Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Hjärup Näktergalen 17
4 300 000 kr Slutpris

För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 133 m2
Biarea: 13 m2
Tomtarea: 290 m2
Helrenoverad radhus Inflyttningsklart radhus i fantastiskt skick

Stolt presenterar vi detta inflyttningsklara gavelradhus i fantastiskt fint skick med många attraktiva attribut. Här bor du bekvämt med inramad, vacker utemiljö på framsidan som pryds av ett mysigt uterum. På baksidan har du privat, lättskött trädgård med både gräsmatta och terrass med trädäck.

Dessutom erbjuds du ett nytt kök inrett i stilrena färger och alla bekvämligheter du kan tänkas önska. På ovanvåningen återfinns fyra sovrum i bra storlek samt en helkaklad badrumsmiljö med dusch. Här finns dessutom två stora walk in-closets som är eftertänksamt inredda med olika typer av hyllsystem och upphänningsanordningar för att kunna utnyttja utrymmet maximalt.

Dessutom finns eget garage på tomten och ytterligare två biluppställningsplatser framför garaget.

Här bor du nära både Lund och Malmö och här bor dessutom bara en kort cykeltur från både skola, förskola och tågstation. Hjärtligt välkomna att uppleva detta hemtrevliga boende på plats!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta fantastiska, inflyttningsklara gavelradhus i två plan med fyra sovrum på samma plan, nytt kök, mysigt uterum, lättskött tillhörande trädgård samt eget garage!

Hall

Från lugn återvändsgata tar vi oss in på tomten och in till detta gavelhus. Här möts vi av en grönskande framsida med en naturlig plats för ett litet möblemang och ett hemtrevligt uterum! Via uterummet tar vi oss in genom entrédörren och landar i hallen. Här finns ett stilrent laminatgolv i mellanbrun ton tillsammans med släta, ljusgrå väggar som följer med oss vidare in i vardagsrummet. Här finns en naturlig avhängningsplats direkt till vänster samt en stor, fint inredd klädkammare med mycket hyllor för att förenkla förvaringen!

Kök

Vidare från hallen kommer vi in i köket. Här möts vi av ett snyggt, genomtänkt kök renoverat 2017 med grå luckor och svarta beslag som harmonierar vackert med det vita, fasade kaklet. Här finns gott om arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Här finns dessutom ett extra skåp med inredd kaffebar samt en praktisk köksö centralt i köket. Här finns inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, induktionshäll, kyl och frys i fullhöjd.

Badrum

Toaletten på detta våningsplan är fräsch och går i vitt och grått. För den som önskar att sätta in antingen dusch eller badkar finns den möjligheten tack vare att det redan idag finns ett avlopp.

Tvättstuga

I tvättstugan finns tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt en dörr till husets gavel som kan användas som groventré. Här finns också vask och många olika förvaringslösningar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och ljust rum med stort fönsterparti över väggen som vetter mot trädgården. Här finns det gott om plats för både en stor soffa samt matbord där man sitter minst sex personer till bords.

Sovrum 1

På det övre planet finns alla samtliga fyra sovrum samlade tillsammans med badrumsmiljön samt två stora klädkammare. Här återfinns samma stilrena golv som på bottenvåningen och väggarna går i ljusgrått. Det första sovrummet från vänster är inrett med säng som idag är 120 cm och rymmer gott om plats till förvaringsmöbler. Härifrån har du fönster ut mot den grönskande trädgården.

Sovrum 2

Vägg i vägg med det första sovrummet finns det största sovrummet. Det används idag som master bedroom och rymmer enkelt en stor dubbelsäng. Även här vetter fönsterna mot trädgårdssidan.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger i anslutning till en av två klädkammare med fönster vända mot framsidans trädgårdsdel. Här får du enkelt plats med både säng, skrivbord och förvaringsmöbler.

Sovrum 4

Det sista sovrummet på detta våningsgplanet används idag som arbetsrum men rymmer enkelt en enkelsäng och mer därtill. Även här har du utsikt mot framsidan och dess inramade trädgård.

Badrum

Badrumsmiljön är helkaklad och utrustad med dusch bakom frostat, fast duschvägg. Här går färgerna i grått och vitt tillsammans med grå detaljer. Här finns kommod med underliggande skåp och extra förvaring i spegelskåpet ovanför.

Uterum

Väl nere på bottenvåningen igen så finns ett mysigt uterum i anslutning till entrédörren. Här njuter du av härlig eftermiddagssol och förlänger sommaren på ett enkelt sätt. Hjärtligt välkommen att besöka denna pärla!

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Radhus

Boarea:

133 kvm

Biarea:

13 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

4

Pantbrev:

2

Pantbrev summa:

353 400

Byggnad

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

1980

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Platta på mark (betong)

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas (2010)

Bjälklag:

Trä

Tak:

Takpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Återvinning av frånluft och direktverkande el

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft

Övriga byggnader:

Uterum på ca 13 kvm på framsidan. Ett förråd finns på tomten. Garage på ca 23 kvm där det finns plats för en bil. Parkeringsplats finns framför det egna garaget med plats för två bilar. Frånluftsvärmepump från Nibe installerad 2017. I samband med detta har tre stycken vattenburna element installerats som drivs från frånluftsvärmepumpen.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 117kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 sep. 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

27 262 kr/år

VA:

7 601 kr/år

Väg/samfällighet:

500 kr/år

Renhållning:

4 768 kr/år

Försäkring:

5 462 kr/år

Total driftkostnad:

45 593 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

8 810 kWh/år

Kommentar:

Driftskostnaden är säljarens verkliga förbrukning för 2022 och varierar därmed beroende på användning. I avgiften för samfälligheten ingår arvode till styrelsemedlem samt reservkapital för hängrännor. Fiber finns indraget via Bahnhos 339 kr/mån (100/100).

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stora Uppåkra 5:107

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Staffanstorp Stora Uppåkra GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

290 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Eget garage och egen parkeringsplats

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 105 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 190 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1980

Taxeringsvärde:

1 915 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Hjärup är en väldigt populär och trivsam by belägen mellan Lund och Malmö på ett väldigt strategiskt läge för pendlare. Här finns både tågstation och busshållplatser som snabbt och smidigt tar en till både Lund och Malmö. Med bilen så är man snabbt ute på motorvägen som tar en till Malmö och man är inne i Lund på 5 min. Med cykel är man i Lund på bara 15 minuter. Vill man ta sig till Lomma för ett svalkande dopp cyklar man dit på en nylagd och härlig cykelväg.

I Hjärup bor de flesta i villor, men det finns även radhus och lägenheter i byn. Merparten av de boende är barnfamiljer, vilket genererar en barnvänlig och lugn känsla i byn. Husen är väldigt blandade, här finns allt från hus från 40-talet till helt nybyggda hus. Det finns bra barnomsorg med flera förskolor och skolor upp till och med högstadiet. Närhet till grönområden och idrottsanläggningar, även idrottshall och bibliotek finns i byn.

På andra sidan järnvägen ligger Jakriborg som är en egen liten stadsdel byggd i äldre Hansa-stil vilket medför ett fint attribut till Hjärup i sig. Här ligger också i nuläget Hjärups enda lite större matbutik. Det håller även på att byggas ett handelscentrum i byn där bland annat Coop kommer öppna under 2023.

Vill man storhandla eller shoppa så ligger både Burlövs Center och Nova Lund nära. Här finns allt man behöver i form av matbutiker, klädbutiker, apotek, restauranger och byggvaruhandel.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Näktergalen 17, 24562 Hjärup

Alla lediga objekt