Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Hjärup Ängavägen 9

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 157 m2
Biarea: 32 m2
Tomtarea: 736 m2
Enplanshus i vinkel Välplanerat enplanshus i vinkel med dubbla badrumsmiljöer och nytt kök

Välkommen till detta trevligt planerade enplanshus längst ner på gatan med öppen planlösning i husets sociala delar, nytt kök, dubbla nyrenoverade badrumsmiljöer samt tre bra sovrum med möjlighet till ytterligare ett. Insynsskyddad trädgård med stort trädäck under tak samt pool. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via stenlagd uppställningsplats för flera bilar samt installerad laddare för elbil välkomnas vi in till entrén. På golvet ligger det slittåligt klinkers i grått och väggarna är målade i vitt. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och en naturlig avhängningsplats för ytterkläder.

Gästtoalett

I anslutning till hallen finns även en gästtoalett som går i ljusgrå, tidlös ton. Den är helkaklad och renoverad 2020.

Sovrum

Vidare in från entrén och gästtoaletten finner vi vårt första sovrum som idag utnyttjas som kontor. Här ligger klassisk ekparkett på golvet och väggarna är målade i vitt. Ett ljust och trevligt sovrum i bra storlek med många användningsområden.

Vardagsrum

Vidare in så möts vi av en stor, trevligt sammanhängande social yta mellan vardagsrum, matplats och kök. Här i öppen planlösning så finns en naturlig plats för soffmöblemang intill den öppna spisen som vidare leds över i en stor matplats som rymmer ett stort sällskap. Tack vare förändrad och öppnad planlösning är köket nu en integrerad del av den sociala ytan och man får en naturlig kontakt mellan kök och vardagsrum. Härifrån finns även en utgång till det stora trädäcket och vidare ut i trädgården.

Kök

Vidare kommer vi in i det nyrenoverade köket med ljusgrå luckor tillsammans med en mörk bänkskiva i corian. Köket är utrustat med nya maskiner och en trevlig köksö som vetter mot matplatsen. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta! Ett kök med alla bekvämligheter du kan tänkas önska.

Sovrum

Vidare in i huset så hittar vi husets andra sovrum. Även detta av bra storlek med fönster som vetter ut mot trädgården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och garderober för den som önskar. På golvet ligger även här ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Tvättstuga

Tvättstugan som ligger i anslutning till badrummet är utrustad med grått klinkers på golvet och väggarna är målade i vitt. Här finns båda tvättmaskin och torktumlare samt bra arbetsyta ovanför. Dessutom finns här gott om förvaringsmöjligheter i vägghängda skåp. Härifrån finns även utgång vidare till garaget.

Badrum

Den första badrumsmiljön är renoverad 2010 med installerad golvvärme, handdukstork och är helkaklat i svart och vitt. Här har ett härligt takfönster satts in för att ge ett otroligt ljust och naturligt ljusinsläpp i badrummet. Badrummet är utrustat med badkar, kommod och skåp! En trevlig badrumsmiljö som kommer hålla måttet många år framöver!

Allrum

Vidare in finns ett rum som idag används som allrum och social yta. Detta har tidigare varit ett sovrum men har tack vare tillbyggnad blivit ett rum som leder vidare ut i den nya delen. Detta har dock tidigare använts som sovrum och skulle självklart kunna nyttjas som detta igen.

Läshörna/kontor

Vidare finner vi ett otroligt ljust, mysigt rum som idag används som läshörna och som tidigare har använts som kontor. Men detta rum skulle likväl kunna användas till tex kontor, barnrum eller ateljé.

Sovrum

Det sista sovrummet är privat beläget i denna separata del av huset och är inrett med hotellkänsla. Stora fönster täcker hela väggen som vetter ut mot trädgården och poolen som samtidigt släpper in massor av dagsljus. På golvet ligger ombonad heltäckningsmatta och här finns fondvägg i behaglig grön nyans. Här finns också inbyggd garderobsvägg för förvaring av säsongens alla kläder. Ett riktigt mysigt sovrum!

