Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Simrishamn , Simrishamn Gesällgatan 5
2 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 102 kr
Parkeringsplats och bostadsrättstillägg ingår. Obligatoriska tillägg gällande el, kallvatten och värme/varmvatten tillkommer på avgiften.
Boarea: 67 m2
Rum: 2
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Exceptionellt Östersjöboende på högsta våningen med havsutsikt

Uppe på femte våningen med panoramautsikt över djupblått hav ligger denna nyproducerade och inflyttningsklara bostadsrätt. Här väntar ett hem utöver det vanliga i enastående miljö. Med fantastiska vyer mot fredat naturområde och med hav och hamn ständigt närvarande.

Lägenheten har genomgående smakfulla och påkostade materialval som skapar en exklusiv känsla. Generösa sociala ytor med gott om plats för stort matbord där vänner och familj kan samlas. Helkaklat badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, takdusch med duschdörrar i klarglas och spotlights i tak. Ett sovrum med skjutdörrsgarderob samt ett tilltänkt rum för förvaring men som även passar alldeles utmärkt som arbetsrum. Parkeringsplats under tak nere på markplan ingår.

Bostadsområdet Svävaren är starten på en ny levande stadsdel i Simrishamn. Här planeras ett hundratal nya bostäder på unikt läge med havet som granne. Läget är perfekt med närhet till såväl hav och natur som till centrum, skola, förskola och tågstation. Från tågstationen tar du dig smidigt västerut, Ystad nås på 40 minuter och Malmö på 1,5 timme.

Varmt välkommen till en möjlighet som inte dyker upp särskilt ofta.

Visningar

torsdag 23 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!
söndag 2 juni 10:30 - 11:00
Boka tid för visning!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

67 kvm

Areakälla:

Enligt ekonomisk plan

Kommentar till areakälla:

Om arean är av vikt för köparen bör denne vidta egen uppmätning

Antal rum:

2

TV & Bredband:

Fiber

Beskrivning bilplats:

En parkeringsplats under tak på markplan ingår.

Andel i föreningen:

2.53 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal är hämtat från upplåtelseavtalet tillhörande bostaden.

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har inte varit möjlig att räkna fram, eftersom relevant andelstal inte gått att få fram från föreningen eller förvaltaren.

Lägenhetsnummer förening:

34

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Garvaren 22

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk, FTX-system

Energideklaration:

Energiklass: C
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 juni 2023

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

6 480 kr/år

Elkostnad:

6 324 kr/år

VA:

3 948 kr/år

Total driftkostnad:

16 752 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Angiven information om driftskostnader är tagna från föreningens ekonomiska plan och är preliminära beräkningar, dessa kan skilja sig från verkligheten. Se den ekonomiska planen i annonsen. Bostadsrättshavare bekostar hushållsel genom mätning via undermätare som faktureras i förväg enligt schablon (80kr/kvm) med senare justering efter uppmätt förbrukning. Bostadsrättshavare bekostar varmvatten efter förbrukning genom tillägg, undermätare finns. Tillägget beräknas preliminärt till 82 kr/kvm och år men kan variera beroende på hushållets storlek och vanor. Bostadsrättshavare bekostar sin del av kallvatten (VA) genom undermätare som faktureras i förväg enligt schablon (50kr/kvm) med senare justering efter uppmätt förbrukning. Enligt den ekonomiska planen debiteras bostadsrättshavare för värme efter förbrukning genom tillägg, detta har korrigerats och kostnaden för värme debiteras nu som en fast summa enligt schablon och kvadratmeter. Fiberanslutning finns till respektive lägenhet, bostadsrättshavare tecknar eget abonnemang för TV/bredband alternativt tecknas gemensamt som bekostas genom tillägg på avgiften. Varje bostadsrättshavare har skötselansvar (inkl. snöröjning) för den upplåtna marken.

