Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Sjöbo , Sövde Snogeholmsvägen 1336-72
16 950 000 kr
Hästgård Gård med verksamhet och 17 Ha mark i vackra Snogeholm/Sövde!

Mitt ute på den skånska landsbygden finner du denna fina gård med hela 18 Ha som har både inriktning mot hästverksamhet och även uthyrning av fritidsboende. Hästverksamheten består idag av stall med nio boxar, spolspilta och sadelkammare samt foderlada i anslutning till stallet. Ridhus med måtten 20 x 42 m, ridbana/naturbana och godkänd gödselplatta. Perfekt för såväl trav- som ridanläggning. Boningshuset har ett vackert stort lantkök med en värmande kakelugns kamin, utgång till stor amerikansk veranda och en härlig pool för svalkande dopp. Lägg därtill ett vackert Orangeri byggt 2017 som är en perfekt affärslokal, generationsboende eller kanske showroom - bara fantasin sätter gränser. Idag finns även en glashytta som lätt kan bli en andra stallbyggnad eller kanske yoga studio ? Här bor du med naturen som granne och endast 5 min med bil in till tätorten som har all service Du kan önska. Sövdesjön med sitt vackra vatten och fina badplatser finns på cykelavstånd. Här kan du fiska, hyra kanot och eller hyra bastubåt. Snogeholm med vacker slottsmiljö, skogspromenader och fikamöjligheter är ett trevligt närliggande utflyktsmål. Havet är inte långt borta med 20 minuter till Ystad...... Varmt välkommen att boka upp visning !

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Basfakta

Typ:

Gård

Antal skiften:

1

Total areal:

18.5146 ha

Pantbrev:

22

Pantbrev summa:

2 755 000

Huvudbyggnad

Byggnadstyp:

Bostadshus

Byggnadsår:

1848

Byggnadsår - kommentar:

Enligt taxeringsinformation är byggår 1929

Uppvärmning:

Vattenburen värme från pelletspanna (ny 2017).

Fasad:

Puts

Bjälklag:

Trä

Tak:

Eternit

Stomme:

Tegel

Grundläggning:

Gjutet (hall, kök, badrum) resterande torpargrund

Fönster:

2-glas

Interiör

Antal rum:

5

Antal sovrum:

3 - 4

Boarea:

150 kvm

Vatten & Avlopp

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om - en spets som är ca 8-10 m djup. Vattenfilter installerat 2016, flera vattenfilter finns. Enskilt avlopp - trekammarbrunn med ovanmarksinfiltration från 2008. Godkänd för fem PE.

Ventilation

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration

Beskrivning:

Energiklass: D
Primärenergital: 92kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 21 sep. 2023

Tomt, uteplats & bilplats

Uteplats:

Stort trädäck på baksidan av huset som delvis är under tack och delvis rymmer poolen.

Bilplats:

Flertal biluppställningsplatser och även dubbelgarage.

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Två stallbyggnader, loge, garage, gödselplatta och ridhus

Stallbyggnad ca 190 kvm - består idag av nio boxar och sadel/selkammare samt uppställningsplats med spolmöjligheter. Träväggar och plåttak. Stallbyggnad ca 180 kvm - används idag som glashytta/utställningslokal. Putsade väggar och plåttak. Loge ca 160 kvm - plåtad trästomme och eternittak. Garage/verkstad ca 60 kvm - putsade väggar och eternittak. Gödselplattan är gjuten i betong ca 200 kvm, godkänd. Ridhus ca 840 kvm med träsarg och yttermått 20 x 42 meter. Underlag är äldre och av ridbanesand.

