbler och fruktträd för de gemensamma allmänningarna som hör till samfälligheten.
Samfällighersavgiften regleras årsvis.

Planbestämmelser:

Detaljplan (2009-11-30) Vattenskyddsområde (2005-06-09) Landskapsbildsskydd (1974-05-06)

Tomtarea:

1218 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Upplev lyxen av en välskött trädgårdstomt ut mot öppna vidder som blir din oas för avkoppling. Alla växter är noga utvalda för att skapa mångfald och variation. Här finns bärbuskar och frukträd av alla dess slag i en härlig kombination av blommor och grönska. Här erbjuds vi dessutom flertalet fantastiska uteplatser av vida kvadrat där du kan njuta av sol hela dagen under de varma sommardagarna. På två av de tre uteplatserna i anslutning till huset har det lagts oregelbunden, sandmelerad skiffer. Den tredje har fått breda plankor av lärkträ. Börjar det droppa är det bara att ta plats i paviljongen som erbjuder skyddande tak. I anslutning till huset finns stor singelprydd uppfart med plats för två bilar.

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 373 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

2018

Taxeringsvärde:

1 822 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

551 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Den lilla byn kring Fruktvägen ligger strategiskt i närheten av Rörums kullar, en blandskog, jordbruksmark, hav, sand- och stenstränder. Få platser erbjuder så skiftande natur. Bostadsområdet ligger på en tidigare äppel- och hallonodling och de gamla lähäckarna skyddar fortfarande och ger området ett gynnsamt odlingsklimat. Det är nära till Rörums by och Rörums gårdshotell med restaurang för alla, inte bara för hotellgäster, Franskans Creperie och Retreat, Mandelmanns. Busshållplats finns på fem minuters promenadavstånd. Det tar tio minuter att gå till den närmaste skolan som är den omtyckta Sofiaskolan. Förskola finns också i byn. På ungefär tjugo minuter promenerar man till den. I närheten finns också forsar, äppelodlingar och Nationalparken Stenshuvud. Fruktvägenområdet ligger ungefär mitt emellan Simrishamn och Kivik. Den närmaste matbutiken är AutoMat i Vik på 2,1 km:s avstånd.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Fruktvägen 8, 27295 Simrishamn

Alla lediga objekt