Förening

Namn:

BRF Svävaren

Organisationsnummer:

769639-6709

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

BRF Svävaren i Simrishamn består av totalt 34 lägenheter uppförda under 2022-2023. Lägenheterna fördelar sig på två flerbostadshus - den Norra Svävaren och den Södra Svävaren. Den Norra Svävaren består av 22 lägenheter som fördelar sig på fem plan, i den Södra Svävaren finns 12 lägenheter fördelat på tre plan. Inflyttningen har skett i två etapper. I den Södra Svävaren skedde inflytt i april 2023 och i den norra Svävaren under juli 2023.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

soren.fredrikson@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns en parkeringsplats per bostadsrätt. I Norra Svävaren finns parkeringarna i markplan under huset. I den Södra Svävaren finns parkeringarna på gemensam biluppställningsplats, dock med undantag för två stycken som får parkera under Norra Svävaren.

Försäkring:

Föreningen har fastighetsförsäkring tecknad med Trygg Hansa. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen. Bostadsrättshavarna uppmanas att teckna individuell hemförsäkring.

Bredband/TV:

Fiber finns anslutet, bostadsrättshavare tecknar själv avtal.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

I nuläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

Antal lägenheter:

34

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förenings ekonomiska plan, uppdaterad 2024-02-06. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera samtliga uppgifter.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör en terrass om cirka 12 kvm som är upplåten med bostadsrätt.

Obligatoriska tillägg gällande hushållsel, kallvatten och värme/varmvatten tillkommer på avgiften, undermätare finns i respektive lägenhet. Se mer under driftskostnader samt i den ekonomiska planen.

Omgivning

Allmänt om området:

Som boende i Simrishamn väntar lugn och ro, men med all service inom räckhåll. Här bor du i en pittoresk och charmig stad i vacker kustnära natur, rik på historia. Simrishamn är beläget vid Östersjöns kust och är en av de mest populära destinationerna i regionen. Det är inte minst stadens bebyggelse som utgör dess charm. De låga husen i pastellfärger ligger i långa rader längs kullerstensgator. Fasaderna pryds ofta av vackra Simrishamnsdörrar som är typiska för trakten, liksom de prunkande trädgårdarna som ligger som osynliga oaser bakom höga träplank. Att promenera genom stadens centrala delar är som att kliva in i en annan tid och ger en känsla av harmoni.

Simrishamn och Österlen har också ett blomstrande konst- och kulturliv. Området är känt för sina konstgallerier och museum, där man kan uppleva både lokala och internationella konstnärers verk. Det finns även ett flertal evenemang och festivaler som anordnas under året, såsom den årliga Simrishamnsveckan och Simrishamn Jazzfestival, som lockar besökare från när och fjärran. Andra platser som är populärt att besöka och som drar till sig många besökare i omkringliggande orter och byar är Jazz under stjärnorna i Brantevik, Skillinge teater, den årliga äppelmarknaden i Kivik, Glimmingehus medeltida borg och Stenshuvud nationalpark. Listan kan göras lång och det är lätt att lockas av det breda aktivitets- och kulturutbud som dukas upp.

En annan fördel med att bo i Simrishamn är närheten till naturen. Staden omges av vacker kustlinje och är omgiven av grönskande fält och åkrar. Att ta en promenad längs med strandpromenaden eller cykla ut i det omgivande landskapet är en populär aktivitet för invånarna. Utöver den vackra naturen finns ett brett utbud av restauranger, caféer och butiker. Här kan man njuta av lokal mat och dryck, och det finns även ett bra utbud av lokala hantverksprodukter och konsthantverk att köpa.

För den som är intresserad av utbildning och arbete finns det också möjligheter i centrala Simrishamn. Staden har flera skolor och arbetsplatser inom olika sektorer, vilket gör det möjligt att bo och arbeta på samma ort. Skulle man däremot ha behovet av att pendla till t.ex. Ystad, Malmö eller Lund, så går pågatågen från Simrishamns tågstation.

Här går det att aktivera sig året om. En av Österlens många fördelar är att byarna ligger tätt liksom de små fiskelägena längs kusten. Du kanske hittar ditt egna smultronställe?

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy
Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Gesällgatan 5, 27236 SIMRISHAMN

Alla lediga objekt