Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Nevisborg 6D

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 391 kr
inkl VA, bostadsrättstillägg, kabel-TV. Till avgiften tillkommer en värmeavgift om 896 kr/månad. Total månadsavgift är 6287 kr/mån.
Boarea: 92 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Hörnläge med hiss Välplanerad hörnlägenhet med söderbalkong och hiss från markplan

Hjärtligt välkommen till denna trevligt planerade gavellägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två bra sovrum, balkong i soligt söderläge och hiss från markplan!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via trapphuset och hiss från markplan tar vi oss upp på våning två där vi hittar denna härliga hörnlägenhet. Vi kommer in i hallen där det på golvet ligger svart klinkers som möts av ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Här finns naturlig avhängningsplats för ytterkläder samt större klädkammare.

Sovrum

Sovrummen ligger belägna vägg i vägg och är av liknande storlek. Den första sovrumsmiljön är helt nyrenoverad och är tapetserat i en mörkgrön, behaglig nyans och bryts av med en fondtapet som även den går i grönt med naturmönster. På golvet ligger nylagt vinylgolv i mörkare ton. Här finns också plats att möblera in garderob eller annan förvaringsmöbel om detta önskas.

Sovrum

I det andra sovrummet är väggarna målade i en ljus, grön nyans och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Sovrummet är rymligt och det finns också plats att möblera in en dubbelsäng för den som önskar. Här finns också plats för garderob eller annan klädförvaring.

Badrum

Badrumsmiljön är rymlig och inredd med badkar. På golvet finns en beige våtrumsmatta och väggarna är kaklade i vitt med detalj i grått.

Tvättstuga

Lägenheten bjuder även på en separat tvättstuga med dörr in från hallen. Denna är utrustad med tvättmaskin, förvaring samt ett inbyggt städskåp.

Kök

Köket har idag en social, öppen planlösning tack vare att man har tagit bort en avgränsande vägg mellan kök och vardagsrum. Kökets inredning och luckor går i vitt och passar fint ihop med bänkskiva som går i rostfritt och grått. I köket finns en naturlig matplats vid öppningen mot vardagsrummet där man enkelt sitter minst fyra personer till bords.

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt och upplevs som rymligt tack vare öppenheten mot köksdelen och det stora fönsterpartiet mot balkongen. På golvet ligger välbevarad ekparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet har du utgång till den väl tilltagna, härliga balkongen som ligger i fritt och soligt söderläge. Hjärtligt välkommen att uppleva denna pärla!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

92 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har en balkong i söderläge.

Andel i föreningen:

2.46491 %

Andel av årsavgift:

2.46496 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal kapital: 2,46491%. Andelstalet är hämtat från Riksbyggen som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

208601001-0027

Lägenhetsnummer register:

1103

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1993

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 89kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 171kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 1 mars 2022

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Nevisgård I Staffanstorp

Organisationsnummer:

716439-4400

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Nevisgård I Staffanstorp är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 39 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen bildades 1991 (äger marken).

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 28 garageplatser och 22 p-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om 295 kr/månad och p-plats till en kostnad om 125 kr/månad. I dagsläget finns både lediga garageplatser och parkeringsplatser.

Försäkring:

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.

Bredband/TV:

Kabel-TV finns via Telenor. Grundutbud ingår i månadsavgift. Fiber finns installerat från Staffanstorp Open Universe. Valfritt att teckna abonnemang.

Renoveringar:

Under 2020 har föreningen utfört målning av balkonger, takfot, byte av hängrännor och tvätt av samtliga tak.
2019 lades golv i miljöhusen, belysning installerades på vinden och ventilationskanaler rensades.
2018 drogs fiberanslutning och garage samt garageportar målades om.
2016 byttes utomhusbelysning.
2015 byttes porttelefoner.
2013 byttes gaspannor och fläktar.
2012 genomfördes asfaltering.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande med 10% som minsta andel att äga.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut om 1190 kr, som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant som betalas av säljaren.

Antal lägenheter:

39

Överlåtelseavgift:

1190 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

476 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2021-11-03. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett vindsförråd.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Nevisborg 6D, 24545 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt