Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Biblioteksgatan 3C

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 7 066 kr
I avgiften ingår garageplats, värme, vatten, TV samt internet.
Boarea: 100 m2
Rum: 4
Våning: 3 av 3
Lägenheten fördelar sig över två plan, våning 3 och 4.
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Välplanerad våning Husplanskänsla i lägenhetsform med hiss från markplan

Stolt presenterar vi ett bekvämt boende fördelat över två plan med hiss från markplan, lugn välskött innergård och balkong i soligt västerläge. Här finns tre bra sovrum, kök och vardagsrum i en social öppen planlösning samt två badrum. Välkommen!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in till denna våning i två plan via trevlig innergård och hiss från markplan, som leder upp till tredje och högsta våningsplanet. Lägenheten är sedan fördelad över våning tre och fyra. Hallen välkomnar oss med en öppen, social planlösning och det finns avhängningsmöjligheter precis vid ytterdörren. Ytterligare inbyggd garderob är placerad på vänster sida och dessutom finns inbyggd förvaring under trappan. På golvet ligger ljus ekparkett som fortsätter in vidare i lägenheten och sammankopplar våningens samtliga rum.

Kök

I samband med renovering av köket har den avskiljande väggen mot vardagsrummet bytts ut mot en väl tilltagen köksö som erbjuder flertalet sittplatser samt bra arbetsyta för matlagningen. Detta gör att våningsplanet öppnar upp sig och man får en trevlig rymd i lägenheten. Köket går i vitt med rostfria beslag samt bänkskiva i oljat trä. Här finns alla bekvämligheter du kan tänkas behöva och dessutom plats till en rejäl matplats.

Vardagsrum

Vardagsrummet hittar vi ytterligare ett steg vidare in i lägenheten och är ett ljust, härligt rum. Här finns plats för en större soffgrupp med naturlig kontakt med köket. Från vardagsrummet kommer du dessutom ut på den härliga västervända balkongen som vetter ut mot Apoteksgatan och hela Ica-torget. Här avnjuter du härlig eftermiddagssol från lunchtid och framåt.

Sovrum

Sovrummet på första våningsplanet ligger i anslutning till hallen och är ett väl tilltaget sovrum. Detta ligger även med fördel vänt mot lugna gata med den egna balkongen utanför.

Badrum

Badrumsmiljön på första våningsplanet bjuder på badkar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här är väggarna helkaklade i vitt tillsammans med mörkt golv. Det finns dessutom en tvättstuga tillhörande föreningen på innergården.

Sovrum

På lägenhetens andra våningsplan finns två sovrum i liknande storlek. Det första är inrett med fondvägg i svartmålad träpanel som ger rummet karaktär. Även här ligger ekparketten unisont och resterande väggar är målade i vitt.

Sovrum

Andra sovrummet på detta våningsplan går i vitt och har fönster med utsikt mot lugn sidogata. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och mer därtill.

Badrum

Badrumsmiljön på detta våningsplan är helkaklat i ljusa toner och inrett med vikbara duschväggar i glas. Ett fräscht badrum med allt du kan tänkas önska!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

100 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Beskrivning bilplats:

Garageplats finns till varje lägenhet och ingår i avgiften

Andel i föreningen:

4.27786 %

Andel av årsavgift:

4.27136 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från HSB som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det har ej gått att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

27

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1993

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme samt värmepump

Ventilationstyp:

Frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 110kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 10 mars 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Anemonen I Staffanstorp

Organisationsnummer:

716439-5696

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Bostadsrättsföreningen Anemonen i Staffanstorp
Org nr 716439-5696

Fastighetsbeteckning: Stanstorp 1:175 som föreningen innehar med äganderätt.
Adress: Bibloteksgatan 3 och Storgatran 1 i Staffanstorp

Brf Anemon en är en centralt belägen bostadsrättsförening. Föreningens bostäder är fördelade enligt följande:
2 rok - 6 st
3 rok - 10 st
4 rok - 11 st
Utöver detta finns 5 st lokaler med hyresrätt.

Parkering: Garageplats ingår i månadsavgiften.

Föreningen har barnvagnsrum och cykelrum.

Gemensam tvättstuga finns i föreningen.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen tillämpar en tillsyn av lägenheten i samband med överlåtelsen.

Föreningen accepterar ett delande ägande vid köp av bostadsrätt, minimumkrav är 90-10 %.

Föreningen har ingen kommande planerad avgiftshöjning. Kontrollerat med representant från föreningen 2022-04-04.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Renoveringar:

2022 - planerad renovering av innergården.
2023 - införande av taggsystem är planerat till 2023.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Överlåtelseavgift:

1208 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett förråd som finns på samma våningsplan som lägenhetens entrédörr.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Biblioteksgatan 3C, 24531 Staffanstorp

Alla lediga objekt