Badrum

Den andra badrumsmiljön finner vi också i i denna del av huset i anslutning till sovrummet. Badrummet är helkaklat med vita plattor på väggarna samt klinkers på golvet i brun nyans. Det är smakfullt inrett med duschhörna av vikbara duschväggar i glas, handdukstork och golvvärme. Även här finns ett fönster mot trädgården som släpper in härligt dagsljus.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

157 kvm

Biarea:

32 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

3 - 4

Pantbrev:

4

Pantbrev summa:

3 315 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1966

Grundläggning:

Plintar

Grundmur:

Betongsten

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel + trä

Fönster:

3-glas träfönster (2011)

Bjälklag:

Betong

Tak:

Tegel (2010)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenpump IVT (2007) (Luft/luft från LG för att kyla 2015)

Ventilationstyp:

Mekanisk (i badrum, toalett och tvättstuga)

Övriga byggnader:

Isolerat garage med ny papp (2011)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 101kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 199kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 mars 2022

Övrigt:

Den angivna boarean för denna fastighet är hämtat från lantmäteriets fastighetsutdrag. Boarean på huset efter utbyggnad är ca 170 kvm enligt säljarens information. I dessa 170 kvm är det som står angivet som "kontor" inte inräknat då detta inte får anses vara boarea, utan endast ses som ett uterum. Biarea för det som idag är kontor är inte heller inräknad i den angivna biarean eftersom även denna är hämtad från lantmäteriet.

Byggår på huvuddelen av huset är 1966. Det lilla huset som idag är sammanbyggt med originalhuset är byggt 1974.

Centraldammsugare installerat 2011.
Fiber finns indraget.

Centraldammsugare med två stycken uttag i huset. Uttag finns vid entrén och hallen vid tvättstugan.

Kökets vitvaror är bytta mellan 2015-2022. Nedan specificeras årtal på dessa:

Spis Smeg (2015)
Diskmaskin Bosch (2017)
Mikrovågsugn
Kyl LG (2018)
Frys med ismaskin LG (2018)
Spisfläkt AEG (2022)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

33 780 kr/år

VA:

6 000 kr/år

Renhållning:

3 770 kr/år

Försäkring:

7 700 kr/år

Total driftkostnad:

51 250 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 11527 kr

Elförbrukning:

25 000 kWh/år

Elleverantör:

Eon

Kommentar:

Driftskostnaden är säljarnas egna verkliga förbrukning och kan därför variera beroende på användning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hjärup 8:110

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

736 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 896 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 519 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1978

Taxeringsvärde:

267 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1966

Taxeringsvärde:

2 110 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Hjärup är en väldigt populär och trivsam by belägen mellan Lund och Malmö på ett väldigt strategiskt läge för pendlare. Här finns både tågstation och busshållplatser som snabbt och smidigt tar en till både Lund och Malmö. Med bilen så är man snabbt ute på motorvägen som tar en till Malmö och man är inne i Lund på 5 min. Med cykel är man i Lund på bara 15 minuter. Vill man ta sig till Lomma för ett svalkande dopp så tar det endast 15 minuter dit på en nylagd och härlig cykelväg.

I Hjärup bor de flesta i villor, men det finns även radhus och lägenheter i byn. Merparten av de boende är barnfamiljer, vilket genererar en barnvänlig och lugn känsla i byn. Husen är väldigt blandade, här finns allt från hus från 40-talet till helt nybyggda hus. Det finns bra barnomsorg med flera förskolor och skolor upp till högstadiet. Närhet till grönområden och idrottsanläggningar, även idrottshall och bibliotek finns i byn.

På andra sidan järnvägen ligger Jakriborg som är en egen liten stadsdel byggd i äldre Hansa-stil vilket medför ett fint attribut till Hjärup i sig. Här ligger också i nuläget Hjärups enda lite större matbutik. Det kommer även byggas ett handelscentrum i byn där bland annat Coop kommer öppna under 2021.

Vill man storhandla eller shoppa så ligger både Burlövs Center och Nova Lund nära. Här finns allt man behöver i form av matbutiker, klädbutiker, apotek, restauranger och byggvaruhandel.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ängavägen 9, 24562 Hjärup

Alla lediga objekt