Orangerie och gäststugor mm

Orangeri ca 154 kvm - uppförd 2017 består idag av två stora lokaler, kök ( säljes helt utan inventarier) handikapp anpassad wc och förråd. Gäststuga 1 ca 45 kvm - väggar och stomme i trä. Tre rum och kök samt badrum med våtrumstapet. Fullutrustat med permanent standard. Luft/luft värmepump och elradiatorer. Tilläggsisolerat och nydragen el samt jordfelsbrytare vid uppsättning 2010 ( begagnad stuga). TM och VVB finns. Gäststuga 2 ca 21 kvm - ett rum med trinett. Toalett och dusch i sidobyggnad om ca 7 kvm. TM och VVB. Huset är köpt begagnat och flyttat, väggar och stomme i trä, papptak.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Sövde 32:4

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Sjöbo Sövde GA:1 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 12-SÖE-102.1

Väg omlagd utanför gården 1995, markbyte med vägsamfälligheten.

Sövdeljung Vägsamfällighet.

Fiberledning och skåp i mark.

Elcentral i Hage (2 Ha) och Dagvattenledning i hagens kant till dike (från Sövde 32:5).

Beskrivning tomt:

Tomtarea 1000 m² insynsskyddad trädgård.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar Skåne

Försäkringsbeskrivning:

Fullvärdesförsäkrad bostad och två gäststugor. Ekonomibyggnaderna är beloppsförsäkrade.

Taxering

Summa tax. värde:

5 453 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Lantbruksenhet

Typkod:

120 Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2020

Värderingsenheter

Småhusbyggnad på lantbruk

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 052 000 kr

Småhusbyggnad på lantbruk

Värdeår:

2010

Taxeringsvärde:

314 000 kr

Småhusmark på lantbruk

Taxeringsvärde:

340 000 kr

Ekonomibyggnad

Värdeår:

2001

Taxeringsvärde:

523 000 kr

Ekonomibyggnad

Taxeringsvärde:

128 000 kr

Åkermark

Taxeringsvärde:

2 839 000 kr

Hyreshusenhet

Typkod:

325 Hyreshusenhet, lokaler

Taxeringsår:

2022

Värderingsenheter

Hyreshusmark för lokaler

Taxeringsvärde:

82 000 kr

Hyreshusbyggnad för lokaler

Värdeår:

2017

Taxeringsvärde:

175 000 kr

Taxerad areal

Åker:

17 ha

Övrigt:

1 ha

Totalt:

18 ha

Omgivning

Allmänt om området:

”Sövde – byn med ca 370 invånare är idag en härlig blandning av gammalt och nytt. Längs bygatan, som följer Sövdesjöns strandkant, står halmtäckta korsvirkeshus sida vid sida med toppmoderna villor. Kyrkan med anor från 1100-talet är nära granne med Amfiteatern, som inbjuder till härliga konserter och sommarevenemang med de mest aktuella artisterna.” Hämtat från Sövde byalags hemsida, www.sovde.se

Naturen runt Sövde är oslagbar med härlig lövskog och den stora Sövdesjön med badplats och brygga. Alla årstider har sin charm, på vintern så lockas många långfärdsskridskoåkare till sjön då den fryser snabbt. Sövde musteri www.sovdemusteri.se är ett annat guldkorn som sätter byn på kartan.

Närmaste service når man i Blentarp. I Blentarp ligger två skolor; Storkskolan med förskoleklasser, årskurs 1 till 9 (från 2022 kommer barnen i Blentarp gå 7-9 i Sjöbo) och förskola samt en friskola i den gamla kyrkskolan med årskurs F till 5. I samhället finns även en mindre livsmedelsaffär som också är ombud för Posten, Apoteket och Systembolaget, ett bageri samt tre restauranger och ett STF-vandrarhem. Blentarp stoltserar även med en vacker kyrka med anor från 1100-talet med ett unikt runt, spetsigt torn från 1200-talet. Större föreningar i bygden är Blentarps BK, Blentarps SK. I Blentarp arrangeras genom Henriksdal RF fristående elittävlingar i banhoppning och även dressyr på Rytteriet. Hästnäringen i närområdet är utbredd.

Att köra till Lund tar 30 min, Malmö 35 min och Ystad 20 min.

Planritningar

Kolla restider

Snogeholmsvägen 1336-72, 27596 Sövde

Hitta.se
Alla lediga objekt