Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Södertälje , Hejsta 23

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 133 m2
Tomtarea: 3 114 m2
Skogsfastighet med mysigt och ostört läge!

Fint inbäddat i vacker natur har vi nu nöjet att kunna erbjuda detta inbjudande och privat placerade lantställe som passar den som söker sig till lugnet och som vill vara i ett med den vackra naturen som omger fastigheten. Invändigt stoltserar huset med suveräna sällskapsytor av vida kvadrat i form av ett smakfullt inrett kök i vitt och vardagsrum med stämningshöjande braskamin samt vackert ljusinsläpp med utgång till njutbart trädäck av vida mått. En helkaklad badrumsmiljö med tvättfaciliteter i praktiskt grovkök i direkt anslutning finns att tillgå likaså två bra sovrum, varav ett med värmande öppen spis och båda med lättmöblerade kvadrat samt flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Utanför dörren finns stora områden att röra sig fritt på och av detta är 3 114 kvadratmeter en härlig naturtomt som inkluderas i fastigheten. En liten bit bort finner vi serviceutbud och barnomsorg. Varm välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Den rymliga hallen bjuder in med god yta för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger trälaminat i kombination med ljust målade väggar.

Badrum

Det helkaklade badrummet (2005) förser oss med ljus klinker på golv och vitt kakel på väggar samt med ljusbringande fönsterparti med frostat glas. Badrummet är utrustat med wc, handfat, handdusktork och badkar med duschvägg.

Kök

Vidare in nås en väldisponerad köksmiljö signerad IKEA/Marbodal (2005) med profilerade luckor i vitt (målade 2019) och bänkskiva i mörkt laminat med svart kakel ovan. Maskinparken består av kyl och frys från Samsung i full höjd med is/vatten-dispenser (2010), diskmaskin från Bosch i rostfritt (2013), mikrovågsugn (2019), spishäll (2019) med förvaring i rostfritt undertill och inbyggd ugn (2019) samt fläkt från Futurum (2005). På golvet ligger snyggt trälaminat i samspel med väggar i vitt, infällda spotlights i tak och ett fantastiskt ljusinsläpp från fönsterpartier som ackompanjeras av glasad altandörr ut mot trädäck av vida kvadrat. I anslutning till köket finner vi öppna ytor där plats för ett större matrumsmöblemang enkelt ryms intill det ljusbringande fönsterpartiet. Härifrån når vi det njutbara trädäcket med en fantastisk utsikt över omnejd.

Vardagsrum

Näst på tur inviterar härliga allrumskvadrat med utgång till generöst trädäck med härlig utsikt mot naturen. Klassisk parkett pryder golvet och möter väggar i vitt med fondvägg i grått. Riktigt gott om plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang finns och rummet kröns av den stämningshöjande och värmande kaminen och panoramavyn över den snart så grönskande omgivningen.

Sovrum

Det första sovrummet når vi via köket och bjuder in med generösa ytor som möjliggör för både dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Vackert enhetligt golv i trälaminat ackompanjeras av målade väggar i ljusgrå kulör, fönster i gavelläge och en värmande såväl som stämningshöjande öppen spis.

Sovrum

Även det andra sovrummet är av bra storlek och förser oss med en interiör i form av klassiskt parkettgolv och målade väggar i vitt med svart mönstrad fondtapet. Här ryms med lätthet både enkelsäng och skrivbord samt extra förvaringsmöbel om så önskas.

Grovkök

I anslutning till badrummet finns ett praktiskt grovkök utrustat med tvättpelare (2014).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

133 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2

Pantbrev:

7

Pantbrev summa:

1 890 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Friliggande 1-plansvills

Byggnadsår:

1963

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 2014

Grundläggning:

Plintar och krypgrund

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt svart

Uppvärmning:

Luft/luft, ved och pelletskamin

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 61kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 109kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 apr. 2023

Övrigt:

Jordfelsbrytare är installerad.
Nuvarande ägare upplyser om att protokoll för den öppna spisen och braskaminen finns att tillgå från 2019/2022.
Bredband finns via Fiber.

2019 installerades luft/luft värmepump.
2014 byggdes tillbyggnad om 50 kvadrat och ny el drogs i denna. Under samma år installerades en pelletskamin.
2010-2021 har fönster och dörrar (3 st) bytts ut.
2005 renoverades tak.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

19 000 kr/år

Sotning:

900 kr/år

Väg/samfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

1 000 kr/år

Total driftkostnad:

23 900 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

I angiven elkostnad är kostnad för uppvärmning (ca 12000:-) inkluderat.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hejsta 3:22

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Södertälje Hejsta GA:5 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Södertälje Hejsta GA:9 ändamål: Vägar.
Det som ingår är snöröjning och sladdning.
Samfällighetsavgiften regleras årsvis.

Tomtarea:

3114 kvm

Tomttyp:

Naturtomt

Övrigt tomt:

En härlig naturtomt i vacker vårprakt hör till detta mysiga och inbjudande hus. Tomten förser oss både med stora gräsytor med planteringar samt med stora ytor av orörd och vacker natur. Till huset hör även ett generöst trädäck som erbjuder plats för flertalet utemöbler om så skulle önskas varifrån vi kan blicka ut mot hänförande vidder.

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 222 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

801 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1998

Taxeringsvärde:

1 421 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Hölö-Mörkö är en av Södertäljes södra kommundelar med ca 4 000 invånare. De senaste tio åren har befolkningstillväxten varit hög och nya bostadsområden växer fram. Kommundelen utgörs av Hölö tätort samt öarna Mörkö och Oaxen.
I anslutning till skolan ligger Hölös bibliotek som både är skolbibliotek och bibliotek för allmänheten. I Hölöskolans matsal är du som pensionär även välkommen att äta lunch. Inne i Hölö samhälle finns både en livsmedelsbutik och en mindre restaurang/pizzeria. På ön Mörkö finns en restaurang vid Skansundets färjeläger.
De närmaste järnvägsstationerna finns i Vagnhärad eller Södertälje Syd. Det går expressbussar utan uppehåll till Södertälje via motorvägen. I dagsläget finns det bussar som förbinder Hölö med Södertälje regelbundet alla dagar. Närmaste pendeltågstation finns i Järna. Dessutom passerar E4 strax öster om samhället

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hejsta 23, 15392 Hölö

Budhistorik

2 650 000 kr 2 20 juli 2023
2 600 000 kr 1 20 juli 2023
2 550 000 kr 2 20 juli 2023
2 400 000 kr 1 20 juli 2023
2 350 000 kr 2 20 juli 2023
2 200 000 kr 1 19 juli 2023
Alla lediga objekt