Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Skurup , Abbekås Karl Kulls väg 9
3 950 000 kr som utgångspris Högsta bud: 4 500 000 kr
Boarea: 211 m2
Biarea: 54 m2
Tomtarea: 911 m2
Rymlig villa med härlig trädgårdstomt!

Som sista hus på återvändsgata med skyddat läge inbäddad i lummig grönska presenterar vi denna villa med generösa ytor och ljuvlig utemiljö. Interiören erbjuder en väl genomtänkt planlösning med kök och vardagsrum i nära samband där de stora fönsterpartierna ger en ljus och behaglig boendemiljö. Den öppna ytan gör det enkelt att få plats och umgås med både familj och vänner och den värmande braskaminen höjer mysfaktorn vintertid. Även övre plan bjuder på sociala utrymmen i form av en stor möblerbar hall och när man är i behov att dra sig undan till sin privata vrå bjuder detta hem på upp till fyra sovrum. Lägg därtill badrum, separat wc samt ett praktiskt tvättrum komplett med bastu och dusch. Den lugna baksidan skapar en avkopplande miljö med generöst trädäck som ger gott om utrymme för grill, stolar och bord, solsängar samt loungemöbel om så önskas. Här finns rejäla gräsytor, blomstrande rabatter och grönskande häckar som ramar in väldigt fint. Abbekås hamn, med badbrygga, ligger inom promenadavstånd. Här kan man njuta av den vackra omgivningen eller besöka hamnkrogen Bongska Huset. I Abbekås finns förskola och här finns goda bussförbindelser till såväl Skurup som Trelleborg och Ystad. I Skivarp, som bara är fem minuters bilfärd från Abbekås, finns allt ni behöver för vardagen, inklusive mataffär, postombud, skola och förskola. Välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med massivt bambugolv tillsammans med målade väggar samt ljusinsläpp via fönstret bredvid entrédörren. På höger hand har vi trappen som leder oss upp till ovanvåningen.

WC

Till vänster väntar gäst-wc:n med klinkergolv och vitkaklade väggar tillsammans med en liggande dekorbård. Här finns wc och handfat i kommod med inkaklad spegel ovanför.

Vardagsrum

Rakt fram sett från hallen väntar hemmets vardagsrum som ger plats för såväl soffgrupp som matbord. I öppningen till köket finns dessutom en stämningshöjande braskamin som värmer skönt under årets kallare månader. Massivt bambugolv pryder golvet, väggarna är målade och fönstren samt den helglasade terrassdörren ger oss det efterlängtade solljuset.

Bibliotek/Sovrum

Från vardagsrummet når vi biblioteket som är av god storlek och kan likväl användas som sovrum, arbetsrum eller gästrum. Under fötterna vilar en ekparkett och väggarna är tapetserade.

Kök

I nära samspel med vardagsrummet har vi köket som bjuder på ordentligt med förvaring i både under- och överskåp och arbetsytorna är goda på arbetsbänken med kaklat stänkskydd ovanför. På golvet ligger klinkers som både är tåligt och lätt att hålla rent, väggarna är målade och invid burspråket får vi plats med matbord. Här finns spishäll(-20), fläkt (-10), inbyggd ugn(-20), inbyggd mikro(-22), diskmskin (Miele -07), kyl och frys (Elektro Helios -15).

Groventré / Tvättstuga

Innanför köket ligger den arbetsvänliga tvättstugan som även tjänar som groventré. Väggarna är en blandning av slitstarka kakelplattor och varm bröstpanel med målat ovanför. En plastmatta ligger på golvet, lätt att rengöra men ändå bekväm att stå på. Längs ena väggen sträcker sig en lång arbetsbänk där det är perfekt att sortera och vika tvätt, pelare med tvättmaskin (Siemens -15) och torktumlare (Miele -07) samt ytterligare en arbetsbänk med handfat och underskåp som gör det enkelt att hantera tvättmedel och andra förnödenheter. Här finns också bastu, dusch och flertalet garderober som sväljer otroligt mycket. Vid entrén finns plats för avhängning samt ytterligare garderober för jackor, mössor och andra ytterkläder.

Förvaringsrum

Från tvättstugan tar vi oss vidare in till detta utrymme som bjuder på goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober utmed två av rummets väggar. Här ligger det ett klinkergolv och väggarna är tapetserade.

Kontor

Näst på tur står kontoret med helglasad altandörr som tar oss vidare ut till baksidan och den härliga trädgården. Även här ligger det ett klinkergolv och väggarna är ljusa. Finns behov av ytterligare ett sovrum, ett större arbetsrum eller gästrum kan man ta ner väggen in till förvaringsrummet.

Allrum ovanvåningen

Vi tar oss upp till övre plan där ett generöst allrum välkomnar med ljusinsläpp både från fönster i takkupa och takfönster. En vacker ekparkett ligger under våra fötter och väggarna är målade.

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum i ena gaveln som ger utrymme åt både den stora dubbelsängen och arbetshörnan. På golvet breder en mjuk heltäckningsmatta ut sig, vilket ger en behaglig känsla under fötterna medan väggarna är klädda i en vacker tapet som skapar en varm och inbjudande känsla till rummet. Intill sovrummet ligger klädkammaren som erbjuder gott om utrymme att organisera och förvara kläder och accessoarer för att hålla sovrummet fritt från oordning. I klädkammaren ligger det en askparkett och väggarna är målade.

Sovrum

I andra änden av allrummet finner vi två till sovrum. Dessa är lite mindre och passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller hobbyrum. Här ligger det en ekparkett och väggarna är målade.

Sovrum

Vägg i vägg med föregående sovrum ligger detta rum med återkommande ekparkett och även här är väggarna målade.

Badrum

Ovanvåningens badrum är i stilfullt helkaklat utförande med mörkgrå klinker som harmoniserar med ljusgråa kakelplattor. Här finns fönster i par, wc, handfat i kommod med matchande förvaringsskåp samt dusch bakom dörrar i frostat glas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

211 kvm

Biarea:

54 kvm

Areakälla:

faktisk uppmätn norm SS 21054:2020

Kommentar till areakälla:

Angiven boarea enligt uppmätning, taxerad boarea är 178 kvm och taxerad biarea är 28 kvm.

Antal rum:

7

Varav sovrum:

4

Pantbrev:

9

Pantbrev summa:

2 690 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1980

Grundläggning:

Betongplatta på mark, grundsula

Stomme:

Träregel

Fasad:

Puts på tegel, puts på betong och träpanel

Fönster:

Isolerglas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Värmepump luft/vatten och direktverkande el

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft

Renoveringar:

2007 - Badrum.
2019 - Nya tapeter och heltäckningsmatta i sovrum på ovanvåningen.
2020-2021 - Ändring av planlösning vardagsrum.
2020 - Ny ventil inkommande vatten. Entreprenadarbeten på tomten med borttagning av träd mm. Ny antenn. Nya eluttag kök, installation av induktionshäll. Nytt golv vardagsrum. Ny ugn. Ny klädkammare.
2021 - Nya ytskikt vardagsrum, kök och trapphals. Nya fönster vardagsrum. Ny altandörr. Nytt takfönster ovanvåningen. Ny uteplats, trädäck. Ny inredning, entré. Nya ytskikt och golv i två av sovrummen på ovanvåningen. Inklädnad av trapp inomhus samt ny ledstång.
2022 - Lya luckor, lådor och täckskivor kök. Nya uttag vardagsrum. Ny jalusibrytare. Ny kamin. Ny mikro. Målat fasaden.
2023 - Målning av dörrar och fönster utvändigt. Nya trycken och lås på två ytterdörrar. Nytt staket runt bärträdgården. Nya armaturer utomhus. Ny motor-garageport. Ny duschkabin intill bastun.
2024 - Ny vattenmätare.

Övriga byggnader:

Garage om 35 kvm. Förråd 10 kvm. Friggebod 9 kvm.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 39kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 68kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 11 nov. 2019

Övrigt:

Angiven boarea om 211 kvm och biarea om 35+10+9 kvm är enligt faktisk uppmätning norm SS 21054:2020. Taxerad boarea är 178 kvm och taxerad biarea är 28 kvm.

Under golvet i vardagsrummet ligger ett klinkergolv.

I överlåtelsen ingår mikrovågsugn. I överlåtelsen ingår inte vattensten, fågelbad, utemöbler, verktyg och stegar.

Säljaren informerar om att det saknas klinkerplattor under kyl och frys (finns att lägga). Vid kraftigt regn och vind kan vatten tränga in i garaget (takbeklädnad är felaktig med hänsyn till takets lutning och bör bytas till plåt eller papp).

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

15 707 kr/år

Elkostnad:

11 349 kr/år

VA:

4 700 kr/år

Sotning:

950 kr/år

Renhållning:

2 300 kr/år

Försäkring:

8 147 kr/år

Total driftkostnad:

43 153 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

11 352 kWh/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Örmölla 13:241

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

911 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

På den härliga baksidan av huset strålar solen från tidig lunch till solnedgång och ger en härlig plats för avkoppling och glädje. Ett stort trädäck sträcker sig utmed huset och här finns en motordriven markis som kan justeras för att ge skugga och behaglig svalka när solen står som högst. Trädäckets kant är omsorgsfullt inramad med vacker stenrabatt och den plana gräsmattan är perfekt för lek och spel. En tät och grönskande häck omger trädgården och ger både integritet och en känsla av avskildhet. På framsidan finns ett dubbelgarage.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 231 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1980

Taxeringsvärde:

1 797 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

434 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Abbekås är ett gammalt fiskeläge där fiskeskutorna puttrar in med nyfångad fisk tidigt om morgnarna och där du har möjlighet att köpa alldeles nyfångad fisk. Färskare än så går inte att få. Orten lever upp dubbelt under vår skånska vår och sommar med turister som vill njuta av havet, de fina stränderna och frisk luft.

Där finns en golfklubb som är vida känd och som inte behöver någon ytterligare presentation. Ystad, Trelleborg och Malmö ligger inte längre bort än upp till en halvtimmes bilfärd. Bron till Köpenhamn ligger i anslutning till Malmös yttre ring. Sturups flygplats ligger inom ca 15 min bilfärd.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Karl Kulls väg 9, 27456 Abbekås

Alla lediga objekt