Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Skurup , Skurup Pistolvägen 29

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 164 m2
Biarea: 16 m2
Tomtarea: 625 m2
Familjevänlig enplansvilla!

Drömmer du om att hitta hem i en trivsam familjevilla där allt är paketerat bekvämt i ett plan? Då ska du titta närmare på Pistolvägen 29. Bostaden bjuder på gott om utrymmen för hela familjen, och med sina fem sovrum finns här möjlighet för alla att dra sig undan till sin egen privata lilla vrå. Kök, allrum och vardagsrum ligger i nära anslutning till varandra som däremot ger en större möjlighet för närvaro och socialt umgänge, en naturlig plats för familjen att samlas vid efter en dag på arbetet och i skolan. Vidare bjuds vi på två badrum, varav den ena har bastu. Huset har även en stor tvättstuga som dessutom har dörr som leder oss ut i trädgården för att exempelvis hänga tvätt. Ledig tid spenderas med fördel på den härliga altanen som är belägen i härligt västligt läge och därmed borgar för många sköna stunder. Väljer man att inte vara under bar himmel eller behöver man ta skydd mot regn och vind, så gör sig det generösa uterummet perfekt för det. Bilen ställs på den rymliga uppfarten och här finns dessutom laddbox för elbil. Precis intill huset finns en fotbollsplan där barnen kan spela fotboll och fler parkeringsplatser för gäster. Populära Zimmermans backe för härliga dagar i pulkabacken finns bara någon minuts promenad bort. I närheten finns också förskola. Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med slitstarkt klinkergolv som längre in övergår i parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Direkt innanför dörren finns plats för avhängning och här finns också stängd förvaring iform av garderober som tar hand om familjens ytterklädet och skor.

Kök

På höger hand väntar hemmets kök från Marbodal (2016) med goda förvaringsmöjligheter bakom profilerade luckor som kombineras med snygg granitbänkskiva och mosaikklädd vägg ovanför. Grått golv med skön golvvärme tillsammans med vitmålade väggar och spottar i taket. Den maskinella utrustningen består utav spishäll (Siemens -16), ugn (Miele -08), fläkt (Fjärråskupan -16), mikro (Whirlpool -15), diskmaskin (Bosch -16), kyl och frys (Miele -16).

Sovrum

Rymligt sovrum som ger plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här ligger det ett parkettgolv och väggarna är målade. Utmed ena väggen finns flertalet garderober som tar hand om klädförvaringen.

Sovrum

Sovrum med ljusinsläpp från två fönster. Väggarna är målade i vitt, och i nuläget används rummet som kontor.

Sovrum

Även detta sovrum är av god storlek och inrymmer dubbelsäng, garderober och extra förvaringsmöbel om så önskas. Väggar målade i vitt möter ljust parkettgolv.

Tvättrum

För att underlätta vardagens bestyr finns här ett separat tvättrum som även har dörr som leder oss ut till trädgården. Här finns väggskåp, garderob, tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och tvättbänk med blandare, underskåp och tre lådor.

Badrum

Badrummet renoverades 2005 med klinkers där golvvärme via elslingor värmer skönt under fötterna och väggarna är kaklade med en dekorbård på mitten. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch.

Allrum

Mellan kök och vardagsrummet har vi allrum med plats för antingen soffa eller exempelvis matbord. På golvet ligger det ett parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finner vi även utgång till uterummet där ni enkelt samlas hela familjen. Här finns även en kyl för att ha avsvalkande drycker nära tillhands under varma sommardagar.

Vardagsrum

Umgängesytorna fortsätter från allrummet in till vardagsrummet som bjuder på stora fönsterpartier mot trädgården på baksidan och bjuder på ett strålande ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Ljusmålade väggar möter ljust parkettgolv.

Sovrum

Sovrum med parkettgolv och väggar målade i blått. Här ryms enkelt både säng, skrivbord och extra förvaring.

Badrum

Beläget i hallen ligger det lite mindre av de två badrummen. Här ligger det ett beigt klinkergolv som möter kaklade väggar med en dekorbård. badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch bakom vikbara dörrar och bastu.

Sovrum

Hemmets sista sovrum bjuder även det på parkettgolv, vitmålade väggar och inrymmer säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

164 kvm

Biarea:

16 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

7

Varav sovrum:

4 - 5

TV & Bredband:

Fiber finns indraget via Skurups Elverk.

Pantbrev:

9

Pantbrev summa:

2 558 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla

Byggnadsår:

1989

Grundläggning:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2- och 3-glas isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor + extra takpannor nere i krypgrunden

Uppvärmning:

El (direktverkande) och el (luftburen)

Ventilationstyp:

Mekanisk FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 66kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 128kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 10 feb. 2024

Övrigt:

Jordfelsbrytare finns installerat.

I värmesystemet har man bytt ut fläktmotorer, kretskort, nytt kablage och tempgivare.

I krypgrunden är en sorptionsavfuktare installerad.

2016 - Kök och nya golv.
2017 - Målat fasaden.
2023 - Nya fönster i söder + ett sovrumsfönster i öster.

I överlåtelsen ingår mikro, hatthylla, garderober, tvättmaskin, torktumlare, stege för utomhusbruk, mossrivare, gräsklippare, utemöbler, kyl i uterum och laddbox för elbil
Utegrill ingår inte i överlåtelsen.

Säljarna informerar om att stora badrummet har byggts om pga läcka, där har badkaret ersatts med duschvägg.

Huset är fullvärdesförsäkrat.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

43 000 kr/år

VA:

9 063 kr/år

Renhållning:

4 400 kr/år

Total driftkostnad:

56 463 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

24 000 kWh/år

Kommentar:

Posten el avser även uppvärmning. Elförbrukningen på 24000 kwh/år innefattar även elbilsladdning som motsvarar ca 9000 kwh för nuvarande säljare. Larm finns med möjlighet att överta abonnemang till en kostnad utav 1 200 kr per kvartal.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Tändhatten 6

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1983-09-02)

Tomtarea:

625 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Lättskött liten trädgårdstomt med plan gräsmatta inramad med häck och staket. Här finns ett härligt altandäck och inglasat uterum av husets baksida med härligt västerläge. På framsidan finns uppställningsplats för två bilar.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 112 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

479 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1989

Taxeringsvärde:

1 633 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Skurup är ett trevligt samhälle centralt beläget omgivet av underbar natur. Såväl skog som hav erbjuds inom kommunens gränser.

Utmärkta kommunikationer, med tåget som går var 30:e minut tar man sig enkelt till Ystad, Malmö och Köpenhamn. Sturups flygplats är belägen endast 15 min bort.

I Skurups tätort finns ett bra lokalt utbud, med bra för- och grundskolor, mataffärer, butiker, banker och restauranger. Skurup kommuns skolar har gott renommé, här finns bl.a. ett flertal grundskolor för årskurs 1-9 samt alternativ i Alléskolan och Montessori. Nils Holgerssongymnasiet erbjuder ett naturbruksprogram samt ett fordonsprogram.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Pistolvägen 29, 27437 Skurup

Alla lediga objekt