Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Glasmästarevägen 7

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 165 m2
Biarea: 20 m2
Tomtarea: 626 m2
Hemtrevlig villa Välplanerad 1½-plansvilla på populära Borggård

Välkommen till denna fint disponerade 1½-plansvilla på Borggård med dubbla badrumsmiljöer, fyra till fem sovrum, social planlösning mellan kök och vardagsrum, öppen spis och mer därtill. Hjärtligt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenteras detta härliga 1½-planshus på lugn och barnvänlig gata på populära Borggård. Här bor du trivsamt med cykelvägar in mot centrum, lekplats i närområdet och härliga naturreservatet Mossen runt knuten som bjuder på motionsslingor och vackra naturstigar. Huset bjuder på fyra till fem sovrum, uterum med stor angränsande altan, social planlösning mellan kök och vardagsrum som dessutom bjuder på öppen spis. Ett härligt hus för barnfamiljen!

Hall

Vi tar oss in via framsidan och landar i hallen. Här finns en naturlig avhäning för ytterkläder och plats för skor. På golvet ligger originalparketten bevarad som även följer med oss vidare in i vardagsrummet.

Kök

Från hallen tar vi vänster och landar i köket. Köket har tidlösa ekluckor som kombineras med luckor av glas. Beslagen i köket går i rostfritt, och så även maskinparken. Här finns diskmaskin, spis samt kombinerad kyl och frys. I anslutning till köket finns en naturlig matplats som rymmer minst fyra personer till bords.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt, ljust rum som ligger i härlig, öppen planlösning mot köket. Här vilar fötterna på ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ljusinsläppet är stort tack vare ett fönsterparti som vetter mot trädgården och i höstmörkret lyser elden upp i den öppna spisen och ger en behaglig värme i hela huset. Här finns gott om plats att möblera in ett stort soffmöblemang.

Uterum

Från vardagsrummet kommer man ut i det mysiga uterummet som förlänger sommaren under både vår och höst. Här finns skjutdörrar som enkelt kan samlas ihop för att få en helt öppnen känsla på sommaren. I anslutning till uterummet finns ett stort trädäck med plats för att möblera för många gäster på sommaren!

Sovrum 1

Det första sovrummet på detta våningsplan når vi via vardagsrummet och har fönster som vetter in mot trädgårdssidan. Detta är ett rymligt sovrum som utan problem rymmer dubbelsäng, inbyggda garderober och fler förvaringsmöbler. Väggarna här är målade i en behalig grå nyans och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Sovrum 2

I denna delen av huset ligger ytterliggare ett mindre sovrum med fönster ut mot gatan. Detta används idag som gästrum men kan också användas som barnrum eller kontor och rymmer en enkelsäng för den som önskar. Här är väggarna målade i vitt men en fondvägg i grått.

Badrum

Mellan de två första sovrummen finns ett helkaklat badrum i vitt inrett med badkar. Ett ljust badrum med frostat fönster som släpper in mycket dagsljus.

Tvättstuga

Mellan kök och vardagsrum finns tvättstugan. Här finns både tvättmaskin och torktumlare tillsammans med klinkers på golvet med golvvärme. Härifrån kommer man också vidare ut mot förrådet som tidigare har använts som garage.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och används idag som en stor walk in closet med förvaring för säsongens alla kläder. Detta rum kan enkelt stängas igen för att kunna användas som sovrum igen.

Sovrum 4

Det sista sovrummet ligger längst in i denna del av huset och används idag som träningsrum. Detta är ett rymligt rum som rymmer både enkel- och dubbelsäng med fönster och dörr som pekar ut mot trädgården. Här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Badrum OV

Vi tar oss upp på ovanvåningen via trappa i vardagsrummet. Badrummet på detta våningsplan är väl tilltaget och helkaklat i tidlösa toner. Här finns både ett inkaklat badkar samt en stor dusch bakom glasdörr. Här finns stor vask med underliggande kommon med mycket förvaring samt ytterligare inbyggd förvaring i väggen. Här finns vattenburen golvvärme samt vägghängd handdukstork.

Allrum

På ovanvåningen finns ett stort allrum, ett perfekt utrymme för att ha en extra soffhörna för den som behöver det. Här finns även en inbyggd garderob bakom diskreta skjutdörrar för ytterligare förvaring samt utgång till vinden.

Sovrum 5

På ovanvåningen finns ytterligare ett sovrum med inbyggd säng, garderob och snedtak. På andra sidan rummet finns ytterligare en inbyggd garderob med skjutdörrar då man har velat utnyttja ytan maximalt. Ett mysigt sovrum, perfekt för tonåringen som önskar lite extra utrymme!

Hjärtligt välkommen på visning!

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

165 kvm

Biarea:

20 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

4 - 5

Pantbrev:

5

Pantbrev summa:

2 710 000

Tillträde:

Enligt överrenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1966

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel och trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Uterum ca 24 kvm, byggt 2004. Trädäck i anslutning till uterum ca 34 kvm. Trädäck ca 16 kvm i hörna.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 84kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 147kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 26 sep. 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

25 993 kr/år

VA:

7 480 kr/år

Renhållning:

3 800 kr/år

Total driftkostnad:

37 273 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

17 088 kWh/år

Kommentar:

I posten för el är både förbrukning och nätavgift inräknat. Driftskostnaden är säljarens verkliga förbrukning och varierar beroende på användning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Borggård 1:108

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

626 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 044 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1968

Taxeringsvärde:

2 168 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

876 000 kr

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Glasmästarevägen 7, 24535 Staffanstorp

Budhistorik

4 725 000 kr 2 4 okt. 2022
4 706 000 kr 2 3 okt. 2022
4 698 000 kr 2 3 okt. 2022
4 700 000 kr 1 3 okt. 2022
4 685 000 kr 2 3 okt. 2022
4 675 000 kr 2 3 okt. 2022
4 665 000 kr 2 3 okt. 2022
4 680 000 kr 1 3 okt. 2022
4 700 000 kr 1 1 okt. 2022
4 605 000 kr 2 1 okt. 2022
4 595 000 kr 2 1 okt. 2022
4 580 000 kr 2 1 okt. 2022
4 650 000 kr 1 30 sep. 2022
4 600 000 kr 1 30 sep. 2022
4 540 000 kr 2 29 sep. 2022
4 520 000 kr 1 29 sep. 2022
4 510 000 kr 2 29 sep. 2022
4 490 000 kr 1 29 sep. 2022
4 470 000 kr 2 28 sep. 2022
4 430 000 kr 1 28 sep. 2022
4 400 000 kr 2 26 sep. 2022
4 300 000 kr 1 23 sep. 2022
Alla lediga objekt